6 dec 2017 | Reizen

Terugblik: mijn reizen van 2017

Het is december en dat betekent dat het einde van het jaar in zicht is. Ik vind het altijd leuk om terug te blikken op het afgelopen jaar. Aan welke hardloopevementen heb ik deelgenomen? Heb ik mijn hardloopdoelen behaald? Welke reizen heb ik gemaakt? Vorig jaar deed ik dit ook al op mijn blog. Ook toen schreef ik een terugblik van mijn gemaakte reizen in 2016. Daar begin ik vandaag ook mee. Ik kan alvast vertellen dat er weinig spannende dingen opstaan. Voornamelijk één land heb ik veel bezocht in 2017. Je kunt vast wel raden welke dat is. Er staan geen reizen meer op mijn planning voor de komende maand, dus het terugblikken kan beginnen.

Februari: Italië, Andalo

Wintersport is voor mij traditie. Al mijn hele leven ga ik ieder jaar op wintersport met de familie. En nog steeds doen we dit jaarlijks. Afgelopen februari gingen we weer skiën in Italië. Wat mij betreft is dat een heerlijke wintersportbestemming. Je hebt er genoeg zon, lekker eten en prachtige pistes. Wintersport is voor mij de beste week van het jaar. Ik ben zo dol op de hele dag buiten zijn, in de sneeuw en dan ook nog actief. Deze wintersportweek in 2017 hadden we zoveel geluk met het weer. Het was de hele week zonnig. Eigenlijk was het op sommige dagen zelfs iets te warm. Dan zaten we met korte mouwen op de hoogste berg in de zon. Heerlijk! Komende winter gaan we ook weer een weekje skiën. Echter stappen we deze keer even van Italië af en gaan we weer eens naar Zwitserland. Ik kan nu al niet wachten. Heerlijk!

April: Italië, Gardameer

In april, vlak na de marathon van Rotterdam, vertrok ik samen met mijn schoonmoeder en moeder naar het huis van mijn ouders bij het Gardameer. Met z’n drieën vierden we daar de paasdagen. Wederom hadden we ontzettend geluk met het prachtige weer. Ik kon zelfs al in een kort broekje lopen. Dat is wel heel uniek begin april!

Juni: Terschelling

Een weekendje weg is altijd een goed idee! Samen met twee vriendinnetjes ging ik naar Terschelling. We sliepen een nachtje in een tent, huurden een tandem voor drie personen en gingen strandzeilen. Echt een aanrader!

Juli: Italië, Gardameer

De eerste week van juli had ik een vakantie met vriendinnetjes op de planning. Met z’n drieën gingen we naar het vakantiehuis van mijn ouders. Dit was zo’n geweldige week. We genoten van het lekkere eten, de wijn en de zon. We konden eindelijk weer eens echt goed bijpraten en we hebben ontzettend veel gelachen. Zo’n vakantie met vriendinnen is echt belangrijk voor mij. Gelukkig staat ons tripje voor 2018 ook al gepland! Dan gaan we echter niet binnen Europa op vakantie, maar willen we weer een verre reis maken. We zitten nu te denken aan drie weken Sri Lanka. Iemand tips en ervaringen hiermee?

Juli: Vlieland

De hele zomer ging ik niet op vakantie met mijn vriend. Hij was druk met werken. Daarom besloten we een weekendje weg te gaan samen. Het leek ons leuk om een keer naar een eiland te gaan. Het werd Vlieland! Wat is dit een fijn eiland, zeg. We fietsten de hele dag op een tandem door de duinen en wandelden over het strand. Onze bed & breakfast was geweldig, maar helaas werd ik ’s nachts ziek. Hierdoor had ik niet zo’n hele fijne nacht. De volgende ochtend genoten we nog even van het prachtige eiland en vertrokken we weer naar huis.

Augustus: Italië, Gardameer

In augustus ging ik voor de derde keer dit jaar naar het Gardameer. Eigenlijk zou ik met mijn vriend gaan, maar die bleek uiteindelijk te moeten werken in Spanje. Ik kon er natuurlijk voor kiezen om dan maar thuis te blijven. Gelukkig was mijn moeder zo lief om aan te bieden met me mee te gaan. We hadden een hele fijne moeder-dochter vakantie. Een weekje in het vakantiehuis van mijn ouders gaat nooit vervelen.

September: Berlijn, marathon

Eind september ging ik vier dagen naar Berlijn. Dat was niet zomaar een weekendje weg. Ik ging namelijk de marathon van Berlijn lopen samen met mijn schoonmoeder. Hoe die marathon is gegaan, lees je hier. Daar ga ik nu niets meer over schrijven. We hebben naast de marathon ook nog echt even genoten van de stad. Op maandag huurden we fietsen en fietsten we langs alle belangrijke en mooie punten van de stad. Zeker een aanrader!

Oktober: Italië, Toscane & Gardameer

In de herfstvakantie was het dan eindelijk zover: samen met mijn vriend op vakantie. Hoewel ik al voldoende reisjes had gehad dit jaar, was mijn vriend, afgezien van de wintersport, nog niet weggeweest. Echt samen weg zijn is ook wel heel fijn. We planden 10 dagen vakantie in. De bestemming was nog even een dingetje. Wilden we een verre reis maken? Dat werd voor mij lastig gezien de marathon van New York. Wilden we dan naar één van de Canarische Eilanden? Dit trok ons iets minder. We kozen ervoor om de racefietsen in onze auto te gooien en op roadtrip door Toscane te gaan. Beide waren we nog nooit in Toscane geweest, maar het was een ontzettend goede keus. We hadden prachtig weer en het was niet heel druk. We fietsten over de Strade Bianche en bezochten onder andere Sienna, Lucca en Florence.

November: New York, marathon


Over New York heb ik al zoveel gezegd en geschreven. Het was de meest bijzondere reis van 2017. Natuurlijk was ik er om een marathon te lopen, maar uiteindelijk was het veel meer dan dat.

December: Londen

En last but not least: Londen! Afgelopen weekend ging ik samen met mijn vriend naar Londen. Dat was niet zonder reden. We waren namelijk afgelopen maandag precies vijf jaar samen. Wij vonden dat een goede reden voor een weekendje weg. Londen is altijd een leuke stad, maar zeker in de decembermaand is het een aanrader. Wat een heerlijke kerstsfeer hangt daar! We gaan zeker nog eens terug.

Dit waren mijn reizen in 2017. Naast New York heb ik geen verre reis gemaakt dit jaar. Volgend jaar staat dat dus wel op de planning met twee vriendinnen. Verder gaan we dus op wintersport in januari en zal ik zeker weer met mijn vriend op reis gaan na de zomer. Uiteraard kan een tripje Gardameer niet ontbreken in 2018. Welke marathon reizen ik ga maken? Dat blijft nog even een verrassing. Waar ben jij geweest in 2017?

De foto van New York is gemaakt door Andy Astfalck.