22 jan 2021 | Favorieten

Favorieten in januari

Het is alweer een tijd geleden dat ik een favorieten artikel schreef. Tijd voor een update! Vanaf nu noem ik het geen 5 x favoriet meer, maar deel ik een aantal favorieten van het moment, binnen verschillende thema’s, zoals: eten, series, sport of gadgets.

Favoriete maaltijd

Aangezien de horeca nog steeds gesloten is, koken we veel meer zelf. Bestellen doe ik niet heel vaak. Sinds kort ben ik dan ook fan van het maken van bowls: falafel bowl, poké bowl, springroll bowl of nacho bowl. Het is makkelijk, snel, gezond én lekker! Op dit moment is de falafel bowl mijn favoriet: couscous met kruiden en rozijnen, falafel, avocado, paprika, komkommer, spinazie, feta en een dikke klodder hummus.

Favoriete vleesvervanger

Sinds een aantal jaar let ik erop dat ik minder vlees eet. Dit betekent dat er nog ongeveer twee of drie keer per week vlees op tafel staat. Minstens eens per week eet ik vis en verder kies ik graag voor falafel of andere vleesvervangers. Mijn favoriet? De linzen- of champignonburger van de Albert Heijn.

Kleding

Wanneer ik iets op Instagram deel in ‘gewone’ kleding, krijg ik standaard veel berichtjes. Eén van de meest gestelde vragen is dan ook: waar is die … van? De laatste tijd heb ik veel geshopt bij webshop Hip voor de Heb. Hier heb ik een aantal leuke items weten te scoren, maar ook bij Guts & Gusto koop ik graag kleding. Wel merk ik dat ik veel minder koop sinds corona, omdat ik simpelweg meer thuis ben. Dan heb ik minder snel het gevoel dat ik niets leuks in mijn kast heb hangen.

Favoriete staycation

Afgelopen weekend boekte ik voor de verjaardag van mijn vriend een Tiny House bij Droomparken in Beekbergen. We hadden een heerlijk huisje met hottub! Vanwege corona was het lekker rustig en konden we genieten van de rust. De omgeving was overigens ook heel fijn. Op de Veluwe kun je heerlijk wandelen, hardlopen of fietsen!

Favoriete sportgadgets

De meest gestelde vraag is: welk sporthorloge heb jij? Ik gebruik inmiddels alweer een langere tijd de Garmin Forerunner 945. Ik ben ontzettend tevreden over dit sporthorloge! Naast een sporthorloge van Garmin ben ik ook heel blij met de Garmin Edge. Deze gebruik ik heel graag tijdens het fietsen buiten. In dit artikel kun je een uitgebreide review lezen.

Sinds een tijdje ben ik ook in het bezit van een nieuwe smarttrainer van Tacx. Zelf heb ik de Flux 2 die helaas op dit moment even niet leverbaar is. Waarschijnlijk is dit heel snel wel weer mogelijk.

Favoriete sportkleding

Op dit moment heb ik, wat sportkleding betreft, een aantal favoriete items. Zo draag ik heel graag goede handschoenen, zoals deze van Nike. Het zijn wel dunne, maar als het kouder is draag ik hier dan een handschoen overheen. Op deze manier kan ik ze het hele seizoen goed gebruiken.

Qua loopbroeken draag ik graag de tights van Lululemon vanwege de vele zakken aan de zijkant en achterkant. Ook heb ik ooit een fijne van Nike gekocht met zakken voor mijn telefoon. Ik krijg er vaak vragen over, maar ik vond hem in de outlet. Deze lijkt er heel erg bij in de buurt te komen. Tot slot gebruik ik nog altijd fijne verlichting voor het lopen, want soms wordt het toch ineens heel snel donker tijdens mijn training aan het eind van de dag.

Favoriete serie

Natuurlijk heb ik heel veel favoriete series die ik met je kan delen. Zo heb ik de The Queen’s Gambit al eens genoemd op mijn blog, ben ik fan van Kalifat, Springvloed en Undercover. Onlangs keken we een miniserie die onverwachts ontzettend goed bleek te zijn: La Forêt (of The Forest). Dit gaat over tienermeisjes in de Ardennen die verdwijnen. Mega spannend en een zeer onverwachts plot! Op dit moment ben ik begonnen aan The Fall en die vind ik ook erg indrukwekkend. Naast deze goede series kijk ik ook met heel veel plezier iedere donderdagavond naar Temptation Island en iedere zaterdag naar Wie is de Mol.

Dit waren een aantal favorieten van dit moment! Niets hiervan is gesponsord. Het zijn gewoon dingen waar ik heel blij van word of tevreden over ben. Heb jij nog leuke series die je kunt aanraden? Of favorieten rondom avondeten of vleesvervangers? Ik kan altijd wel wat tips en inspiratie gebruiken!