2 okt 2020 | Favorieten

Hallo oktober

De maand oktober is aangebroken. Hoewel ik genoeg redenen kan bedenken om een beetje te treuren over de laatste maanden van het jaar, is er ook nog genoeg om naar uit te kijken. Vandaag deel ik één en ander met jullie!

Het jaar 2020 zou ik vooral omschrijven als uitdagend. Ik verwacht niet dat dit ineens de komende maanden anders zal worden. Ook in oktober zal corona nog behoorlijk veel impact hebben op ons land. De persconferentie van afgelopen dinsdag heeft dit ook weer duidelijk gemaakt. Begin dit jaar had ik er ontzettend veel last van. De spanning, de onzekerheid en de maatregelen zorgden ervoor dat ik heel veel controle zocht in het sporten. Op dit moment kan ik het meer loslaten. Ik doe wat ik kan en hoop vooral dat er voor iedereen betere tijden gaan komen.

Maar nu is de maand oktober begonnen. Het laatste kwartaal van het jaar gaat in. En wat voor kwartaal? Oktober wordt de maand waarin..

..we gaan verhuizen

Yes! Over iets meer dan een week krijgen wij de sleutel van ons koophuis. En wat kijk ik daarnaar uit! Je hebt het vast al meerdere malen voorbij zien komen op mijn blog of Instagram. Begin 2020 stelde ik mijn doelen voor dit jaar en één daarvan was: samen een (koop)huis met een tuin. Waar en wanneer maakte me niet uit. Het werd een koophuis in Haarlem vanaf oktober. Nu ik door corona veel meer thuis ben en thuis werk, vind ik het nog belangrijker om een fijn thuis te hebben. Hier in Amsterdam voel ik me zeker wel thuis, maar we wonen op slechts 40 vierkante meter zonder een balkon of tuin. Nu maakt dat in principe niet uit, maar iets groter wonen en een buitenruimte waardeer ik wel enorm. We gaan meer dan twee keer zo groot wonen en hebben naast een tuin straks ook een dakterras. Oktober staat dus in het teken van klussen en verhuizen!

..erover de Tokyo Marathon wordt beslist

Hoewel ik de uitkomst al wel vermoed, is het nog niet zeker. In oktober gaat de organisatie van de Tokyo Marathon een beslissing nemen. Gaat de 2021 editie wel of niet door? Op 7 maart 2021 zou het evenement plaats moeten vinden, maar eerlijk gezegd lijkt me dat veel te vroeg om een event van ruim 40.000 mensen te organiseren. Natuurlijk probeer ik positief te blijven, maar ik denk dat ik vooral ook realistisch ben. Uiteraard is het ontzettend jammer als het niet door kan gaan, maar ik ben inmiddels wel gewend dat we dit soort dingen niet kunnen verwachten en ik kan me er dan op dit moment ook heel goed bij neer leggen.

..ik verder ga aankomen

Nog een paar kilo te gaan en dan zit ik op mijn ‘oude’ gewicht. Nu ik het schrijf, bedenk ik me dat het misschien best raar is om dit te delen. De meeste mensen zouden wellicht vertellen dat ze nog wat kilo’s willen afvallen. Bijna nooit zie ik iemand iets delen over aankomen. Ik moet in ieder geval nog een paar kilo erbij eten en dan ben ik weer helemaal gezond. Op dit moment heb ik wel een ‘gezond gewicht’. Om iets meer reserve te hebben, is het goed om nog meer aan te komen.

..ik yoga blijf doen

Zoals jullie wellicht weten, ben ik bezig met het zoeken naar een nieuwe balans in het sporten. Aangezien de lange afstanden lopen en fietsen veel impact hebben op mijn lichaam, adviseerde mijn therapeut om vaker yoga toe te voegen. In de eerste instantie vond ik dat wel een drempel. Yoga voelt voor mij niet echt als sport. Toch ervaar ik steeds meer positieve effecten. Op dit moment ruil ik dus steeds vaker een hardloop- of fietstraining in voor een uurtje yoga en ik vind het heerlijk!

Wat verwacht jij van oktober? Heb je plannen? Doelen? Waar ga jij je op focussen? Ik ben benieuwd!