13 sep 2019 | Favorieten

Mijn terugblik op de zomer

Het is halverwege september en dat betekent dat de zomer echt tegen het einde loopt. Natuurlijk hoop ik op nog heel veel nazomerdagen met zon. Toch ben ik ook dol op de herfst en (bijna) alles wat daarbij hoort. Aangezien ik zoveel heb gedaan deze zomer lijkt het me leuk om terug te blikken. Wat heb ik allemaal gedaan? Waar ben ik allemaal geweest? Je leest het in deze terugblik op de zomer.

Israël en Jordanië

Mijn zomer begon al meteen met een lange en fijne vakantie. Hoewel het nog niet zo lang geleden is, voelt dat wel zo. We hebben in die twee weken zoveel gezien en gedaan. In dit artikel deel ik mijn reistips met jullie! Ik was samen met twee vriendinnen en we bezochten zowel Israël als Jordanië. Het was een goede combinatie van ontspanning, lekker eten, cultuur, natuur en sportieve activiteiten.

Gardameer

Ook bracht ik deze zomer een bezoekje aan het Gardameer met twee andere vriendinnen. Dat was iets minder een ”vakantie” voor mij, want ik werkte ondertussen gewoon door. Natuurlijk deden we wel zoveel mogelijk leuke dingen, genoten we van de zon, het uitzicht en het heerlijke eten! Het is echt heel fijn om daar een soort van tweede thuis te hebben. Ik kan niet wachten om over twee weken weer te gaan!

L’Etape du Tour

De mooiste fietservaring van afgelopen zomer was toch wel mijn deelname aan l’Etape du Tour. Eind juli fietste ik tijdens de koninginnenrit van de Tour de France in 135 kilometer van Albertville naar Val Thorens. Het was een etappe met meer dan 4000 hoogtemeters. Uiteindelijk was ik na ruim zeven uur fietsen bij de finish. Het was een lange, zware, maar geweldig dag! Toch jammer dat de renners in de Tour deze etappe uiteindelijk niet helemaal hebben kunnen fietsen vanwege de modderstromen.

Friesland

Naast de buitenlandse reisjes genoot ik ook gewoon van dagen in Nederland. In de zomer vind ik Friesland altijd een hele fijne plek om te zijn. Mijn ouders hebben een bootje waar we dan graag mee gaan varen. Ook is hardlopen en wielrennen een fijne activiteit in Friesland.

Los Angeles

Op de valreep genoot ik eind augustus van een paar dagen LA! Heel spontaan kon ik als IPB’er mee met een vriendinnetje, die stewardess is bij KLM. Er was zowel op de heen- als terugreis een stoel over en daarom kon ik voor een kleine prijs meevliegen. Ik ben dol op dit soort spontane en korte, maar krachtige reisjes. We bezochten onder andere het Sequoia National Park, Malibu Beach, Santa Barbara en natuurlijk LA zelf.

Naast alle reisjes in het buitenland heb ik ook heel erg genoten van de mooie zomerdagen in Nederland. Gelukkig kijk ik, zoals ik aan het begin al schreef, ook heel erg uit naar de herfst. Ieder seizoen heeft namelijk hele fijne kanten. Tijd voor kaarsjes, dekentjes, warme chocomel en pepernoten!

Heb jij ook zo’n fijne zomer gehad? En kijk je stiekem ook al uit naar de herfst? Laat het hieronder weten!