16 nov 2020 | Dagboek

Dagboek: rugklachten & minder sporten

Het was een week waarin last kreeg van rugklachten, een paar hardloop- en fietstrainingen deed en klusjes in huis afmaakte. Ook was er een zelfsaborterende stem die even van zich liet horen en vond dat ik meer of langer moest gaan sporten. Dit en meer lees je in mijn dagboek van afgelopen week.

Maandag

Op maandag begon ik de week goed met een afspraak bij de tandarts. Er werd een nieuw spalkje achter mijn voortanden geplaatst. De rest van de ochtend was ik bezig met het maken van foto’s voor verschillende campagnes. ’s Middags was het zo zonnig en warm dat ik besloot om nog een rondje door de duinen te rennen. Ik kon gewoon nog in korte broek!

Dinsdag

Dinsdagochtend begin ik altijd met een meeting via Zoom voor mijn werkzaamheden voor Coachfinder en Psychologie Magazine. Vervolgens werkte ik een en ander uit. De rest van de dag had ik ontzettend last van mijn rug en deed ik dus rustig aan. Zo eindigde ik al vroeg in bed. Niet een heel spannende dinsdag dus.

Woensdag

Woensdag liep ik mijn deel van de Ekiden, die ik samen met Marit en Suzanne zou lopen voor een campagne van Asics. Daarna ging ik naar Amsterdam om bij een vriendinnetje te gaan werken vanuit haar huis. Als je iedere dag alleen thuis aan het werk bent, kan dat nog wel eens saai zijn. Samen thuiswerken is natuurlijk veel gezelliger! We haalden een lekkere lunch en ik werkte aan mijn nieuwe project. Hierover later meer! ’s Avonds haalden mijn vriend en ik een zit-sta bureau bij de Ikea, zodat ik hopelijk minder last heb van mijn rug tijdens het werken.

Donderdag

Vandaag had ik een leuke brainstorm over Vrouwen die Fietsen. Er gaan hele leuke dingen aankomen volgend fietsseizoen. Hopelijk wordt er snel meer duidelijk en kunnen we knopen gaan doorhakken!

Aan het eind van de werkdag stapten mijn vriend en ik nog even op de gravelfiets. Met zonsondergang fietsten we door de duinen. Wat heerlijk! Onderweg kwamen we paarden, vossen en de Hooglanders tegen. Na een klein uurtje waren we weer thuis.

Vrijdag

De laatste tijd probeer ik op vrijdag vrij te nemen. Dat lukt niet altijd, omdat er soms nog wel wat werk ligt dat gedaan moet worden. Ik houd nu de ochtend vaak nog ruimte om wat af te ronden. Afgelopen vrijdag bracht ik mijn telefoon naar Coolblue, zodat de camera gemaakt kon worden. Met hun supersnelle service had ik binnen twee uur weer een telefoon met werkende camera en het viel ook nog net binnen mijn garantie. Zo fijn! In die twee uurtjes kon ik net even een fijne fietsritje door de duinen maken.

’s Middags kwam een vriendinnetje naar Haarlem. We liepen even door het centrum en ’s avonds maakten we kaasfondue. Het was gezellig!

Zaterdag

Zaterdag was echt zo’n weekenddag. Er kwam familie langs voor een uitgebreide lunch en een strandwandeling. Hoewel het in de ochtend nog regende, was het ’s middags heerlijk buiten.

Zondag

Het was zo’n typische zondag in november. Toen het in de ochtend nog droog was, ging ik naar buiten voor een hardlooprondje. Mijn hoofd zei dat ik lang en ver moest gaan, maar ergens wist ik dat een korter rondje beter was. Na 13 kilometer was ik verstandig weer thuis. Dat voelt dan niet meteen goed. Er is eerst onrust, maar dat wordt minder en uiteindelijk weet ik dat dat stemmetje ook steeds minder hard gaat praten als ik er niet naar luister.

’s Middags stond in het teken van klusjes in huis, die nog op ons lagen te wachten. Zo was er nog steeds een deel van het plafond dat een laagje verf nodig had en wilden we beginnen aan onze werkkamer. Hiervoor moesten we eerst wat gaten dichten. Ook reden we nog naar een tuincentrum voor een mooie kantoorplant! We sloten de dag af met wraps en First Dates en Zondag met Lubach. Het was een fijne week.

Komende week wordt best druk met afspraken en een aantal coronaproof verjaardagen. Ik heb er zin in!