28 sep 2020 | Dagboek

Dagboek: werk & weer naar het theater

Eerlijk gezegd heb ik bij het schrijven van dit overzichtje even geen idee wat ik allemaal heb gedaan deze week. De meeste dagen was ik ‘gewoon’ aan het werk en dat was niet altijd even boeiend. In het weekend stonden er wel wat leuke dingen gepland. Zo ging ik voor het eerst in hele lange tijd weer naar het theater!

Maandag

De week begon met een werkdag vanuit huis. Tussen het werken door plande ik een yogalesje in. Samen met een vriendin ging ik naar Yang Yin bij Bluebirds in het centrum van Amsterdam. Naast de Nieuwe Yogaschool vind ik dit ook echt een fijne plek. De rest van de dag baalde ik van een aantal negatieve (of eigenlijk hele kwetsende) reacties die ik kreeg. Ik schreef er een post over op Instagram.

Dinsdag

Het was wederom een stralende dag. Ik begon mijn dag met een paar uur werken bij WPG Media. Sinds kort werk ik als freelancer bij Coachfinder en houd ik me vooral bezig met de social media. Na een lekkere lunch besloot ik in de middag een rondje te gaan fietsen. Omdat het de laatste mooie dag van de week zou worden, zei een stemmetje in mijn hoofd dat ik 80 kilometer moest gaan fietsen. Echter had ik daar helemaal geen zin in. Na 40 kilometer was ik weer thuis. Ik luister niet langer naar stemmetjes die zeggen dat ik dingen moet. Althans, als het over sport gaat. Sommige dingen moeten nou eenmaal wel gewoon.

Om 17.00 had ik afgesproken om met een vriendin naar De Bewustzijn School te gaan in Amsterdam. Op deze plek worden workshops gegeven rondom persoonlijke ontwikkeling. Wij gingen samen naar een workshop Werkgeluk. Het was heel interessant! Daarna waren we hongerig en aten we bij Loetje op het terras een lekker biefstukje met friet. Lekker!

Woensdag

Het was een fijne werkdag met een aantal leuke afspraken en ik ging weer eens een stukje hardlopen. Ook werkte ik nog even vanuit een koffietentje bij mij in de buurt. Ik maakte welgeteld 0 foto’s!

Donderdag

De dag begon ik wederom met een rustige yogales bij Bluebirds. Daarna werkte ik vanuit huis en ging ik nog een rondje hardlopen. Ook kreeg ik donderdag mijn persoonlijke Koersplaat thuis. Via deze website kun je jouw eigen koers laten printen, gewoon met een link naar een route op Strava. Ik koos voor de l’Etappe du Tour in 2019. Dit was voor mij een heel bijzondere en mooie dag. Met de code ‘japkejanneke’ krijg je 10% korting op je bestelling bij Koersplaat. De poster links is nog steeds te bestellen via Vrouwen die Fietsen.

Donderdagavond hadden we afgesproken om bij vrienden te gaan eten. Het was heel gezellig en ze hadden heerlijk gekookt!

Vrijdag

Eigenlijk voelde ik me niet zo goed en wilde ik het liefst de hele dag in bed blijven liggen. Toch moest er nog wat werk gedaan worden en in de middag had ik afgesproken om bij een vriendin langs te gaan. Mijn vriend was ’s avonds bij vrienden en dat betekende dat ik een avondje alleen op de bank kon liggen. Ik wilde allerlei series en docu’s op Netflix gaan kijken, ik vroeg mijn volgers op Instagram zelfs om tips, maar de realiteit is dat ik om 21.30 met een boek in bed lag en voor 22:00 al in slaap viel. #letsgetreal

Zaterdag

Weekend! Daar was ik heel erg aan toe. Ik begon de zaterdag met een klein hardlooprondje. Helaas was mijn lijf ook heel erg moe en kwam ik met moeite vooruit. Aan het eind van de ochtend vertrokken mijn vriend en ik naar Haarlem. Daar gingen we op vloerenjacht. Over twee weken krijgen we de sleutel van ons huis (YES!) en voor de bovenverdieping zoeken we nog een mooie vloer. Al snel waren we eruit en was het daarna tijd om Haarlem nog even in te gaan. We lunchten op het terras en kochten vervolgens wat cadeautjes. Later op de middag wilden we koffie drinken bij een leuk tentje, maar deze bleek dicht te zijn. Toen besloten we om eens een kijkje te gaan nemen in de Jopenkerk! Wat een leuk concept! De sfeer viel me een klein beetje tegen, maar ik denk zeker dat dit in de winter een leuke plek is om met vrienden heen te gaan.

Eenmaal thuis in Amsterdam waren we gesloopt. We speelden een spelletje, kookten en keken Wie is de Mol.

Zondag

De dag begon ik wederom met een duurloopje. Na een uur was ik weer thuis. Vervolgens stapten we in de auto om naar Arnhem te rijden. Daar gingen we op ‘verlate’ kraamvisite. Zo leuk! Uiteindelijk moesten we redelijk op tijd weer terug naar Amsterdam, want ik ging voor het eerst in maanden weer eens naar het theater. Dit was geheel coronaproof, want de stoeltjes stonden uitelkaar en er werden heel veel andere maatregelen genomen.

Een vriendinnetje van mij speelde afgelopen week haar solovoorstelling in het Tapastheater in Amsterdam. In dit kleine theater kun je een tapas aan theatervoorstellingen bekijken. Super leuk concept! Ik ging, samen met twee andere vriendinnen, kijken. Het was weer waanzinnig goed! We sloten het weekend af bij Pizzeria Oost en rond 21:00 was ik thuis om nog de nieuwste aflevering van Undercover te kijken. Zo spannend. Wie kijkt dit ook?

Nu is het weer maandag en begin ik echt de dagen af te tellen. Over precies twee weken krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Ik ga dus alvast een en ander uitzoeken en inpakken voor onze verhuizing. Fijne week!