2 jul 2018 | Review

Review: Adidas SolarBoost

Adidas schoenen draag ik bijna dagelijks. Toch trek ik, wanneer ik ga hardlopen, gauw een ander merk aan. Waarom eigenlijk? Wat is de reden? Ik had gewoon nog nooit Adidas hardloopschoenen gekocht en ik was er ook nooit mee in aanraking geweest. Geen bewuste keuze dus! Nu was ik onlangs aanwezig bij de lancering van een nieuwe schoen van Adidas, de SolarBoost. Inmiddels heb ik de Adidas SolarBoost meerdere keren gedragen en vandaag deel ik graag mijn ervaringen met jullie. 

Vooraf wil ik graag even benoemen dat hardloopschoenen heel persoonlijk zijn. Dat deze schoen voor mij wel of niet prettig is, betekent niet dat dit voor jou ook zo is. In dit artikel deel ik enkel mijn persoonlijke ervaringen met deze hardloopschoen. Daarnaast geef ik ook wat meer algemene informatie over de schoen, waardoor jij zou kunnen kijken of de schoen eventueel wel of niet bij je zou passen.

De lancering

Het is alweer een tijd geleden dat ik kennis mocht gaan maken met de Adidas SolarBoost. Tijdens een hele toffe lancering in Amsterdam kreeg ik de schoen voor het eerst te zien. Heel eerlijk gezegd vond ik de mannenvariant in het begin veel toffer. Ik ben namelijk fan van zwart en die mannenvariant zag er gewoon mooi uit. Toch ben ik daar een beetje van teruggekomen. Nu ik deze schoen een paar keer heb gedragen, ben ik eigenlijk wel heel blij met de blauwe kleur. Het valt op en het past eigenlijk bij best veel hardloopkleding.

Tijdens de lancering mochten we de schoen meteen testen tijdens een klein rondje. De schoen zat als gegoten. Volgens mij is dit bij alle schoenen van Adidas zo. Het zit eigenlijk als een soort sokje om je voet. Erg fijn!

Adidas SolarBoost

De schoen ziet er dus op het eerste oog fris en mooi uit. Ik vind ook de vorm van de schoen mooi. Het is niet een lomp model en het oogt verder comfortabel.

De SolarBoost schoen komt uit de Solar collectie van Adidas. Deze collectie is geïnspireerd op de zon en de energie die zon geeft. Deze versie, de Boost, is een schoen die door een speciale tussenzool een veerkrachtig gevoel geeft. Het biedt een responsieve demping aan de loper. Hoe meer energie je geeft, hoe meer energie je ook terugkrijgt. Verder is de Adidas SolarBoost een neutrale loopschoen, die toch stabiliteit biedt aan de hiel en voorvoet.

Mijn eerste indruk

Ik heb de Adidas SolarBoost nu tijdens redelijk wat trainingen kunnen testen. Wat mij betreft zeker lang genoeg om mijn eerste indruk met jullie te delen. Ik moest best een beetje wennen aan deze hardloopschoen. Qua pasvorm en comfort hoefde dat trouwens niet. De schoen zit, zoals hierboven al gezegd, meteen ontzettend lekker. Dat is natuurlijk een goed begin. De schoen sluit mooi om mijn voet heen en voelt zacht en comfortabel aan.

Tijdens verschillende loopjes heb ik de schoen kunnen testen. Dit doe ik altijd bewust, omdat ik op deze manier een zo goed mogelijk beeld krijg van een schoen. Sommige schoenen zijn namelijk meer geschikt voor lange en rustige duurlopen. Andere schoenen passen beter bij korte intensieve trainingen. In de eerste instantie dacht ik deze schoen alleen voor hele korte loopjes te gaan gebruiken, maar al snel merkte ik dat ik er prima langer op kon lopen.

Ondanks dat de schoen niet heel licht is, en ik wel een fan ben van lichte schoenen, bevalt het erg goed. Ik merk tijdens het lopen een prettige stabiliteit van de schoen. Verder vind ik het heerlijk dat deze schoen zoveel veerkracht geeft. De tussenzool geeft enorm veel demping. Ik ervaar een snelle afwikkeling door een tussenzool in de voorvoet, waardoor ik de schoen ook echt graag tijdens tempo- of snelheidstrainingen aantrek.

Ook een iets langere training, van circa anderhalf uur, vind ik prettig op deze schoen. Dat had ik zeker niet verwacht, omdat de schoen zwaarder is dan ik gewend ben. Toch vind ik dat deze schoen door het comfort en de stabiliteit toch prettig is tijdens langere trainingen. Een wedstrijd zou ik overigens niet snel lopen op deze schoen. Ik vind het vooral een trainingsschoen, mede door het gewicht.

Tot zo ver mijn eerste indruk van de Adidas Solarboost. Zou ik de schoen aanraden? Ja, zeker! Het is een snelle en stevige trainingsschoen. Ik denk dat deze schoen voor heel veel mensen geschikt zou zijn en voldoende loopcomfort zal bieden.

Op wat voor merk hardloopschoen loop jij het liefst? Wat zijn jouw ervaringen met Adidas? Ken jij de SolarBoost al?