5 okt 2020 | Dagboek

Dagboek: nog even genieten van Amsterdam

De laatste weken als inwoner van Amsterdam zijn ingegaan. Ik probeer daar deze dagen nog even extra van te genieten. Zo at ik eindelijk pizza van Faam, lunchte ik spontaan met een vriendin die om de hoek woont en gingen mijn vriend en ik op de fiets naar het Van Gogh Museum.

Maandag

De week begon met een werkdag vanuit huis. Tussen het schrijven en m’n administratie door ging ik een rondje hardlopen. Verder moest ik content schieten voor een nieuwe campagne. Aan het eind van de middag dronk ik koffie met een vriendin, voordat we samen een yogales volgden. Yoga begin ik steeds meer te waarderen. Wat een fijne afsluiter van de werkdag! Daarna ging ik snel boodschappen doen en koken, want om 19.00 werd er een nieuwe persconferentie gehouden. De nieuwe maatregelen werden aangekondigd, die we volgens mij allemaal wel voelden aankomen.

Bietenwraps met hummus, spicy falafel, baby spinazie, komkommer, avocado en feta

Dinsdag

Eigenlijk zou ik vandaag naar een event in Amsterdam gaan, waar 100 mensen op af zouden komen. Aangezien de nieuwe regelingen pas vanaf 18.00 in zouden gaan, ging dit event nog wel door. Toch voelde het voor mij niet goed om te gaan. Ik heb het afgezegd en werkte in plaats daarvan de ochtend vanuit huis. Omdat het zonnetje er in de middag nog even bij kwam, besloot ik op mijn fiets te stappen. Na twee uurtjes genieten kwam ik voldaan weer thuis. In de avond ging ik samen met mijn vriend langs de Gamma om wat kleurinspiratie op te doen voor onze slaapkamer. Op dit moment neigen we naar de kleur Setting Plaster of Dead Salmon van Farrow & Ball.

Woensdag

Ik schreef een artikel over verslaafd raken aan sport. Wederom kreeg ik ontzettend veel reacties op dit openhartige stuk. Ik vind het zo mooi om hier openheid over te kunnen creëren. Verder ging ik een rondje hardlopen, deed ik wat krachttraining en versterkende oefeningen met mijn Blackroll producten (met de code Japke_20 krijg je nog korting!) en had ik een afspraak bij Rapha voor het nieuwe fietsseizoen. Zo leuk!

’s Avonds had ik met een vriendin afgesproken om te gaan eten bij Bar Botanique. Voor het etentje gingen we nog naar een korte theatervoorstelling in het TapasTheater. Fijn dat dit -coronaproof- toch nog mogelijk is!

Donderdag

Het is oktober! De maand waarin wij gaan verhuizen. Yes! Helaas voelde ik me helemaal niet fit op donderdag. Tijdens het hardlopen kreeg ik al ontzettende buikkrampen en daarna een soort migraine aanval. Eigenlijk zou ik ’s avonds naar een volle maancirkel gaan. Aangezien je bij klachten thuis moet blijven, heb ik me afgemeld. Ik wist echter wel zeker dat het geen corona zou zijn, want het voelde duidelijk als migraine. De volgende dag was het gelukkig ook weer weg. Goed dat ik even rust nam!

Vrijdag

De dag begon ik met een fijne yogales bij Bluebirds. Daarna appte ik een vriendin of ze zin had om samen te lunchen. Nu we nog vlakbij elkaar wonen in Amsterdam, moeten we daar nog maar even goed gebruik van maken! We lunchten heerlijk bij Staring at Jacob. Aan het eind van de middag hielp ik een handje mee tijdens het schieten van content bij WattWorks en om 19.00 kon mijn weekend dan echt beginnen.

Aangezien de laatste weekenden (wonend) hier in Amsterdam zijn aangebroken, maken we daar ook nog even gebruik van. Op ons lijstje stond pizzeria Faam. Helaas was het te druk om daar te kunnen eten dus namen we de pizza’s mee naar huis. De pizza’s waren lekker (en prijzig), maar niet bijzonder goed.

Zaterdag

Deze dag begon heel relaxt met een massage bij de Relax Lounge in Amsterdam. Via OneFit kun je een half uurtje genieten van zo’n fijne massage stoel. Samen met een vriendin probeerde ik dit uit en het was echt heel ontspannend.

In de middag ging ik een rondje wandelen met mijn vriend door het Vondelpark, onder het genot van een koffie to-go en een vers bananenbroodje. Helaas begon het flink te regenen. Tijd om naar huis te gaan! Daar speelden we een spelletje Rummikub en wachtte ik tot het droger werd, want ik wilde nog een rondje gaan hardlopen. De rest van de avond deed ik vrijwel niets meer.

Zondag

De dag begon ik met een fijne training bij WattWorks. Nu het buiten echt herfst begint te worden, wil ik wat meer fietstrainingen binnen gaan doen. Dat was flink zweten! Na mijn training begon ik thuis met het voorbereiden van onze verhuizing. Dit betekende wat oude spullen weggooien en alvast dozen inpakken.

Om half 3 ging ik samen met mijn vriend naar het Van Gogh Museum. Nu we nog een museumkaart hebben én in Amsterdam wonen, is dit een ideale zondagmiddag besteding. Doordat een museum met een tijdslot werkt, is het ook heel rustig in het museum. Fijne bijkomstigheid!

En nu is het weer maandag! De week staat weer vol met leuke afspraken. Nog een week en dan krijgen we de sleutel van ons huis! Aftellen..