22 jun 2020 | Dagboek

Dagboek: museum & stranddag

Van een middag in het Rijksmuseum tot kanoën op de Loosdrechtse Plassen. Het was een fijne week en ik deel het vandaag met jullie.

Maandag

Maandag kwam mijn moeder een dagje naar Amsterdam. We hadden een kaartje met tijdslot voor het Rijksmuseum gereserveerd. Sinds begin dit jaar heb ik een museumjaarkaart en mijn moeder deed ik er één cadeau. Helaas konden we er tijdens corona geen gebruik van maken, maar inmiddels is er weer wat mogelijk. Na een lunch in de Pijp keken we rond in het Rijksmuseum. Eigenlijk kwamen we voor Caravaggio-Bernini, maar deze tentoonstelling zat voor de hele dag al vol. Online kon je deze kaartjes niet reserveren, maar pas als je in het museum was. Helaas! Goede reden om gauw weer terug te gaan.

Dinsdag

Dinsdag was wederom een fijne dag. Ik werkte vanuit huis en ging in de middag winkelen met een vriendinnetje. Dit nieuwe paarse shirtje kocht ik bij Monki! Zo blij mee!

Woensdag

De dag begon ik met werk en in de middag besloot ik een mooi ritje op de fiets te maken. Het was heerlijk weer en daarom koos ik voor mijn favoriete rondje langs de zee. Helaas had ik het eerste deel wind mee en dat betekende dat ik op de terugweg behoorlijk moest afzien. Soms heb ik zoveel zin in een bepaald rondje dat ik het even voor lief neem. Les geleerd! De komende tijd begin ik wel weer met wind tegen.

Donderdag

Het was een beetje wisselvallig weer, maar tussen de buien door rende ik naar het Amsterdamse Bos. Heerlijk om daar af en toe mijn duurloopjes te doen. Later op de dag kwam er echt flinke buien over. Het leverde wel mooie plaatjes op!

Vrijdag

De dag begonnen we met een bezichtiging van een huis in Haarlem. De huizenjacht wil nog niet echt vlotten, want de markt is ontzettend overspannen. Iedereen biedt over elkaar heen en het is niet makkelijk om er tussen te komen. Hopelijk gaat het deze keer wel lukken! ’s Middags fietste ik eens een nieuwe route, maar helaas was die een beetje saai. Het was een lang stuk langs de Ringvaart. Opzich mooi, maar het is best een drukke weg met auto’s en veel van hetzelfde. Ik houd van iets meer variatie onderweg.

Zaterdag

Het was een ultieme chilldag! Samen met mijn vriend vertrok ik naar het strand bij Castricum aan Zee. Daar was ik al lang niet meer geweest en ik had onlangs een leuk strandtentje bij iemand voorbij zien komen. We ploften neer bij Club Zand en daar hebben we een paar uur heerlijk niks gedaan, naast lekker eten en drinken natuurlijk. Rond 16.00 waren we bijna gaar gekookt en namen we nog even een snelle duik in zee. Zeer verkoelend!

Zondag

Na een duurloop van 18 kilometer in de ochtend reed ik richting de Loosdrechtse Plassen. Met een vriendinnetje had ik daar afgesproken om te gaan kanoën. We maakten een mooi rondje door prachtige slootjes. Echt een aanrader als je in de buurt woont! Vervolgens genoten we van een lunch op het terras en lagen we nog even op een kleedje bij het water. Het was een fijne zondag!

Nu is het weer maandag en beginnen we aan een nieuwe, en vooral hele warme, week. De zomer is echt begonnen! Aan het eind van de week begint mijn weekje vakantie in Italië! Ik ben zo benieuwd hoe dat gaat zijn. Enerzijds best een beetje spannend, maar ik heb wel heel veel zin om op mijn vertrouwde plekje te zijn en te genieten van rust. Natuurlijk ga ik dat ook weer met jullie delen! Fijne week!