30 nov 2020 | Dagboek

Dagboek: staycation Den Haag

De laatste week van november was een hele fijne! Zo kon ik eindelijk weer wat kilometers hardlopen en kreeg ik een verlaat verjaardagscadeau: een culinaire staycation in Den Haag. Ben je benieuwd hoe mijn week eruit zag? Lees dan vooral verder!

Maandag

De week begon ik, zoals altijd, met werk. Aan het eind van de middag ging ik naar Amsterdam, want ik had met een vriendin afgesproken. We bestelden sushi en gingen daarna naar de bios. De film, Hope, die we keken was heel bijzonder, maar niet per se een aanrader. Het is een mooi en indrukwekkend verhaal en de acteurs zijn goed, maar ik vond het vooral heel erg traag gaan.

Dinsdag

Op dinsdag werk ik altijd voor Coachfinder. Na een ochtend werken besloot ik om mijn hardloopschoenen weer eens aan te trekken. Inmiddels had ik al veel (hardloop) rustdagen gehad en wilde ik graag checken of mijn rug genoeg hersteld was. Het eerste rondje viel me niet tegen!

Woensdag

Al vroeg had ik een afspraak in Amsterdam bij mijn coach. Vervolgens werkte ik thuis nog wat uurtjes door om vervolgens in de middag op kraamvisite te gaan. Zo leuk! ’s Avonds reed ik langs mijn broer, die in Utrecht woont, om daar een hapje te gaan eten. Dat was fijn!

Donderdag

Donderdag was alweer mijn laatste werkdag van de week. Ik was heel productief en werkte veel aan mijn project dat volgende maand gelanceerd wordt! Zo spannend! Tussendoor genoot ik van een rondje hardlopen door de duinen en ’s avonds keken wij de eerste twee afleveringen van Temptation Island. Wie kijkt het ook?

Vrijdag

Na een paar laatste mailtjes versturen en een rondje hardlopen door de duinen, pakte ik mijn tas in. Er stond namelijk een culinaire staycation in Den Haag gepland! Aangezien mijn verjaardagscadeau (en vorige kerstcadeau) helaas vanwege corona niet door kon gaan, kreeg ik nu een verlaat cadeautje. We verbleven in The Collector (aanrader!) en zij werkten afgelopen week samen met Impero Romano. ’s Avonds genoten we van een viergangendiner. Zo heerlijk om dit weer even te ervaren.

Zaterdag

Na een uitgebreid ontbijt gingen we al vroeg wat inkopen doen om de drukte voor te zijn. Daarna wandelden we door de stad en liepen we naar het Mauritshuis. Om 11.30 had ik daar een tijdslot gereserveerd. Na het museum wandelden we nog uren door de prachtige stad. Het was een heel zonnige dag in Den Haag en daar genoten we volop van. Aan het eind van de middag gingen we terug naar Haarlem.

Zondag

De zondag begon ik zoals ik dat het liefste doe: hardlopend door de duinen en over het strand. ’s Middags kwam er een vriendinnetje langs en we wandelden samen door Haarlem. We haalden een broodje onderweg en konden zo lekker bijkletsen.

’s Avonds was het mijn beurt om een driegangendiner te gaan koken voor mijn vriend. Hoewel ik echt geen keukenprinses ben, en ik het ook echt niet leuk vind, verraste ik mezelf wel. Vooraf aten we een zalmbonbon, gevuld met een crème van avocado, garnaaltjes en verse dille. Als hoofdgerecht maakte ik een Portobello, gevuld met spinazie, geitenkaas en pijnboompitjes op groene asperges. Het dessert bestond uit cantuccini met daarop een room van mascarpone, vanille ijs en Griekse yoghurt en bovenop lemon curd.

We sloten de avond af met een aflevering van een nieuwe, favoriete serie The Queen’s Gambit.

Op naar december! Hopelijk wordt deze week net zo fijn. Het moet in ieder geval de week zijn waarin onze bank en het dressoir bezorgd worden. Ik kan niet wachten!