8 feb 2024 | Reizen

Onze wintersport in Zillertal Arena

Half januari mocht ik, samen met Kai, Len én mijn ouders, afreizen richting Oostenrijk om Zillertal Arena te ontdekken. In deze week hebben we natuurlijk het veelzijdige skigebied verkend, genoten van een verblijf in een geweldig kinderhotel en ook naast de piste leuke activiteiten ondernomen. Benieuwd naar onze wintersport in Zillertal Arena? Ik deel alles met je in dit artikel.

Wintersport in Zillertal Arena

Zillertal Arena is het grootste skigebied van Zillertal en je vindt er de gezellige dorpjes Zell am Ziller, Königsleiten, Wald, Krimml/Hochkrimml en Gerlos. Dit laatste dorp was tevens de plek waar wij mochten verblijven. Het skigebied kenmerkt zich door veelzijdigheid, zowel geschikt voor beginners als gevorderde wintersporters, kindvriendelijk, voldoende gezellige berghutten, brede pistes en, niet geheel onbelangrijk, sneeuwzeker!

Wintersport en meer

Natuurlijk kwamen wij naar Zillertal Arena* om dit veelzijdige skigebied, met ruim 150 pistekilometers, te ontdekken. Doordat mijn ouders ook mee waren, konden Kai en ik samen de piste op. Len is pas 2 jaar en hierdoor nog te jong om een hele week op skiles te gaan. Net zoals mijn ouders dat vroeger deden, hadden wij nu ook oppas van ‘pake en beppe’. Ik vond het heel bijzonder om zo met drie generaties op wintersport te gaan.

Vanaf ons hotel, waarover later meer, vertrekt er elk kwartier een gratis skibus die door Gerlos langs de verschillende Kabelbanen rijdt. Je kunt zo heel gemakkelijk en snel met al je skispullen bij de lift zijn. Zelf vonden we de Isskogelbahn in Gerlos een fijn startpunt van onze skidag. Het was daar meestal lekker rustig en je komt meteen middenin het brede blauwe pistegebied van Zillertal Arena aan. Zo begin je heel relaxt aan een actieve skidag.

Het gebied heeft voor ieder wat wils. Voor de beginners is zijn de brede blauwe pistes ideaal om te oefenen, maar voor meer ervaren skiërs bieden de rode en zwarte stukken genoeg uitdaging. Ook zijn er door het gebied heen verschillende leuke activiteiten te vinden. Zo kun je op meerdere plekken je top snelheid meten tijdens een speed check, maar ook is er een plek waar je een ski movie kunt laten maken.

Door het gebied heen vindt je op meerdere plekken een Kinderland waar al van jongs af aan het skiën of boarden kan worden geleerd. Helaas was Len nu echt nog te klein om de piste op te gaan. Hij heeft zijn lesjes eerst bij het hotel gekregen, maar hopelijk is hij volgend jaar eraan toe om de piste op te gaan en vanaf Arena Center de eerste echte lessen te krijgen.

Wat ik zo leuk vind aan Zillertal Arena is dat er ook naast de piste heel veel te beleven is. Natuurlijk zijn de dorpjes, zoals Gerlos, heel gezellig en leuk om te bezoeken. Je kunt er mooie traditionele huizen bekijken, maar ook een bezoekje brengen aan de kerk, wandelen langs de beek, leuke winkeltjes of een drankje drinken in een gezellige après-ski bar.

Daarnaast zijn er nog andere leuke activiteiten te ontdekken, zoals de vele wandelpaden in het gebied. Wij besloten op een ochtend een mooie winterwandeling te maken vanaf het eerste station van de Dorfbahn Gerlos. Na een drankje bij de berghut Rössi Alm wandelden we in ongeveer vier kilometer terug naar de Isskogelbahn. Het was een prachtige route!

Mocht je gaan voor wintersport in Zillertal Arena? Sla dan zeker ook de toffe Rodelbaan in Gerlosstein niet over. Op deze langste rodelbaan van Zillertal start je op 1650 meter hoogte waar je vervolgens in 7 kilometer kunt afdalen. Ook een tip om dit in de avond te doen, want ook dan is de rodelbaan open! Mocht je de Gerlosstein-kabelbaan omhoog nemen kun je daar ook ‘snowtubing’ ervaren. Op speciaal geprepareerde banen race je op een soort banden van een parcours af. Je kunt zo vaak gaan als je wilt!

Kindvriendelijk verblijf

Tot slot deel ik nog heel graag meer over ons verblijf. Wij mochten overnachten in het prachtige Kinderhotel Almhof. Oprecht is dit misschien wel het beste hotel waar ik ooit heb mogen slapen. Onze familiekamer was van alle gemakken voorzien. Elk detail in het hotel was zo ontzettend goed uitgedacht. Voor kinderen was er werkelijk van alles te beleven, zowel voor de allerkleinsten als voor iets oudere kids.

Onderin het hotel zijn er een aantal overdekte ‘speeltuinen’ waar kinderen zich kunnen uitleven. Klimmen, in een ballenbak, op trampolines en in de game kamer. Daarnaast is het zwembad zowel voor de kleinste kindjes als oudere kinderen, maar ook voor volwassenen genieten. Je vindt er kinderbaden, maar ook heerlijke whirlpools, binnen en buiten, met uitzicht op de bergen. Zo heerlijk na een actieve dag in de buitenlucht!

Het hotel heeft een eigen skischool met kinderweide naast het hotel. Ook is er een skilift met piste waar je ook kunt rodelen. De slee kun je gratis gebruiken vanuit het hotel. Len heeft zijn eerste skiles overigens ook vanuit het hotel gekregen. Bij Almi’s skischool bieden ze al lessen aan voor kinderen vanaf 2 jaar!

Tot slot wil ik nog even een applaus voor het restaurant van Kinderhotel Almhof. Iedere avond werden wij verwend met een heerlijk (keuze) driegangen diner. De avond van te voren konden we alvast laten weten wat we de dag er na graag zouden willen eten. Naast deze drie gangen konden we gebruik maken van het buffet waar we aanvullend de meest heerlijke salades konden maken of extra’s konden pakken. Ook voor de kinderen werd er iedere avond iets anders gekookt. Uiteraard lekkere kip, burgers, frietjes of pizza, maar er was ook keuze uit gezonde en voedzame opties. Wel zo fijn dat we niet de hele week aan de schnitzel of bratwurst met pommes zaten. Absoluut een aanrader dus!

Al met al zou ik voor een wintersport Zillertal Arena zeker aanraden. Vooral met kinderen is het een heerlijk gebied om te genieten van de sneeuw. Zowel op als naast de piste!

*Ik heb deze wintersport in Zillertal Arena gekregen.