23 mrt 2020 | Dagboek, Persoonlijk

Dagboek: huis bezichtigen & heel veel koken

Aangezien het gekke weken zijn, heb ik besloten meer te gaan bloggen. Iedere dag kun je nu een artikel verwachten en iedere maandag wil ik een soort dagboekje delen. Daarin vertel ik wat ik afgelopen week heb gedaan. En hoewel het op dit moment niet heel spannende dagen zijn, kun je er misschien wel wat inspiratie uithalen. Deze week vertel ik over een bezichtiging van een huis en deel ik een aantal recepten.

Maandag

Maandag was de eerste ”thuiswerkdag”. Aangezien ik na de vakantie op Madeira nog niet in Utrecht was geweest, besloot ik dat maandag te gaan doen. Op dit moment woon ik nog in Utrecht en mijn vriend in Amsterdam. Aangezien we beide nu thuiswerken en we verder toch geen sociale contacten opzoeken, vind ik het wel zo fijn om samen te zijn. Ik ging even heen en weer naar Utrecht om daar spullen op te halen. Ik had namelijk alleen maar zomerse kleding in Amsterdam vanwege de vakantie. In Utrecht nam ik de tijd om ook nog even een rondje van 12 kilometer te gaan lopen. Omdat de zon scheen en het redelijk warm was, koos ik ervoor om in korte broek te gaan. Heerlijk!

Met het OV reizen wilde ik overigens niet, dus ik pakte de auto terug naar Amsterdam. In de avond maakten we Indiase Curry. Dit receptje gebruiken we daar altijd voor. Echt een aanrader!

Dinsdag

Dinsdag was het wederom lekker weer en ik besloot eindelijk weer eens op de racefiets te stappen. Ik koos voor een simpele route van Amsterdam via Sloterdijk naar Haarlem. Na 43 kilometer was ik weer thuis. Dit moet ik vaker gaan doen komende tijd!

’s Middags werkte ik nog wat vanuit huis en besloot ik een tweede bananenbrood te maken. Het is mijn nieuwe verslaving! Een paar dagen daarvoor had ik mijn eerste bananenbrood gebakken en dat was heel goed bevallen. Ik vind het vooral lekker met pindakaas en een beetje honing erop.

Hieronder volgt mijn recept! Ik gebruik 3 eieren, 3 rijpe bananen, 3 grote dadels, 200 gram spelt- of amandelmeel, grote theelepel bakpoeder, grote hand noten en 50 gram pure chocolade. Mix de bananen en de dadels tot een glad mengsel, voeg de drie eieren toe en klop dit door. Roer het meel en het bakpoeder erdoor en voeg tot slot de gehakte noten en gehakte chocola toe. Schep het door elkaar en giet het in een cakeblik, bekleed met bakpapier. Bak het 45 minuten in de oven op 175 graden af.

Na het bakken van het bananenbrood ging ik over op het maken van pokebowls. Ook een favoriet bij ons thuis! Wij gebruiken sushirijst, rauwe zalmfilet (gemarineerd in een beetje mayonaise en sojasaus), mango, sojabonen, komkommer en avocado. Super simpel, maar heel lekker!

Woensdag

Woensdag was het een iets minder zonnige dag. Tot een uur of 15.00 werkte ik vanuit huis en besloot toen om een rondje te gaan rennen. Na 14 kilometer was ik weer terug. Hardlopen zo zonder doel blijft een beetje gek, maar toch kan ik er wel van genieten. ’s Avonds bestelden we sushi, maar wegens een storing bij Thuisbezorgd duurde het erg lang. Na twee en een half uur wachten kwam het eindelijk en was het ook heel snel op. Honger!

Donderdag

Op donderdag hadden we een afspraak staan. Het was de enige afspraak van de hele week en wel met een makelaar! Mijn vriend en ik gingen namelijk een huis bezichtigen in Haarlem. Na de afspraak besloten we een rondje door Haarlem te wandelen en naar het strand bij Bloemendaal te gaan. We waren toch in de buurt!

