8 jul 2019 | Wielrennen

10 x tips voor vrouwen fietskleding

Het is een van de meest gestelde vragen: welke fietskleding draag je? Ik heb veel verschillende merken in mijn kast liggen waar ik heel blij van word. Toch zijn er nog meer mooie merken en die deel ik vandaag ook met jullie. Ik zet vandaag 10 merken voor vrouwen fietskleding op een rijtje!

1. Ingeklikt Amsterdam

Vorig jaar kwam ik in contact met Marloes, oprichter en eigenaar van Ingeklikt Amsterdam. Vanuit een grote passie voor wielrennen is ze een gave webshop met mooie vrouwen fietskleding gestart. Vorig jaar mocht ik model staan voor haar nieuwe collectie en kreeg ik zelf ook een setje mee naar huis. Ik ben erg onder de indruk van de goede kwaliteit. De fietskleding van Ingeklikt is vooral kleurrijk en bevat veel vrolijke patronen.

2. BBB Cycling

Als trotse ambassadrice van BBB Cycling kan ik dit natuurlijk niet overslaan. BBB Cycling richt zich in de eerste instantie niet op fietskleding, maar biedt toch wel wat leuke items voor vrouwen aan. Zelf vind ik het shirt met flamingo’s erg leuk!

3. Rapha

Ik ben zeker Rapha fan. Dit is precies waar ik van houd als het om wielerkleding gaat. Het is strak, maar bevat veel subtiele details. De kwaliteit is goed en natuurlijk betaal je daar ook voor. Nu ik op mijn testfiets van Canyon rijd, zou ik nog graag een bijpassend setje van Rapha proberen.

4. Susy Cyclewear

Een tijdje geleden mocht ik een toffe kit uitzoeken bij Susy Cyclewear en ik ben hier erg enthousiast over! Ik houd van de stijl van dit Nederlandse merk. Het is rustig, stoer, strak, maar bevat toch een vrouwelijk tintje. De kwaliteit is goed. Het enige nadeel vind ik de fietsbroek die een beetje omhoog kruipt.

5. MAAP

MAAP is zo’n merk waar ik ook heel blij van word. Het heeft prachtige strakke designs en daar houd ik van. Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de drukke prints en vele kleuren. MAAP heeft veel jerseys met stoere kleuren en subtiele details. De kwaliteit is goed, maar het is ook aan de dure kant.

6. Decathlon

Wil je iets minder geld uitgeven aan nieuwe fietskleding? Dan heeft Decathlon mogelijk wat goede opties in de collectie. De kleding vind ik qua design vrouwelijk en redelijk strak. Toch moet ik toegeven dat de kwaliteit niet te vergelijken is met andere aanbieders. Mocht je bijvoorbeeld een beginnende wielrenner zijn, is het een prima eerste optie of het is handig als extra kit in je kast.

7. Machines for Freedom

Machines for Freedom uit Malibu (Californië) is echt een vrouwen fietskleding merk. De kwaliteit van de fietskleding schijnt geweldig te zijn, maar dat mag ook wel voor die prijs. Voor een shirtje betaal je al gauw 175 euro. Eerlijk gezegd heb ik dat er zelf niet voor over, maar het ziet er wel prachtig uit!

8. Specialized

Twee jaar lang ben ik ambassadrice geweest van Specialized. Niet alleen kreeg ik een prachtige fiets om mijn kilometers op te maken, maar ook ontving ik een aantal fijne fietspakjes. Mijn favoriet was echter een speciale editie voor ambassadrices en is dus niet online verkrijgbaar. Helaas! De kleding van Specialized is kwalitatief erg goed. Vooral het zeem in de broekjes kan ik erg waarderen!

9. Rogelli

Rogelli is een Nederlands merk met fijne producten vanuit Italië. Ze hebben voor vrouwen mooie kleding in de collectie met goede prijsjes. De kleding is kwalitatief goed en ik vind dat ze steeds mooiere designs in de collectie hebben.

10. LPRD

Tot slot wil ik dit toffe merk nog even delen. Ik kwam het onlangs tegen en stiekem zou ik heel graag eens iets uit de collectie willen proberen. Als liefhebber van de luipaard print kan ik hier toch niet omheen? Dit Nederlandse merk heeft gave fietskleding voor vrouwen geheel in de luipaard stijl. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sommige items iets too much vind, maar er zitten zeker toffe dingen tussen.

Ik ben benieuwd wat jij graag draagt! Welke merken vind jij mooi als het om vrouwen fietskleding gaat? Deel het hieronder in de comments!