8 mrt 2021 | Dagboek

Mijn week #9

Een zonsopgang in de duinen, wandelen in Amsterdam, Haarlem én Leiden en een weekend vol met afhaaleten. Dit was mijn week!

Maandag

Is het heel erg dat ik altijd mijn stories erbij moet pakken om te kijken wat ik op maandag heb gedaan? Alle dagen lijken op elkaar! Het was maandag in ieder geval nog volop lente. Ik genoot van wat uurtjes werken vanaf het dakterras. Ook had ik tijd om een rondje te gaan hardlopen door de duinen. Genieten!

Dinsdag

Dinsdagochtend ging onze wekker al om 6.00. Mijn vriend en ik waren namelijk van plan om met zonsopkomst in de duinen te wandelen. Nu weet ik ook dat je eigenlijk tussen zonsondergang en -opkomst niet in de duinen mag zijn. Echter was het al bijna licht toen wij de duinen in wandelden en de boswachter groette ons heel vriendelijk. Het was echt magisch! Wat een heerlijk begin van de dag.

De rest van de dag hield ik deze positieve energie vast. Na een bezoekje aan de fysio stapte ik ’s middags op de racefiets. Het was de laatste echt warme dag van de week. Daar kon ik goed gebruik van maken.

Woensdag

Na een ochtend werken haalde ik lunch bij Cleeff in Haarlem. ’s Middags moesten wij namelijk onze badkamertegels ophalen in Ede. Met een lunch to go reden we die kant op. Na afloop brachten we een kort bezoekje aan familie en maakten we nog een wandeling met zonsondergang in Park Zypendaal.

Donderdag

Dit was wederom een dag met een aantal afspraken. Na een ochtend werken vanuit huis en een klein rondje hardlopen door de duinen, bracht ik weer een bezoekje aan mijn favoriete nagelstudio. Eindelijk weer gellak op mijn nagels en ja, dit was natuurlijk echt een luxe probleem. Maar omdat ik een vreselijke nagelbijter ben, was het wel hard nodig.

Vrijdag

Weekend! Vrijdag blijft mijn vrije dag en daar genoot ik extra van deze keer. Na een klein rondje fietsen in de ochtend ging ik ’s middags wandelen met een vriendin door het zonnige Amsterdam. Heerlijk! We haalden een lekkere koffie to go, een sapje en sloten de dag af met sushi. Dit was een perfect begin van het weekend.

Zaterdag

Zaterdag stond er ook iets leuks op de planning. Van een vriendinnetje kreeg ik een culinaire stadswandeling cadeau voor mijn verjaardag. Het is een toffe (coronaproof) activiteit waarbij je langs allemaal horeca zaakjes wandelt. Omdat ik nog nieuw ben in Haarlem, was dit een hele leuke manier om wat meer tentjes te leren kennen. Zo aten we een pastel de nata bij Vascobelo, dronken we een heerlijke smoothie bij The Hive, aten we empanadas en een vegan burger.

Zondag

De laatste dag van de week besloot ik lekker rustig aan te doen. Na het ontbijt kroop ik terug in bed. Daarna stapten mijn vriend en ik in de auto en reden we naar Leiden. Zo ontdekten we weer eens een andere stad in de regio. We haalden koffie, bananenbrood en reden op de terugweg langs Cleeff om weer te kunnen genieten van een lekker broodje bij de lunch.

Aan het eind van de middag zag ik iemand skeeleren en dat was precies waar ik zin in had! Ik haalde mijn skeelers uit de schuur en rolde zo naar Bloemendaal aan Zee. Heerlijk om weer te kunnen doen! We sloten de dag vervolgens af met de laatste afhaal van de dag: Poké Bowl.