4 mei 2020 | Dagboek

Dagboek: regen & nieuw project

Het was weer een mooie week! Het ene moment lijk ik helemaal gewend te zijn aan deze situatie, maar soms heb ik er ook wel een baaldag tussenzitten en hoop ik dat alles zo snel mogelijk weer als vanouds wordt. Benieuwd hoe ik mijn week ben doorgekomen? Ik deel het in dit artikel!

Maandag

Koningsdag! Hoewel het helemaal niet leek op een ”normale” Koningsdag, had ik toch een beetje een koningsdaggevoel. Aangezien het heerlijk weer was, stapten wij op de fiets voor een koningsritje! We hadden een rondje van 100 kilometer uitgezet en deze vloog voorbij. Achteraf gezien hadden we waarschijnlijk wel langer door gekund, maar dit was ook prima. Ik krijg vaak de vraag wat ik onderweg eet. Meestal neem ik een banaan mee, wat reepjes, maar ook winegums. Ideaal tijdens een fietstochtje!

’s Middags wandelden we nog even door Amsterdam om te kijken hoe de rest van de stad Koningsdag doorbracht. We haalden een ijsje bij IJscuypje en maakten ’s avonds zelf nacho’s en quesadillas. Lekker!

Dinsdag

Het weer is duidelijk omgeslagen. Zo zonnig als het maandag was, zo druilerig was het dinsdag. Al vroeg ging ik naar Utrecht om de laatste spullen uit mijn appartement te halen en de sleutel over te dragen. Rond het middaguur was ik klaar en het voelde heel gek om mijn ”huisje” zo achter te laten. Nog steeds heb ik het gevoel dat ik iets vergeten ben en dat ik ergens anders nog een huis heb. Dat zal een kwestie van wennen zijn. In de middag koos ik ervoor om nog wat te werken en een rondje van 15 kilometer hard te lopen.

Woensdag

Op woensdag begon de dag ook grijs en grauw. Na een paar uurtjes te hebben gewerkt, trok ik mijn loopschoenen aan. Helaas ging het niet zoals ik wilde en keerde ik halverwege om. Soms kan ik daar zo van balen! Gelukkig ging de zon schijnen aan het eind van de dag en besloot ik nog heel even mijn hoofd leeg te fietsen. Dat was heerlijk en zo hield ik alsnog een fijn gevoel over aan deze dag. Om de dag nog beter te maken, aten we ’s avonds een poké bowl en bakte ik weer een keer een bananenbrood.

Donderdag

Wederom geen hele spannende dag. Ik werkte hard door aan mijn nieuwe platform, want dit zou vrijdag online gaan! Verder ging ik voor een hardlooprondje door het Amsterdamse Bos. Het is toch wel heel fijn om zo af en toe in de ”natuur” te kunnen zijn. In de middag haalde ik tulpen bij een bloemenzaakje hier om de hoek. Daar word ik zo blij van!

Vrijdag

Mijn platform ging live! De reacties zijn tot nu toe zo positief! Om het te vieren liep ik een rondje in de stromende regen, haha. Dat was iets minder fijn, maar gelukkig ging de zon ’s middags ook nog schijnen. Samen met een vriendinnetje ging ik naar wat winkels in de Pijp, die onder bepaalde voorwaarden open waren. Heel fijn om er zo eventjes uit te zijn! ’s Avonds vierden we het samenwonen, de fijne werkweek en mijn nieuwe platform met een heerlijke primitivo wijn en zelfgemaakte burgers met zoete aardappelfriet!

Zaterdag

Zaterdag deed ik weer eens twee trainingen op een dag. Het komt steeds vaker voor dat ik niet kan kiezen: hardlopen of wielrennen? Dit keer ging ik voor een rondje lopen in de ochtend en een rondje fietsen in de middag, maar wat waaide het hard! Ik had het echt heel zwaar zo tegen de wind in. Gelukkig stond er na mijn fietsritje een heerlijke herstelmaaltijd klaar en genoot ik van een avondje bankhangen.

Zondag

Eindelijk zou het weer iets beter weer worden. Samen met mijn vriend stapte ik op de fiets. We kozen voor hetzelfde rondje als maandag, want die was zo goed bevallen. De eerste anderhalf uur fietsten we nog in de zon, maar daarna werd het helaas toch wat bewolkt en frisser. Af en toe viel er een spat regen. De rest van de dag kwam ik amper vooruit. We wandelden nog even richting De 9 Straatjes, maar daarna kozen we voor een borrel thuis en een potje Rummikub. ’s Avonds stond er pasta carbonara op het menu en keek ik natuurlijk naar Boer Zoekt Vrouw. Rond 22:00 lag ik uitgeteld in bed.

Hoe gaat het met jou? Houd je het nog vol in deze gekke coronatijd? Ik ben in ieder geval klaar voor een nieuwe week!