25 jan 2021 | Dagboek

Mijn week #3

Het was een week waarin ik ruim twee en een half uur op mijn sushi heb gewacht, de avondklok is ingegaan en ik een ultieme chill zondag heb gehouden. Benieuwd naar mijn week? Lees dan gauw verder!

Maandag

Maandag was een werkdag, maar eerlijk gezegd heb ik geen idee meer wat ik precies heb gedaan. Misschien komt dit doordat het Blue Monday was? Hoewel het voor veel mensen misschien voelt alsof het al weken lang één grote Blue Monday is, had ik er toch echt op maandag last van. De dag begon ik in ieder geval wel goed met mijn belastingaangifte. Dat is een perfecte klus voor een blauwe maandagochtend. Later op de dag ging ik hardlopen en verder gaf ik me vooral over aan het nare gevoel.

Dinsdag

Dinsdag voelde ik me al een stukje beter. De dag begon heel vroeg bij de huisarts om 8.15. Daarna ging ik aan het werk. Het was een storm- en regenachtige dag dus dit leek me een perfect moment om de Tacx Flux 2 eens te gaan testen. Zo leuk, maar het was wel zwaar en flink zweten. Ik fietste ruim een uur op Zwift. ’s Avonds zou ik bij een vriendin gaan eten in Amsterdam. Nog net voordat de avondklok zou ingaan, was dit gelukkig nog te doen. Voorlopig is dit de laatste keer dat ik rond half elf thuis kwam.

Woensdag

In de ochtend had ik een aantal afspraken via Zoom. Na de lunch werkte ik aan een campagne en ging ik samen met mijn vriend foto’s maken. Zo fijn dat hij fan is van fotograferen. Toen het begon te schemeren, wilde ik alsnog een rondje gaan hardlopen. Ik zag er een beetje tegenop en mijn lijf voelde ook niet heel fit. Een klein rondje hardlopen ging gelukkig nog prima!

Donderdag

Mijn laatste werkdag van de week! Ik had geen afspraken staan en kon dus rustig aan mijn e-book, podcast en online programma werken. Helaas ging de tijd sneller voorbij dan ik had gehoopt. ’s Avonds besloten mijn vriend en ik een fles 0.0 champagne in te schenken en vegetarische burgers te maken. Je moet het toch een beetje leuk maken voor jezelf!

Vrijdag

Weekend! In de ochtend werkte ik nog even aan mijn blog en schreef ik dit artikel. Omdat de zon heerlijk scheen, stapte ik vervolgens op de fiets. Ik reed een fijn rondje van 40 kilometer. Genieten! Daarna maakte ik mijn fiets schoon en de rest van de middag hield ik een grote schoonmaak in huis. Ik vind het zo fijn om dit voor het weekend te doen, zodat je het hele weekend kan genieten van een fijn opgeruimd huis. ’s Avonds kwam er een vriendinnetje sushi eten. We bestelden om 19.00, maar pas om 21.30 werd het bezorgd. Dit had ik nog nooit meegemaakt!

Zaterdag

Op zaterdag koos ik ervoor om te gaan sporten. Eigenlijk is zaterdag al een tijdje mijn rustdag, maar ik wilde dit liever verplaatsen naar zondag. Dat betekende dat ik in de ochtend een uurtje ging lopen. Daarna kwam een vriendin lunchen en in de middag maakten we een lange strandwandeling. Eigenlijk keek ik de hele dag niet op mijn telefoon en wat is dat soms toch fijn. Even offline zijn: ik had het echt nodig.

Op zaterdagavond ging de avondklok in. Natuurlijk vind ik het een heftige maatregel, maar als dit nodig is, is dat zo en moeten we ons daar gewoon aan overgeven. Er komen betere tijden! En de momenten dat ik na 21:00 buiten ben geweest de afgelopen maanden kan ik trouwens op één hand tellen. Voor mij verandert er dus niets. Mijn vriend en ik besloten gewoon zoals iedere zaterdagavond Wie is de Mol te kijken. Het blijft een van mijn favoriete programma’s om te volgen, maar ik weet nooit wie de mol is. In mijn ogen kan iedereen de mol zijn. Heb jij wel een vermoeden?

Zondag

Dit was de fijnste zondag in tijden! Ik begon de dag al om 8.00 met een aflevering van The Fall. Daarna besloten we een ontbijtje to go in de stad te halen. Na tien minuten wandelen in de zon, kwam er een flinke bui over Haarlem. Deze zou nog minstens een uur gaan duren. Niet ideaal om dan een ontbijtje buiten te gaan eten. We liepen terug naar huis via de bakker en namen verse croissantjes mee. Na het ontbijt was het wel droog en zonnig en liepen we opnieuw de stad in. We haalden een heerlijke koffie to go met een vers bananenbroodje bij Native. Na ruim anderhalf uur wandelen waren we weer thuis. We vervolgenden onze serie The Fall. Zo spannend!

Om 15.00 had ik een bel- en wandelafspraak met een vriendinnetje. Al kletsend wandelde ik nog ruim anderhalf uur door deze fijne stad. Met deze twee lange wandelingen zat ik op ruim 20.000 stappen. En dat voor een rustdag!? Tijd om op de bank te ploffen en niets meer te doen! Alhoewel ik nog wel een diner in elkaar moest zetten. Het leek me leuk om een keer zelf Shakshuka te maken en dat was heerlijk. We aten het met een ciabatta uit de oven. Prima afsluiting van een mooie week!

Hoe was jouw week? En hoe vind jij de avondklok? Heftig? Of is het voor jou ook niet zo’n mega beperking?