1 jan 2020 | Persoonlijk

Mijn doelen voor 2020

Hallo 2020! Een nieuw jaar betekent nieuwe doelen, kansen en misschien goede voornemens. Dit jaar wil ik me focussen op een aantal dingen en daarom heb ik voor mezelf doelen opgesteld. Ik vind het niet alleen leuk om ergens naar toe te werken, maar ik heb ook gemerkt dat dit me helpt. Als je doelen stelt, is de kans ook groot dat je ze bereikt. Benieuwd waar ik me op ga richten in 2020? Lees dan gauw verder!

Six Star Finisher worden

Mijn belangrijkste en grootste doel voor komend jaar is om Six Star Finisher te worden. Op zondag 1 maart sta ik in Tokyo aan de start van mijn zesde en laatste Major. Als ik daar finish ben ik dus Six Star Finisher en dat is wel een heel bijzondere en mooie prestatie. Ik kan niet wachten! Met nog iets minder dan twee maanden te gaan, begint het ook al te kriebelen.

PR op de marathon

Het zou natuurlijk heel leuk zijn als ik deze zesde en laatste Major ook in een nieuw PR kan lopen. Na mijn mooie tijd op de halve marathon eind december in Linschoten denk ik zeker dat er mogelijkheden zijn om binnen de 3 uur en 15 minuten te finishen.

Meer fietsen

Bijna ieder jaar is meer fietsen dan het jaar ervoor een doel op mijn lijstje. Het lukt niet altijd om hier mijn focus op te leggen. Dit komt meestal door de doelen die ik stel op het gebied van hardlopen. Toch denk ik dat mijn hardloopdoelen na Tokyo iets minder prioriteit hebben en ik dus meer fietskilometers kan gaan maken. Een eerste fietsdoel heb ik al gesteld voor 2020. Begin september sta ik namelijk aan de start van de Alpentocht!

Yoga en meditatie

Afgelopen jaar deed ik weinig aan yoga, maar oefende ik wel met mediteren. Dit wil ik in 2020 verder gaan ontwikkelen. Ik heb gemerkt dat het echt tijd nodig heeft. Je moet echt trainen om stil te kunnen zitten en je hoofd leeg te kunnen maken. Ik denk dat het uiteindelijk veel voor mij kan betekenen en daarom ga ik er zeker mee verder. Dat begint bij het zoeken naar een goede yogaschool, waar ze af en toe ook meditatie aanbieden.

Goed en voldoende eten

Goed voor mezelf zorgen vind ik soms nog best lastig. Hoewel mijn eetstoornis al ruim tien jaar achter me ligt, merk ik toch dat ik in sommige perioden extra aandacht moet besteden aan mezelf. Vaker, gezonder en beter eten is iets waar ik me graag op wil richten. Dit begint voor mij bij meer zelf koken en minder uiteten gaan. Ik ga meer variëren met gerechten en nieuwe dingen uitproberen, zodat ik ook beter en gezonder ga eten.

Meer schrijven

Schrijven is mijn allergrootste passie. Niet alleen voor mijn blog vind ik het heel leuk om te schrijven, maar ook privé. Ik schrijf veel gedichtjes en korte verhaaltjes. Helaas kom ik hier alleen aan toe als ik op vakantie ben en in volledige rust. Toch zou ik ook vaker thuis willen schrijven. Zo lijkt het me leuk om een keer deel te nemen aan een cursus gedichten schrijven of iets dergelijks. Op deze manier word ik extra uitgedaagd en geprikkeld om hiermee aan de slag te gaan.

Groeien met Japkejanneke.nl

Komend jaar wil ik echt stappen gaan zetten als ondernemer. Zo ben ik met een coach aan het kijken hoe ik meer dingen kan gaan creëren. Ik heb heel veel mooie dromen, maar weet niet altijd hoe ik dit concreet kan gaan maken. Het is heel fijn dat ik hier komend jaar hulp bij ga krijgen. Of dit allemaal onder de noemer ”Japkejanneke.nl” gaat blijven, weet ik nu nog niet. Daar hoop ik ook binnenkort meer duidelijkheid over te krijgen.

Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe jaar met mooie plannen! Let’s do this! Wat worden jouw voornemens of doelen voor 2020?