6 nov 2020 | Favorieten

5 x inspirerende boeken

Begin dit jaar heb ik een e-reader aangeschaft. Het voelde heel tegenstrijdig om dit te doen, omdat ik juist het vasthouden van een echt boek zo fijn vindt. Toch was ik al snel helemaal om! Door de aanschaf van mijn Kobo e-reader heb ik zoveel meer gelezen. Het is niet alleen goedkoper, maar ook veel gemakkelijker om te gaan lezen. Vandaag deel ik vijf inspirerende boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen.

1. Uit beeld – Amber Brantsen

Dit boek heb ik ontzettend snel uitgelezen. Niet omdat het nou allemaal zo fijn was om te lezen, maar wel (pijnlijk) herkenbaar. In uit beeld deelt Amber haar ervaringen met het hebben van een eetstoornis en haar herstel. Ik herkende veel in haar verhaal, waardoor het soms heel heftig was om te lezen. Vooral wanneer ze schrijft over haar ouders, raakt dit me. Ik voelde me ineens zo schuldig richting mijn eigen ouders! Naast dat het boek heftig en pijnlijk is, zit er ook heel veel humor in en biedt het verhaal hoop en vertrouwen. Amber is een ontzettend krachtige vrouw, die een prachtig voorbeeld is van hoe je kunt herstellen van zo’n nare ziekte.

2. De keuze – Edith Eger

In de keuze vertelt Edith Eger haar oorlogsherinneringen. Als zestienjarige werd ze gedeporteerd naar Auschwitz. Haar boek bevat ontzettend heftige verhalen over deze periode. Ze leefde nog maar net toen ze werden bevrijd uit het kamp. Uiteindelijk is Edith psycholoog geworden en heeft ze veel mensen geïnspireerd met haar bijzondere kijk op het leven. Ondanks dat ze in verschrikkelijke omstandigheden zat, zag ze altijd dat ze een keuze had hoe ze hiermee omging. Heel inspirerend en leerzaam!

3. De moed van imperfectie – Brené Brown

Dit boek lees ik op dit moment! Al eerder ben ik begonnen in De moed van imperfectie, maar destijds voelde ik het onderwerp niet helemaal. Wellicht was ik toen niet echt bezig met dit thema. Juist nu sluit het zo goed aan! Brené vertelt over hoe kwetsbaarheid en imperfect zijn er juist voor kan zorgen dat je meer verbinding gaat ervaren en uiteindelijk gelukkiger zult zijn. Het raakt, wat mij betreft, precies de goede snaar. Het is heel herkenbaar, helpend en een eye-opener.

4. Licht Leven – Nanne van der Leer

Nanne van der Leer volg ik al een langere tijd op Instagram. Toen ik zag dat ze een boek had geschreven, moest ik dit lezen! Ik was zo benieuwd naar de weg die zij heeft afgelegd en hoe zij in het leven staat. In Licht Leven geeft ze aan dat het leven helemaal niet zo zwaar hoeft te zijn. We zijn geboren om te stralen! Alleen leren we in ons leven al snel af om onze intuïtie te volgen, om vertrouwen te hebben en boven alles vergeten we wie wij in de kern zijn. Dit boek is er om jou te herinneren van alles dat je allang bent en om dit in te leren zetten om jouw leven compleet ten goede te veranderen. Er zitten hele praktische en fijne tips in om jouw leven een beetje lichter te maken en te leren vertrouwen.

5. Dear Good Morning – Lienke de Jong

Met haar gelijknamige Instagramaccount Dear Good Morning weet ze me al jaren te inspireren om alles uit mijn ochtend te halen. En ik ben een ochtendmens, dus dat scheelt. Het kost me eigenlijk altijd weinig moeite om uit bed te komen. Maar wat ik door dit boek van Lienke vooral heb geleerd, is om die ochtend voor mezelf te claimen. Sinds een aantal weken doe ik iedere ochtend tien minuten of een kwartiertje yoga en meditatie. En het klopt dat het 66 dagen duurt om dit gedrag helemaal aan te leren en eigen te maken. Dit boek heb ik overigens gekregen van Lienke om te lezen.

Dit waren vijf inspirerende boeken van de afgelopen tijd! Ken jij nog aanvullingen op deze inspirerende boeken en wat moet ik zeker op mijn must-read lijstje zetten? Laat het hieronder weten in een reactie!