9 sep 2019 | Persoonlijk

Mijn week #36

De week begon ik heel fit en actief in de Franse Alpen en ik eindigde een stuk minder fit en minder actief in Amsterdam. Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan? Ik deel het in mijn weekoverzicht!

Maandag

De gehele week zou ik in de Franse Alpen verblijven op uitnodiging van de CliniClowns. Zij organiseerden afgelopen zaterdag de Alpentocht om geld in te zamelen. Zelf was ik vooral aanwezig om mee te werken aan het promotiefilmpje voor volgend jaar. Op maandag hoefde ik eigenlijk weinig te doen dus na een ochtend werken, stapte ik op mijn racefiets om de omgeving te verkennen! Ik fietste vanaf Valloire eerst naar beneden om vervolgens de Col du Télégraphe op te rijden. Volgens mijn nieuwe Garmin was ik flink aan het acclimatiseren.

Dinsdag

Dinsdag stond er een lange shootdag op de planning. We zijn afgereisd naar Val Thorens om daar beelden te schieten. Zowel hardlopend als fietsend ging ik omhoog. Naast vele foto’s werd er vooral materiaal geschoten voor een promotievideo. Rijdend vanuit een auto werd ik gefilmd, maar er hing ook constant een drone boven mijn hoofd. Hoeveel kilometer ik in totaal heb afgelegd, weet ik niet. Waarschijnlijk veel! Pas om 20:00 waren we terug in Valloire en na een bord pasta viel ik als een blok in slaap.

Woensdag

Woensdag was het een stralende dag in Valloire. Gelukkig hoefde ik even niks, want ik merkte dat ik echt moe was van de dag ervoor. Wel had ik veel zin om de Col du Galibier op te gaan. Tijdens het fietsen voelde ik me goed en ik reed redelijk gemakkelijk omhoog. In de afdaling koelde ik ontzettend af, ondanks het jasje dat ik had aangetrokken. Gauw keerde ik terug naar mijn appartement.

’s Avonds werd het programma geopend voor de deelnemers van de Alpentocht. In de Alpentochttent kwamen de deelnemers samen en werd het programma doorgesproken voor de komende dagen. We dronken een drankje en vervolgens dook ik alweer vroeg mijn bed in. Ik voelde keelpijn opkomen en de volgende ochtend stond er wederom een fotoshoot gepland. Ik wilde dus wel fit zijn!

Donderdag

Helaas was die nacht minder fijn dat ik had gehoopt. Halverwege werd ik wakker met een ziek gevoel en ook in de ochtend voelde ik me niet al te best. Ik nam een douche en bereidde me voor op de geplande shoot. Buiten was het echter ontzettend koud. Ik was continue aan het rillen. Met nog een hardloper en een wandelaar reden we een deel van de Galibier omhoog. Daar werden flink wat foto’s gemaakt van ons. Tussendoor probeerde ik warm te blijven in de auto, maar ik begon me steeds minder goed te voelen. Ik was aan het rillen en voelde me slap. Gelukkig duurde de shoot niet lang en werd ik afgezet bij mijn appartementje.

Daar sliep ik een aantal uren, maar ik bleef me te ziek voelen om nog iets te doen. Na overleg met de organisatie en de EHBO heb ik besloten op de Alpentocht niet te gaan fietsen op zaterdag en omdat ik het niet zag zitten om daar nog twee dagen in bed te liggen, konden ze me eerder naar huis laten vliegen. Op donderdagavond zat ik dus in het vliegtuig terug naar huis. Ontzettend jammer, maar wel de beste oplossing! Twee bergen omhoog fietsen als je niet fit bent, vond ik onverstandig.

Vrijdag

Gelukkig sliep ik weer heerlijk in mijn eigen bed en daardoor voelde ik me al een stuk beter. Op vrijdag deed ik nog wel heel rustig aan. Ik werkte vanuit bed en vanaf de bank. Verder rommelde ik wat thuis aan, ik draaide een wasje en sliep nog een uurtje in de middag. ’s Avonds ging ik door naar mijn vriend in Amsterdam.

Zaterdag

Dit was een hele fijne dag in Amsterdam. Ik genoot van een heerlijke lunch met een vriendin en ging bij de Ronde van de Orteliusstraat in Amsterdam kijken. Aan het eind van de dag merkte ik echter wel dat ik nog niet helemaal fit was, want ik werd heel snel moe en koud!

Zondag

In de ochtend ging ik een halfuurtje hardlopen door het Vondelpark en de rest van de dag was een typische zondag. Ik genoot van een onbijtje buiten de deur en aan het eind van de dag pakten we nog wat zonuren mee tijdens een borrel op het terras. Zo moet een zondag zijn, toch?

Gelukkig voel ik me na een paar dagen rustig aan doen en een goed slapen alweer een stuk beter. Deze week wil ik het hardlopen dan ook weer oppakken en trainen richting de Dam tot Damloop. Daar heb ik zoveel zin in!

Hoe was jouw week? En wat zijn je plannen voor de komende? Fijne week allemaal!