21 sep 2020 | Dagboek

Dagboek: familieweekend op Ameland

De week was zonnig, warm en druk! Sommige dagen zat ik wat minder lekker in mijn vel, maar dat hoort er ook bij. Na vier werkdagen sloot ik de week wel heel fijn af met een familieweekend op Ameland. Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan? Je leest het in een nieuw dagboekje!

Maandag

Na een ochtendwandeling in de zon en wat werk, stapte ik ’s middags op de fiets voor een ritje met Iris. Ze had een route gemaakt door de duinen bij IJmuiden. Nooit eerder had ik dit duinpad genomen, maar je komt dus uiteindelijk bij Bloemendaal aan Zee uit. Super handig om te weten, want binnenkort is dat natuurlijk mijn achtertuin. Ik kan niet wachten!

Dinsdag

Dinsdag had ik echt een offday. Ik weet niet precies waar het vandaan kwam. Het leek alsof ik last had van mijn hormonen, maar er spelen ook wel wat werkgerelateerde dingen. Uiteindelijk nam ik een halve dag vrij, zodat ik even met een vriendin kon lunchen en later op de dag met twee meiden kon gaan fietsen. Er was een route gemaakt van 80 kilometer, maar echter waren we pas na 88 thuis. Het voelde als één van de laatste zomeravonden en dat was echt genieten!

Woensdag

In de ochtend had ik een afspraak staan en ’s middags koos ik ervoor om een lekker duurloopje te gaan doen. Ook ging ik wandelen en bijkletsen met een vriendinnetje in het Vondelpark en sloot ik de dag af bij SLA met mijn vriend.

Donderdag

Toen ik wakker werd, dacht ik dat het een rustige dag zou gaan worden. Dat bleek echter heel anders te zijn. Uiteindelijk ging er iets mis met een campagne, waardoor ik veel langer bezig was dan gepland. Ook moest ik wat afronden voor vertrek naar Ameland op vrijdag. Het werd allemaal best een beetje haasten. Ik besloot mijn hoofd nog even leeg te trappen in een snel rondje op de fiets. Om 20.30 had ik met een vriendin gereserveerd om sushi te gaan eten en vanaf dat moment kon ik echt ontspannen.

Vrijdag

Ik begon mijn weekend met een fijne duurloop om vervolgens de rest van mijn spullen te pakken voor een familieweekend op Ameland. Tegen het eind van de ochtend reden we naar Holwerd. Daar ontmoeten we mijn ouders, mijn broer en schoonzus. Het familieweekend kon beginnen! M’n moeder had een prachtig huis geboekt in de duinen bij Nes waar we dit weekend konden vertoeven.

De eerste avond fietsten we helemaal naar de westkant van het eiland om bij The Sunset te gaan eten. Op dit puntje van het eiland zie je namelijk een heel mooie zonsondergang. Hoewel het restaurant zelf een beetje tegenviel, hebben we het wel heel gezellig gehad.

Zaterdag

Zaterdag genoten we van een gezamenlijk ontbijt om vervolgens allemaal even ons eigen ding te doen. Mijn broer en zijn vriendin zijn fanatieke kitesurfers en gingen dus al vroeg naar het strand. Wij stapten op de gravelfiets voor een rit door de duinen en mijn ouders deden lekker rustig aan. Ze wandelden op het strand om te kijken naar het kiten van mijn broer.

Rond lunchtijd waren we terug en liepen we naar strandtent Sjoerd voor een lunch in de zon. Daarna struinde ik langs de winkeltjes in Nes en om 17.00 moesten we op het strand zijn voor het blowkarten. Inmiddels was het mijn derde keer en dit blijft echt een super leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen!

Na een uurtje racen over het strand borrelden we in ons huis en liepen we door naar Nes Café waar we ’s avonds uiteten gingen. Aanrader! Het personeel was ontzettend leuk en het eten heel goed. Na een gezellige avond viel ik als een blok in slaap.

Zondag

Onze laatste dag alweer op Ameland begon ik met een hardlooprondje door de duinen en over het strand. Genieten! Vervolgens bakten we eitjes en broodjes af voor een zondags ontbijtje. De rest van de zondag was heel relaxt. We genoten van koffie in de zon, lunchten wederom op het strand en wandelden door Nes. Om 17.00 pakten we de boot terug naar het vaste land, want wij moesten natuurlijk nog een stukje terugrijden naar Amsterdam.

Rond half 9 waren we thuis, bakten we stokbrood af en warmden we soep op om ondertussen nog een aflevering van Wie is de Mol terug te kijken. Het was een heel fijn weekend!

Nu is het weer maandagochtend en lijken de laatste twee zomerse dagen in te gaan. Volgens mijn weerapp wordt het vanaf woensdag echt herfst. Ik ga dus nog maar even genieten van de zon vanmiddag! Fijne week!