24 jun 2020 | Review

Review: Hansaplast Sportcompressiekousen

Het is alweer een tijd geleden dat ik compressiekousen heb gebruikt. Ik ben heel blij dat ik eigenlijk nooit -even afkloppen- pijntjes aan mijn onderbenen heb. Toch vind ik het fijn om eens in de zoveel tijd met compressiekousen te lopen. Onlangs heb ik deze Sportcompressiekousen van Hansaplast* mogen ontvangen. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan gauw verder!

Hansaplast ken ik vooral, zoals wellicht meer mensen, van de pleisters en tape. Dat ze nu ook producten in het assortiment aanbieden voor sporters, en dan voornamelijk gericht op de compressie, vind ik heel tof! Op het gebied van compressiekousen heb ik nog niet heel veel kunnen proberen. Ik ben dan ook heel benieuwd of deze sokken mij zouden bevallen en waarvoor ik ze zou kunnen gebruiken.

Over het product

De Hansaplast Sportcompressiekousen zijn in samenwerking met gerenommeerde fysiotherapeuten, sportartsen en atleten tot stand gekomen. Ze zijn voornamelijk ontworpen om compressie en ondersteuning te bieden aan de spieren tijdens lichamelijke activiteiten. Ook kun je de kousen dragen om het spierherstel te bevorderen. Het helpt namelijk de bloedcirculatie te verbeteren en voorkomt spierschade.

Naast de kousen die ik heb getest, heeft Hansaplast ook arm sleeves en kuit sleeves met compressie in het assortiment. Deze bieden dezelfde compressie aan, maar dan enkel voor de armen of de kuiten. Arm sleeves zou ik niet zo heel snel aanschaffen, maar de sportcompressie voor mijn kuiten lijkt me wel prettig.

Mijn eerste ervaringen

Natuurlijk wilde ik deze Hansaplast Sportcompressiekousen heel graag proberen. Zoals aangegeven heb ik vaker compressiekousen gedragen. De ene keer vond ik deze veel te strak, waardoor ik last kreeg van mijn knieën. Een andere keer had ik wel prettige ervaringen, maar vond ik het een heel probleem om ze aan te krijgen. Ik was dan ook benieuwd hoe dat bij deze sokken zou zijn.

Allereerst vind ik het fijn dat het gewoon zwarte kousen zijn. Hierdoor vallen ze iets minder op. Ik ben sowieso iemand die graag zwart draagt. Natuurlijk was ik benieuwd hoe gemakkelijk ik ze aan zou krijgen. Dit viel me alles mee! Op het doosje wordt duidelijk omschreven hoe je de sokken aan kunt trekken en dat ging verrassend makkelijk. De Sportcompressiekousen bieden meteen stevigheid. Echter vind ik niet dat ze zo strak zitten dat er een knellend gevoel ontstaat.

Tijdens het hardlopen voelen mijn benen superlicht aan. Mogelijk komt dit door de bloedcirculatie. Ook voelt het ontzettend stevig en ondersteunend. Het loopt eigenlijk heel fijn en gemakkelijk. Ik merk ook dat mijn kuiten na afloop veel soepeler aanvoelen dan normaalgesproken. Het is niet zo dat ik echt last heb van mijn kuitspieren na het lopen, maar vaak voelen ze wel wat stijf aan. Ik heb dan meestal een foamroller nodig om ze weer soepel te krijgen. Dat lijkt nu zeker niet nodig!

Wel merk ik meteen op dat mijn benen snel warm worden. Wellicht iets om aan te wennen, maar doordat de kousen van vrij dikke stof gemaakt zijn, is dit wel iets om op te letten. Op heel warme dagen zou ik ze wellicht iets minder graag aantrekken. Wel is de stof heel prettig en lijkt het materiaal goed te ademen.

Al met al zijn mijn ervaringen dus positief met deze Hansaplast Sportcompressiekousen. Ik ga ze zeker vaker dragen tijdens het hardlopen, omdat ik juist die compressie tijdens het lopen zo fijn vind. Je hoeft absoluut geen blessure te hebben om de voordelen van de compressiekousen te kunnen ervaren. Ook zou ik ze graag aantrekken na het hardlopen om mijn spieren goed en snel te laten herstellen. Dit scheelt weer wat vervelende minuten op de foamroller na afloop. Uiteraard weet ik niet hoe het zou werken als je wel een blessure hebt aan je kuitspieren of scheenbeen. Zelf heb ik deze ervaring gelukkig niet. Wel denk ik dat de extra compressie zorgt voor minder belasting op je spieren en mogelijk kun je hierdoor sneller pijnvrij hardlopen.

Kende jij de Hansaplast Sportcompressiekousen al? En loop jij weleens met compressiekousen? Waarom wel of waarom juist niet?

*Dit artikel is in samenwerking met Hansaplast tot stand gekomen.