6 jan 2020 | Marathon

Road to Tokyo: nog 8 weken

Inmiddels is het januari en gek genoeg voelt Tokyo nu zoveel dichterbij dan vorige week in december! Nog maar acht weken en dan mag ik, in samenwerking met TUI Sports, de Tokyo Marathon gaan lopen. Hoe gaat het met mijn voorbereidingen? Op welke schoenen ga ik eigenlijk lopen? En wat ga ik ter voorbereiding nog allemaal doen? Vandaag geef ik een update in mijn Road to Tokyo!

Afgelopen week had ik een pittige trainingsweek. Ik tikte in mijn duurloop de 26 kilometer aan en kwam, dankzij een fietsrit op 1 januari, in totaal op meer dan tien trainingsuren! Komende week bouwen we verder op. Zo staat er een intervaltraining van twee uren gepland (op dinsdag) en loop ik in het weekend nog een duurloop van meer dan twee uur. Dan gaan de kilometers flink tellen. Ik ben benieuwd hoe ik komende week ga ervaren. Naast deze trainingen is mijn doel om veel (en gezond) te eten en te slapen, zodat ik de trainingen goed kan verteren.

Schoenen, kleding en voeding

Naast dat de trainingen heel goed gaan en ik me fitter dan ooit voel, ben ik natuurlijk ook verdere voorbereidingen aan het treffen. Want wat trek ik bijvoorbeeld aan in Japan? Als het goed is komen mijn marathon schoenen deze week binnen, dankzij All4Running. Welke schoen dit gaat worden, laat ik binnenkort weten! Ik kan al wel zeggen dat het een hele bijzondere hardloopschoen is.

Nadenken over mijn verdere kledingkeuze heb ik ook al gedaan. Het zal tijdens de marathon winters weer zijn, vergelijkbaar met Nederland. Uiteraard zal ik in mijn vertrouwde TUI shirtje gaan lopen met waarschijnlijk een broekje van Lululemon. In dit broekje zitten namelijk een aantal vakjes, waardoor ik mijn telefoon en mijn sportvoeding gemakkelijk mee kan nemen onderweg.

Qua voeding ga ik de komende weken oefenen met de producten van Maurten. Dit is helemaal nieuw voor mij. Ik heb nog nooit eerder producten van Maurten gebruikt, maar ik ben erg benieuwd of het iets voor me is en hoe mijn lichaam hierop gaat reageren. Sportvoeding testen is niet mijn grootste hobby, want in de meeste gevallen word ik er misselijk van. Ook weet ik dat je soms even aan een product moet wennen en met nog acht weken te gaan, heb ik daar nog ruim de tijd voor.

Trainingsdag en hardloopwedstrijd

Er staan, naast de gewone trainingen, ook nog wat andere voorbereidende activiteiten op mijn programma. Zo zal er een trainingsdag zijn binnenkort met het team van GewoonLekkerRennen. Verder wordt er ook een voorbereidingsdag georganiseerd door TUI Sports. Tijdens deze dag zullen we de laatste informatie krijgen over onze marathonreis en kunnen we gezamenlijk een duurloop doen. Iedereen kiest dan natuurlijk op zijn of haar eigen snelheid (en afstand).

Ook zal ik nog aan de start staan van een hardloopwedstrijd. Ik heb ervoor gekozen om eindelijk eens te starten bij de Midwinter Marathon in Apeldoorn. Een aantal jaar geleden schreef ik me hier ook al eens voor in, maar toen moest ik wegens een blessure afzeggen. Nu heb ik me opnieuw ingeschreven, omdat het goed in mijn voorbereidingen voor Tokyo past en ik het leuker vind om zo’n afstand (in dit geval 25 kilometer) tijdens een evenement te lopen. Ook zal ik die 25 kilometer dan op mijn beoogde marathontempo lopen. Spannend!

Nu de marathon dichterbij komt, vind ik het eigenlijk alleen maar leuker worden. Ik kan me makkelijker focussen op het doel en alles wordt net even iets concreter. Hieruit blijkt maar weer dat een doel stellen in de nabije toekomst iets makkelijker is, dan wanneer het nog erg lang duurt. Met nog acht weken te gaan voel ik me in ieder geval fit en gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan. Ik ben helemaal klaar voor deze nieuwe trainingsweek!

Heb jij een doel gesteld? Waar train jij op dit moment voor? Maak er een mooie (trainings)week van!