’s Avonds maakten we zelf springrolls van rijstpapier. We vulden ze met komkommer, rijstvermicelli, wortel, lente-ui, gekookte garnalen, koriander, munt en krabsticks. Als sausje gebruikten we vissaus en sojasaus. Heerlijk! Ook aten we er nog wat gebakken kip met satésaus bij.

Na het eten kwam bij mij alle spanning eruit. De onzekerheid en stress breekt me op. Als hoogsensitief persoon zuig ik alle nieuwsberichten op. Ik lees en zie alles wat er online komt. Daarnaast ben ik ondernemer en is ook mijn werk ontzettend onzeker de komende tijd. Ik besloot het vanaf vrijdag allemaal ietsje anders aan te pakken.

Vrijdag

Zo besloot ik te gaan werken met een planning. De dag begin ik met mediteren, ontbijten, werken, sporten, werken en wandelen. Iedere dag wil ik een vast ritme creëren. Daarnaast lees ik minder nieuws en zorg ik ervoor dat mijn telefoon niet meer naast mijn bed ligt. Hierdoor val ik niet met het nieuws in slaap en sta ik er ook niet direct mee op.

Vrijdag ging het al een stuk beter. Ook besloot ik weer een rondje te gaan lopen. Het ging heerlijk! Na de werkdag genoten mijn vriend en ik van een vrijdagmiddag borrel en hadden we een gezamenlijke borrel met mijn familie. Mijn vader werd namelijk 64 jaar. Ik besloot mijn ouders niet op te zoeken. Dat voelt in deze tijd niet goed en ik wil niemand ziek maken en niks verspreiden. Een virtuele borrel bleek ook hartstikke leuk te zijn!

’s Avonds hadden we een Mexicaanse avond. We maakten taco’s met kip, groente en zelfgemaakte guacemole. Mjam!

Zaterdag

Zaterdag was het een stralende dag! Het was de perfecte lentedag om lekker de natuur in te gaan. Dat vonden niet alleen wij, maar ook de rest van heel Nederland. Wij planden een fietstocht van Amsterdam naar Den Haag. Helaas waren de routes door de duinen ontzettend druk en was het soms echt slalommen geblazen. Na afloop voelde het niet heel goed, omdat het overal zo druk was. Wij hielden wel degelijk afstand, maar zagen ook veel groepen samenkomen. Daar schrok ik van. Gelukkig werd dit na afloop massaal gedeeld, waardoor het op zondag overal een stuk rustiger was.

Wij hadden in ieder geval een heerlijke fietstocht van 75 kilometer gemaakt. Na thuiskomst gingen we verder met onze puzzel van 2000 stukjes en genoten we van een wijntje. Als avondeten stonden er huisgemaakte burgers op het menu met zoete aardappelfrietjes uit de oven.

Zondag

De laatste dag van de week was wederom een hele zonnige. Ik ging voor een hardlooprondje van 20 kilometer, maar na de situatie op zaterdag twijfelde ik wel. Ik besloot om de meest saaie route te kiezen, die ik in Amsterdam kende. Dat werkte! Er waren niet veel mensen te vinden. Ook is het fietspad op die route heel breed, waardoor passeren op afstand veel gemakkelijker is.

Aan het eind van de middag pakten we onze spullen en reden we naar Utrecht. De komende week gaan we namelijk werken vanuit mijn huis in Utrecht. Heel fijn om even in een andere omgeving en ander huis te kunnen zitten. We sloten deze gekke week af met pizza’s van Bastacosi (aanrader!) en keken Boer Zoekt Vrouw.

Het was een hele vreemde eerste thuiswerkweek. Mijn emoties gingen alle kanten op, maar hopelijk krijg ik steeds meer routine in deze nieuwe situatie. Hopelijk gaat het ook wennen om meer binnen te zijn, minder mensen te zien en krijg ik wat meer werk om handen. Ook heb ik besloten om komende tijd wat nieuwe en oude hobby’s op te pakken. Zo ga ik bijvoorbeeld weer aan de slag met het leren van Italiaans! Ik houd jullie op de hoogte.

Hoe was jouw eerste ”thuiswerkweek”? Zou je het leuk vinden om vaker zo’n dagboekje te zien en te lezen? Laat het hieronder weten in een reactie!