28 feb 2020 | Favorieten

5 x favoriet in februari

Februari was een beetje een vreemde maand. Ik had het me in ieder geval heel anders voorgesteld. Dat is tegelijkertijd ook iets moois. Niets is maakbaar en het leven is ontzettend onvoorspelbaar. Om het positief te houden, probeer ik me altijd op de fijne dingen te focussen. Wat waren mijn vijf favorieten in de maand februari? Ik deel het uiteraard met jullie!

1. Trainingen met Gewoon Lekker Rennen

Het voelt vreemd om hier nu over te schrijven en het liefst had ik dit ook na mijn marathon gedaan. Toch was het trainen via Gewoon Lekker Rennen de afgelopen maanden zo fijn. In dit artikel schreef ik er al iets meer over. Het fijne is dat deze trainers op ”afstand” zitten. Ze kijken continue via de app TrainingPeaks mee wat het effect van de trainingen op je lichaam is. Ze maken een fijn persoonlijk schema, overleggen met je via de app en stellen bij. Hoewel ik niet echt heb kunnen meten hoeveel sneller ik ben geworden, kan ik wel aangeven dat ik inmiddels durfde te dromen over een eindtijd onder de 3.10 op de marathon. Ik heb zoveel progressie gemaakt! Als ik weer ga trainen voor een mooi doel, zou ik heel graag weer begeleid worden door de trainers van Gewoon Lekker Rennen. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in begeleiding van Gewoon Lekker Rennen heb ik nog steeds een leuke korting voor je. Met de code GLRJAPKE krijg je een korting van 50% op de eerste maand.

2. De kracht van Instagram

Niet altijd ben ik blij met Instagram. Sterker nog: soms ben ik er zelfs behoorlijk klaar mee. Toch heb ik ook de kracht van Instagram onlangs mogen ervaren. Toen ik het nieuws over de Tokyo Marathon hoorde, kreeg ik zoveel steunende en lieve berichten. Ik had nooit verwacht dat dit me zo goed zou doen. Het feit dat andere lopers begrepen hoe ik me zou moeten voelen, was ontzettend fijn. Er was begrip en medeleven. Daar wil ik jullie heel erg voor bedanken!

3. Faster than met Adidas

Vorige week was ik uitgenodigd voor het Faster than event van Adidas om de nieuwe SL20 op het circuit van Zandvoort te testen. Wat was dat leuk! Ik ga niet heel vaak naar evenementen, omdat het veel tijd kost en ik niet altijd aanwezig kan zijn. Dit event sloeg ik zeker niet af! In de eerste plaats, omdat er een aantal fijne bekenden aanwezig waren. Daarnaast zijn de evenementen van Adidas altijd super goed verzorgd. Zo ook deze!

4. Verjaardag vieren

Februari is mijn verjaardagsmaand. Op vrijdag 14 februari werd ik 29! Dat vierde ik eigenlijk heel het weekend. Ik begon met een verjaardagslunch met mijn moeder en ’s avonds een 10-gangen diner bij Tiger Mama in Utrecht met mijn vriend. Op zaterdag aten we taart bij Rabarber en op zondag kwamen vrienden en familie van me samen bij ’t Taphuys in Utrecht om wijntjes en biertjes te tappen en te proosten op mijn verjaardag! Het was een super fijn verjaardagsweekend.

5. Vakantie plannen maken

Naast dat de Tokyo Marathon niet door zou gaan, hebben mijn vriend en ik ook besloten onze rondreis te annuleren. In principe hadden we best naar Japan kunnen gaan, maar we vonden het zonde van zo’n dure reis als we niet alles konden doen en zien. Veel musea en toeristische attracties zouden dichtblijven vanwege het Coronavirus. Aangezien mijn Tokyo Marathon nu in 2021 gepland staat, maken we liever ook dan de rondreis. Gelukkig konden we bijna alles (kosteloos) annuleren.

In plaats van Japan hebben we een heel andere reis geboekt. We gaan 10 dagen naar Madeira vanaf maandag. Omdat ik dan echt even tot rust wil komen en ontspanning wil ervaren, komen er ook twee weken geen nieuwe artikelen online. Natuurlijk staat er op mijn blog genoeg content om je te vermaken: van duurlooptips tot voeding en motivatie. Ook blijf ik al mijn avonturen natuurlijk delen op Instagram! Blijf je me daar volgen?

Tot over twee weken!