25 mei 2020 | Dagboek

Dagboek: vakantie in eigen land

Het voelde echt als vakantie! Het lange weekend van Hemelvaart was een goede reden om even weg te gaan. Naast de mooie fietsritjes in Noord-Limburg en het fijne buiten zijn, moest er natuurlijk ook gewerkt worden en had ik een belangrijke afspraak.

Maandag

De week begon ik met een werkdag. Ik besloot eerst wel een duurloopje van 15 kilometer te gaan doen in de ochtend. Dat was een lekker begin! Daarna had ik een aantal belangrijke afspraken en belde ik met een paar vriendinnetjes. De dag sloot ik af met een homemade Poké Bowl.

Dinsdag

Het was een heerlijke dag! ’s Middags plande ik een lange fietsrit, want ik had in de ochtend al flink wat administratie weggewerkt. Het was een goed moment om mijn favoriete rondje te gaan fietsen. Deze loopt via Bloemendaal, Zandvoort en dan door de duinen richting de ringvaart. Via het water fiets ik dan weer terug naar Amsterdam. Het is een hele fijne route! Na 85 kilometer was ik weer thuis.

Woensdag

Woensdag was een drukke dag. Al om 8.00 moest ik bloedprikken dus ik had m’n wekker vroeg gezet. Daarvoor wilde ik namelijk wat werk afronden en daarna wilde ik mijn hardlooptraining uitvoeren. Begin van de middag moest ik in Haarlem zijn voor een belangrijke afspraak rondom onze huizenjacht. Hopelijk daarover later meer!

In de middag sloeg ik flink wat boodschappen in voor een lang weekend weg. Daarna pakte ik mijn tas in en begon ik met het inladen van de auto. Toen mijn vriend klaar was met werken, vertrokken we naar Noord-Limburg (Arcen). Daar hadden we een safaritent geboekt voor een aantal dagen. In de eerste instantie waren we op zoek naar een leuk huisje, maar aangezien veel huisjes duur, volgeboekt of ongezellig waren, bleef deze optie over. Het bleek een hele goede keuze! Het liefst gingen we natuurlijk echt kamperen, maar aangezien alle sanitair op campings nog gesloten is, was dit een prima alternatief. Deze tent had namelijk een eigen badkamer.

Donderdag

De mooiste en warmste dag van de week! We besloten dan ook een lange fietsrit te gaan maken. Op Strava had ik een route uitgezet via de Maasduinen richting Nijmegen en dan aan de andere kant van de Maas terug. Het was echt prachtig! Ik had niet verwacht dat dit zo’n mooie omgeving was om te fietsen. Na 125 kilometer haalden we een welverdiend ijsje bij Clevers.

Na het fietsen wilden we boodschappen doen, maar helaas waren alle winkels al gesloten. Gelukkig had ik voldoende hapjes ingeslagen en konden we nog bij de snackbar terecht voor frietjes met een kroket.

Vrijdag

Het was nog steeds warm, maar niet zonnig! Toch wilden we een rondje gaan fietsen. Deze keer kozen we ervoor om richting het zuiden te rijden. We haalden koffie in Venlo en reden vervolgens weer terug naar onze ”camping”. Het was inmiddels flink aan het waaien. Na 60 kilometer was ik dan ook blij weer terug te zijn. ’s Avonds speelden we een spelletje Rummikub en maakten we homemade burgers.

Zaterdag

Het was een rustdag! Na een lekker ontbijtje stapten we in de auto naar Venlo. Aangezien de stad zo dichtbij was, leek het ons leuk nog iets meer te zien. ’s Middags kwamen mijn ouders, samen met de hond, langs om een mooie wandeling over de Maasduinen te maken. Daarna borrelden we buiten en aten we soep met een lekkere salade. Helaas was het flink afgekoeld, waardoor we dat wel binnen moesten opeten.

Zondag

Het was de koudste dag, maar gelukkig in Arcen nog wel droog. We wilden nog een fietsritje maken voordat we terug naar Amsterdam zouden gaan. Opnieuw stippelden we een route uit en deze liep deels door Duitsland. De grens was zo dichtbij dat we er toch even overheen moesten. Het was gelukkig niet koud, maar het waaide ontzettend hard! Bij wind tegen moest ik echt wel een paar keer in het wiel duiken, maar met wind mee konden we lekker doortrappen. Na 78 kilometer waren we heel voldaan terug bij onze tent. Toen we de auto stonden in te pakken, begon het te regenen. Timing! Tijd om naar huis te gaan.

Inmiddels is het weer maandagochtend en ben ik vol energie aan deze nieuwe, zonnige week begonnen. Aangezien we druk bezig zijn met de huizenjacht, zijn dit soort dagen en weken toch spannend. Flink duimen dat het binnenkort gaat lukken en dat ik dan goed nieuws kan delen!