29 jun 2018 | Hardlopen

De meest gestelde hardloop- en fietsvragen #10

Het is weer tijd voor een artikel waarin ik vragen van volgers beantwoord. Via Instagram en per mail krijg ik regelmatig hardloopvragen of vragen over het fietsen. In deze reeks meest gestelde vragen bundel ik daar een aantal van. Soms heb ik over een bepaald onderwerp al vaak geschreven en zal ik daar naar terugverwijzen. Hopelijk staat het antwoord op jouw vraag erbij! Zo niet? Stel jouw hardloopvragen of fietsvragen dan opnieuw hieronder in een reactie. 

Wat is je favoriete hardloopapp?

Ik ben echt een Strava fan! Strava gebruik ik al jaren. Het begon toen ik voornamelijk aan het wielrennen was. Voor het hardlopen begon ik ooit met de Nike+ app en Runkeeper. Helaas vond ik deze apps op een gegeven moment minder nauwkeurig worden. Ook ging ik op den duur vooral met mijn sporthorloge lopen en had ik niet zozeer een app nodig. Wel koppel ik nu alle gegevens nog naar mijn Strava account.

Hoe ben jij van je knieblessure afgekomen?

Dit is een van de meest gestelde hardloopvragen. Daarom schreef ik er een uitgebreid artikel over. Het heeft mij vooral geholpen om rust te nemen en veel oefeningen te doen. Voornamelijk de foamroller was onmisbaar in het herstel van mijn knie. Een foamroller zou ik trouwens iedere hardloper aanraden. Het kan alleen maar voordelig zijn!

Heb je weleens blaren na het hardlopen en hoe ga je daar mee om?

Gelukkig heb ik hier weinig last van! Ik denk dat dit komt, doordat ik best wat eelt heb gekweekt. Dit heb ik overgehouden aan het langebaan schaatsen. Wat ik zou aanraden is om vooral eens goed naar je loopsokken te gaan kijken. Verder zou je natuurlijk je voeten kunnen insmeren, met bijvoorbeeld vaseline, om blaren te voorkomen.

Hoe vond je het fietsen in Girona? Zou je het aanraden voor een fietsvakantie?

Ik vond het fietsen in Girona echt top! Girona is sowieso een heel leuk, klein en gezellig stadje. Het is niet zo massaal, maar wel heel gezellig. Er komen veel wielrennen op af en daardoor zijn is het ook geheel op wielrenners gericht. Er zijn leuke wielercafé’s en toffe tentjes waar je een fiets kunt huren. In de omgeving kun je gemakkelijk fietsen en er zijn mooie klimmetjes te vinden. Omdat ik met een groep was, hoefde ik zelf geen routes te bepalen, maar ik geloof zeker dat dit prima te doen is daar. Als je het mij vraagt, is Girona zeker een fijne bestemming voor een fietsvakantie.

Wat doe jij als warming-up?

Hier heb ik een artikel over geschreven. Omdat ik sinds begin dit jaar bij een atletiekvereniging train, doe ik nu steeds vaker een warming-up. Ook doordat ik een blessure had aan mij knie een paar maand terug, vond ik het prettig om hier tijd en aandacht aan te besteden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet altijd een warming-up doe. Zeker wanneer ik een rustige, lange duurloop op mijn programma heb, vind ik het niet zo nodig. Het hangt van de training af.

Wat wordt je volgende marathon?

Goede vraag! Ik heb werkelijk nog geen idee. Aan de ene kant mis ik het heel erg om een doel te hebben. Het liefst zou ik in het najaar nog een marathon willen lopen. Ik heb ook wel een marathon in gedachten, maar ik zou zo niet weten of ik daar nog voor in aanmerking kom. Hopelijk hoor ik daar binnenkort meer over. Mijn idee is om in het begin van 2019 de marathon van Boston te gaan lopen. De inschrijving gaat op maandag 10 september open. Met mijn tijd van Rotterdam, Berlijn en Londen ben ik als het goed is gekwalificeerd, maar het kan best zijn dat ik alsnog niet mee mag doen. Het hangt er vanaf hoe snel mijn categorie heeft gelopen en hoeveel inschrijvers er zijn. Dat blijft nog even spannend dus!

Heb jij ook een vraag voor mij? Stel deze dan hieronder in een reactie of stuur me een berichtje via Instagram of per mail. Ik neem de vragen mee in een volgend artikel!