16 mrt 2020 | Persoonlijk

Update: weer aan het werk & Corona

Na twee weken vakantie ben ik weer terug. Het is tijd om weer aan het werk te gaan en mijn dagelijkse routine op te pakken. Althans; dat was het plan. Toen wij donderdagmiddag waren geland in Amsterdam, was echter alles anders. Wat leven we in een gekke periode! De wereld staat op zijn kop en de impact is enorm.

Toen de Tokyo Marathon ruim een maand geleden werd afgelast, was ik ergens nog bang dat het een overdreven besluit was. Dat het eigenlijk niet nodig was, maar dat Japan gewoon wat paniekerig reageerde op dit alles. Inmiddels blijkt het tegendeel waar te zijn en ben ik juist blij dat er niets meer doorgaat. De wereld is langzaam maar zeker op slot gegaan.

Na een heerlijke vakantie van tien dagen was het heel raar om thuis te komen. Natuurlijk hadden we op Madeira ook het nieuws goed in de gaten gehouden. We probeerden tegelijkertijd zoveel mogelijk te genieten van de zon, de rust en het mooie eiland. We konden immers ook niets anders. Echter leek het op Madeira allemaal niet aan de orde te zijn. Hadden ze daar überhaupt al wel van Corona gehoord? Inmiddels weten we beter, want de dag nadat we thuiskwamen, is ook het vliegveld van Madeira gesloten.

Thuiskomen voelt zo heel raar. De tijd lijkt stil te staan, maar alles gaat toch door. Het is rustig op straat en leeg in de supermarktschappen. Het is zelfs relatief stil buiten. Afgelopen weekend ging ik alleen naar buiten om hard te lopen of om boodschappen te doen. Verder probeer ik eigenlijk zoveel mogelijk plekken en activiteiten te vermijden. Ik spreek nauwelijks af met mensen. Inmiddels zijn namelijk ook de eerste mensen in mijn omgeving besmet geraakt met Corona.

Sport

Hoewel voor heel hardlopend Nederland de sportdoelen komende tijd zijn weggevallen, ben ik vooral heel blij dat we überhaupt nog naar buiten mogen. In Italië is het niet eens toegestaan om buiten hard te lopen. Ik hoop dat we dat scenario niet bereiken in Nederland. Mocht het uiteindelijk toch nodig zijn, is dat natuurlijk niet anders. Wel ben ik nu extra dankbaar dat het nog kan en mag. Ik geniet daarom van iedere kilometer die ik buiten kan maken. Wel zorg ik ervoor dat ik relatief rustige routes kies, zodat ik niet heel veel mensen tegenkom.

Werk

Corona heeft een enorme financiële impact op allerlei sectoren: winkels, horeca, luchtvaart en cultuur. Veel ondernemers in mijn omgeving leven in een onzekere tijd. Dit geldt helaas ook voor mezelf. De komende tijd had ik redelijk wat evenementen in mijn agenda staan. Daarvoor zou content gemaakt moeten worden, waar ik betaald voor word. Helaas gaan de meeste evenementen niet door en hoef ik dus ook geen content te maken. Ook voor mij is het dus een best onzekere tijd. Ik probeer positief te blijven en deze tijd ook te benutten om te werken aan mijn bedrijf. Waar wil ik naar toe de komende maanden? Kan ik leuke projecten uitwerken? Ik heb al een aantal toffe ideeën!

Dubbel gevoel

Gelukkig heb ik nog wel wat campagnes op Instagram binnenkort. Dat is op dit moment heel fijn, maar voelt ook dubbel. Het is gek om te schrijven over sportvoeding, kleding of hardloopschoenen. Hoe kan ik het hebben over sport en ”luchtige” dingen, terwijl we in een crisis leven? Aan de andere kant gaat het leven ook door. Ik vind het zelf ook fijn om af en toe afleiding te hebben en sport als uitlaatklep te gebruiken. Daarom blijf ik ondanks alles gewoon schrijven en delen over sport, maar wellicht in een ander thema of een andere context.

De komende tijd kun je op mijn blog wel gewoon artikelen verwachten. Juist in deze periode kun je wellicht wat goede tips gebruiken. Hoe vind je de motivatie terug wanneer je grote doel is weggevallen? Hoe train je voor een marathon, terwijl je niet weet wanneer je deze gaat lopen? Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft, wanneer je bijna niet naar buiten mag? Mocht je meer leuke ideeën hebben voor mijn blog of Instagram, hoor ik het graag! Is er iets wat je graag wilt lezen of wilt zien? Dan houd ik daar rekening mee.

Hopelijk kunnen we allemaal blijven genieten van het sporten in de buitenlucht en kunnen we de ernstige piek voorkomen in Nederland. Probeer zoveel mogelijk binnen te blijven, zorg goed voor jezelf en denk aan een ander!