19 okt 2020 | Dagboek

Dagboek: sleutels en verven

Sinds een week zijn we officieel eigenaar van een huis in Haarlem! Hierdoor was het een hele bijzondere week, die vooral bestond uit verven. Ieder vrij uur hebben we daaraan besteed en door de lange dagen, was ik aan het eind van de week ontzettend moe. Benieuwd hoe mijn week was? Je leest het hier!

Maandag

De dag van de sleuteloverdracht! Na een laatste inspectie in het huis tekenden we bij de notaris en was het huis officieel van ons. Yes! Dit vierden we met champagne en een lunch bij Cleeff met mijn ouders (ja, dat kon toen nog!).

In de middag begonnen we meteen met wat voorbereidingen voor een lange dag verven op dinsdag.

Dinsdag

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds waren we bezig met verven. Deze dag waren we met z’n tweeën, maar dit was juist wel heel fijn. Tussendoor had ik ook nog een afspraak in het ziekenhuis voor een belangrijke check. Vooraf was ik erg gespannen, maar gelukkig was alles goed en kon ik snel weer terug naar ons huis. Na een dag was de bovenverdieping bijna klaar.

’s Avonds wilde ik heel graag nog even naar buiten om mijn hoofd leeg te maken en ik koos ervoor om een halfuurtje hard te lopen.

Woensdag

Na twee dagen Haarlem ging ik vandaag weer aan het werk. Zo had ik een overleg en werkte ik wat campagnes uit. Verder zette ik nieuwe tasjes in de webshop van Vrouwen die Fietsen. Ook had ik tijd om een rondje te gaan fietsen. Heerlijk!

Aan het eind van de dag reden we toch nog even naar Haarlem, omdat we de vloer boven eruit moesten halen. Dat bleek veel gemakkelijker dan ik had verwacht en ik vond het ook echt een leuke klus.

Donderdag

In de ochtend had ik een overleg voor Vrouwen die Fietsen. Er zijn hele leuke plannen in de maak, maar daarvoor moet er nog heel veel uitgewerkt worden. Dat gaat nog wel even tijd kosten! Ik vind het wel super tof om er mee bezig te zijn.

’s Middags was ik weer in ons huis. Er kwam een vriendinnetje langs om te kijken, we wandelden een rondje door de buurt en haalden koffie bij Cleeff. Aan het eind van de dag besloot ik nog een rondje te gaan hardlopen.

Vrijdag

De laatste dag van deze gekke werkweek! Al om 9.00 moest ik bij de winkel van de nieuwe vloer zijn. Vervolgens haalde ik boodschappen voor ons klusweekend en ging ik door naar Amsterdam. In de middag werkte ik vanuit huis en wilde ik graag nog even genieten van het heerlijke herfstweer. Ik twijfelde tussen hardlopen en fietsen, maar het werd toch hardlopen. Na 25 (!) kilometer was ik pas weer thuis. Het werd een hele spontane lange duurloop, maar vaak zijn dat de fijnste!

Zaterdag

Het klusweekend kan beginnen! Om 7.15 stond ik buiten om de dag sportief te beginnen met een rondje hardlopen. Vervolgens waren we om 9.30 in Haarlem en konden we van start. Vanwege corona hebben we de hulp wat verspreid. Op zaterdag kwam m’n schoonmoeder met haar vriend helpen en dat was heel erg fijn! We hebben zoveel kunnen doen.

Rond 18.00 waren we terug in Amsterdam en hadden we heel veel zin in comfortfood. Bestellen wilden we niet dus besloten we om zelf burgers te gaan maken: Italiaanse bol, Black Angus burger, kaas, avocado, truffelmayonaise, gebakken uitjes, tomaat en komkommer! Daarbij aten we aardappeltjes uit de oven. Heerlijk!

Na de halve finale van Wie is de Mol viel ik bijna om en sliep ik dus al heel snel.

Zondag

Nog eerder dan zaterdag stond ik buiten om een rondje Vondelpark te gaan doen! Ik vind het heel fijn om zo’n drukke dag nog even alleen te beginnen. Na het lopen gingen we snel naar Haarlem. Vandaag kwamen er vrienden helpen. Zij gingen beneden aan de slag en ik heb het boven afgemaakt. Uiteindelijk ging het zo snel dat we rond 15.00 al klaar waren met verven. Alles is gewit! Vandaag (maandag) wordt er een nieuwe vloer gelegd op de bovenverdieping en daarna kunnen we het kleurtje op de muur boven gaan aanbrengen. Daarna is het, op wat kleine klusjes na, wel af en kunnen we gaan verhuizen.

Nu is het maandag en zit ik waarschijnlijk de hele dag in Haarlem te werken, omdat er meubels geleverd worden en de vloer boven wordt gelegd. Ook komen er nog vriendinnetjes langs om even een kijkje te nemen. Geen slecht begin van de week! Happy week!