26 sep 2022 | Dagboek, Persoonlijk

Mijn week: nachtje Amsterdam en een weekend in Friesland

Het werd wel weer eens tijd om wat meer te delen op mijn blog. De afgelopen weken (of maanden) is het er behoorlijk bij ingeschoten. Door vakanties en reisjes was mijn structuur wat weg. Nu lijkt het me fijn om wekelijks weer een update te geven. Zoals ik dat op iedere maandag deed, deel ik vandaag dus mijn weekoverzicht. Komt ‘ie!

Maandag

Op maandag is Len altijd naar de opvang en deze keer was dat extra fijn. Na tien dagen Denemarken, en dus 24/7 met Len zijn, is het ook wel lekker om hem even uit handen te kunnen geven. Zo kwam ik er eindelijk aan toe om wat wasjes te draaien, tassen op te ruimen, maar ook heel veel werk te doen. Ik schreef mijn tweewekelijkse column voor Famme en maakte het artikel af over ons eerste deel van de reis door Denemarken. Mijn takenlijstje was lang, maar ik voelde me dan ook extra voldaan toen ik alles afgestreept had.

Dinsdag

Dinsdag was mijn ‘mamadag’. Al vroeg ging ik samen met Len de deur uit voor een koffie to go en het terugbrengen van een pakketje naar Coolblue. Na Len zijn middagdutje stapte ik met hem de trein in, want we hadden een nachtje Amsterdam voor de boeg.

Vorig jaar, toen ik net zwanger was van Len, sliep ik al met Kai een keer in het DoubleTree by Hilton Hotel in Amsterdam. Nu waren we opnieuw uitgenodigd om daar te komen slapen. Extra leuk dat Len nu mee kon. Rond 15.00 checkte ik in en wandelde ik nog even met Len door de stad. Kai was om 17.30 klaar met werken en kwam direct door naar het hotel. Len ging toen naar bed en wij borrelden beneden in de lobby en schoven vervolgens aan voor een heerlijk driegangen diner bij Eastwood. Heel erg fijn!

Woensdag

Op woensdag werd ik lichtelijk brak wakker na de wijntjes van de avond ervoor, maar gelukkig was er koffie! Al vroeg zaten we aan het ontbijt en vervolgens checkten we uit. Het was een stralende herfstdag en dus heerlijk om door Amsterdam te wandelen. Via de 9 straatjes liepen we richting het Vondelpark. Onderweg haalden we koffie en mijn favoriete bananenbrood! Bij de winkel Donsje mocht ik nog wat leuks uitzoeken voor Len, want ik had al maanden een cadeaukaart liggen. Ik koos voor een heel mooi winterjasje!

Via Maats in de Pijp liepen we door naar een vestiging van Joe & the Juice. Daar haalde ik broodjes en sapjes als lunch to go en vervolgens waren we wel uitgewinkeld, maar ook uitgewandeld. Len had een uurtje geslapen in de wagen en was er ook wel aan toe om naar huis te gaan. In Haarlem trok ik nog even mijn hardloopschoenen aan voor een rondje door de duinen. Zo lekker om na een dag in een drukke stad even de natuur in te gaan en te ontprikkelen.

Donderdag

Len was weer een dag bij de opvang op donderdag en ik kon lekker aan de slag met wat werkzaamheden. Tijdens mijn lunchpauze wandelde ik met een vriendinnetje en haalden we ergens koffie. ’s Middags reed ik naar Amsterdam voor een afspraak met mijn coach en samen met Kai haalde ik daarna Len weer op bij de opvang. We sloten de dag af met een aflevering van Married at First Sight en een vegan pecan taartje van By Lima. Jam!

Vrijdag

Kai vertrok op vrijdagochtend voor een weekendje bikepacken met een vriend in België. Ik bracht Len een extra dag naar de opvang, want eigenlijk zou ik de hele dag weg zijn. Echter gingen mijn afspraken niet door en zo had ik onverwacht een dag voor mezelf. Gek, maar ook fijn! Ik maakte wat werk af, rommelde in huis, liep een uurtje door de duinen en pakte mijn tas in. ’s Avonds reed ik namelijk naar Friesland met Len voor een weekendje bij mijn ouders.

Zaterdag

Len besloot dat de dag om 5.00 wel kon beginnen. Niet zo leuk voor mij, maar Len was vrolijk en dat maakt heel veel goed. In de ochtend ging ik lekker de deur uit, lunchten we vervolgens met familie bij het Theehuis in Grou. Daarna sliep Len even een uurtje en vervolgens reed ik met hem naar mijn broer en schoonzus.

’s Avonds pasten mijn ouders op en kon ik gezellig met mijn broer uiteten in Leeuwarden. Fijn om dit soort dingen te kunnen doen!

Zondag

Len was wederom om 5.00 wakker. Daar was ik uiteraard niet zo blij mee. Ik gaf hem een fles en een broodje. Zelf pakte ik ook alvast een ontbijtje mee. Om 7.00 was hij echter zo aan het jengelen dat we allebei weer in bed zijn gaan liggen. Rond 8.00 werd ik wakker en trok ik mijn loopschoenen aan voor een duurloopje door het mooie Friesland. Daar knapte ik van op!

Aan het eind van de ochtend ging ik door naar Leeuwarden. Ik wandelde een rondje met Len en dronk nog even koffie bij een vriendinnetje. Precies tijdens de middagslaap van Len reed ik terug naar Haarlem. Hij kon zo mooi anderhalf uur slapen in de auto. Eenmaal thuis pakte ik alles uit, deed ik boodschappen en kwam Kai ook weer thuis van zijn fietsweekend. Toen Len in bed lag, hadden we tijd om gezellig samen te eten en bij te kletsen. Om 21:00 viel ik als een blok in slaap.

Komende week wordt een drukke, maar leuke week! Vanavond ga ik terug naar Friesland, omdat ik morgen met mijn moeder mee ga naar een gesprek. Donderdagochtend vlieg ik vervolgens al om 7.00 naar Berlijn voor een evenement van ASICS. Vrijdagavond kom ik weer thuis en zondag hebben we opnieuw iets leuks gepland met familie in Friesland. Veel reizen, maar ook veel gezelligheid! Ik heb er zin in!