17 okt 2022 | Dagboek

Mijn week: iets langer in Italië dan gepland

Vorige week kwam er geen weekoverzicht online, omdat ik in Italië was met mijn moeder en Len. Op dinsdag zouden we naar huis vliegen, maar wegens privé omstandigheden kon dit niet. In dit weekoverzicht deel ik een korte samenvatting van mijn dagen in Italië.

Wat er precies is gebeurd, deel ik niet omdat het niet over mij gaat. Het was in ieder geval een hele spannende en verdrietige situatie waar we in zijn beland. Uiteindelijk besloot ik om afgelopen zaterdag terug te vliegen met Kai en Len. Kai was namelijk, samen met mijn vader, naar Italië gereden ter ondersteuning.

Ondanks de moeilijke wending heb ik ook heel veel fijne en mooie momenten beleefd in Italië. Hierbij een korte samenvatting van wat ik allemaal heb gedaan en gezien.

Ochtendritueel

Iedere ochtend wandelde ik met Len van ons vakantiehuisje naar het dorpje Gardola. Daar zit een klein bakkertje en meerdere kleine barretjes waar je heerlijke koffie en croissantjes met vulling kunt eten. Ik maakte er mijn ochtendritueel van: een broodje van de bakker voor Len en een Latte met pistache croissantje voor mij. Zo lekker! Op Instagram werden mensen er volgens mij bijna gek van en geloofden ze niet dat ik dat echt iedere dag at, maar het is waar. Iedere dag genoot ik weer net zo hard van dat croissantje. Die gezonde kwark met fruit kan thuis wel weer was mijn motto. Haha!

Hardlopen

Normaal gesproken vind ik het heerlijk om ook te fietsen als ik in Italië ben, maar nu waren we natuurlijk gaan vliegen. Ik had geen fiets bij me en had geen zin in huren, maar vond het wel heerlijk om mijn hardlooprondjes te doen. We hadden zo’n geluk met het weer! Iedere keer was het weer een cadeautje om in de zon te kunnen lopen met het meest mooie uitzicht. Ik besloot om mijn loopjes kort te houden, maar genoot er niet minder van.

Gargnano en Riva

Gargnano en Riva zijn mijn favoriete stadjes aan het Gardameer. Daar zijn we dan ook geregeld geweest. Heerlijk om rond te slenteren en in oktober is het extra genieten, omdat er weinig toeristen zijn. Ik haalde mijn favoriete piadine en ijs in Riva en probeerde elke speeltuin uit met Len. Het is zo leuk dat hij daar nu ook echt in kan spelen. Op de schommel vindt hij leuk, maar ook gewoon rondkruipen en heel veel spelen en interactie zoeken met andere kindjes.

Lezen, schrijven en relaxen

Als ik in onze vakantiewoning ben, kom ik altijd meteen tot rust. Doordat de woning een beetje op hoogte in de bergen staat, is het er zo ontzettend stil en heb je alleen maar natuur om je heen. Het uitzicht zorgt ook voor een soort kalmte. Ik vind het daar veel gemakkelijker om een boek te pakken en lekker te gaan lezen. Verder heb ik veel geschreven en gespeeld met Len.

Pizza, Spritz en wijntjes

Tot slot heb ik natuurlijk genoten van het heerlijke Italiaanse eten. Zo at ik vier keer pizza bij mijn favoriete restaurants hier: Al Torchio en Jack el Moro. Verder dronk ik tijdens de lunch geregeld een Aperol Spritz en ook aten we nog twee keer bij Il Calderone en Il Camino. Italiaans eten blijft favoriet!

In de eerste instantie ging ik vooral naar Italië om even op te laden, zonlicht te zien, lekker te eten en QT met mijn moeder te hebben. Uiteindelijk liep het dus iets anders. Gelukkig kijk ik terug op ook heel veel mooie momenten. Ik ben alleen iets minder uitgerust thuisgekomen dan ik had gehoopt. De komende dagen probeer ik in Nederland dus wat rustiger aan te doen.

Op naar een mooie nieuwe week vanuit Nederland!