1 nov 2021 | Dagboek

Mijn week #43

Controles in het ziekenhuis, 36 weken zwanger én een gezellig weekend! Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan? Ik deel het met je in dit weekoverzicht!

Maandag

Ik begon de week met een echo in het ziekenhuis. Dit was de laatste groeiecho die gepland stond, want met 36 weken valt er niet heel veel meer te zien. Het was dan ook lastig om de baby nog goed te meten, maar alles leek weer in orde. Hij wordt nog steeds net iets bovengemiddeld geschat. ’s Middags besloot ik even de duinen in te gaan voor een fijne wandeling en daarna dronk ik een lekkere koffie. Het was een fijne maandag!

Dinsdag

Dit was totaal niet mijn dag. Ik besloot dan ook in de middag even de deur uit te gaan. Het werd een middagje wandelen door Amsterdam. Ik haalde koffie, winkelde in de Pijp en keek bij leuke winkeltjes. Het hielp gelukkig wel een beetje. ’s Avonds maakte ik een recept van HelloFresh dat er heel goed in ging: kipburgertjes met veel groente en volkoren couscous.

Woensdag

In de ochtend schreef ik een artikel over mijn voorbereidingen op de bevalling. Dat kun je hier lezen. Daarna werd ik geïnterviewd door Geke en Solange voor de Zwanger & Zo de Podcast. In deze podcast deel ik in verschillende afleveringen vanalles over mijn zwangerschap. Dit was de laatste opname voor mijn bevalling en deze ging logischerwijs ook over mijn voorbereidingen daarop. Heel erg leuk!

Op Instagram zag ik een heel tof oversized pak langskomen bij Marlieke Koks. Echter twijfelde ik of dit handig was om nu aan te schaffen. De blazer zou ik wel aan kunnen trekken natuurlijk, maar die broek kon ik pas na mijn bevalling passen. Uiteindelijk bleek ik zelfs de broek wel aan te kunnen nu (bizar!), maar dat ziet er natuurlijk heel gek uit met zo’n buik. Wel weet ik zeker dat het nu een passend pak is én ik ben er heel erg blij mee!

’s Middags moest ik weer naar het ziekenhuis voor een controle afspraak bij de verloskundige. We hebben het over de bevalling, die in mijn geval sowieso in het ziekenhuis zal zijn, omdat ik medisch ben. Daarnaast hebben we het over inleiden en wat daarin de opties zijn.

Donderdag

Wat een heerlijke herfstdag! Er komen vandaag twee hele mooie pakketjes binnen van Baby Björn. Ik mocht namelijk een wipstoel en een draagzak uitzoeken. Zo benieuwd hoe onze kleine man dit gaat vinden! Aan het eind van de middag, na werk, fietsten Kai en ik naar de duinen om daar nog een wandeling te maken in de najaarszon. Heerlijk!

Vrijdag

Voor de derde nacht op rij lag ik naar het plafond te staren. Ik was gewoon urenlang klaarwakker! Toen ik dit deelde op Instagram, kreeg ik veel herkenning van zwangere vrouwen. Schijnbaar toch een soort zwangerschapssymptoom? Het is in ieder geval heel frustrerend. Uiteindelijk sliep ik misschien twee of drie uurtjes. En ja, dit is natuurlijk ‘heel leuk’ om alvast te wennen aan die slapeloze nachten, maar ik doe liever iets nuttigs als ik wakker ben ’s nachts (zoals voeden, luiers verschonen of troosten) in plaats van doelloos naar het plafond staren. Met een baby ben ik tenminste wakker voor een goede reden.

Gelukkig scheen de zon en besloot ik lekker een wandeling te gaan maken. Aan het eind van de middag had ik afgesproken om bij te kletsen met een goede vriendin in de stad. Daarna stapte ik snel op de fiets richting een andere vriendin waarmee ik een pizzaatje ging eten bij Nolita. Wat een gezelligheid! Na de pizza hadden we nog zin in een toetje en we besloten deze bij Loetje te gaan eten. De cheesecake vind ik daar altijd zo lekker! Het was een hele fijne vrijdagavond.

Zaterdag

Dit was echt een typische herfstdag. Gelukkig was het in de ochtend eventjes droog in Haarlem en ik besloot daar goed gebruik van te maken. Zo maakte ik tussen de buien door nog snel een wandeling. Bij thuiskomst was Kai bezig met onze wekelijkse schoonmaak en kon ik hem hiermee verder helpen. Samen is dat toch altijd veel sneller klaar. Rond de middag kwam mijn schoonmoeder gezellig naar Haarlem en wandelden we naar Cleeff om daar te lunchen. Ik ging, zoals altijd, voor het broodje met gegrilde Halloumi. Daarna was het een beetje droger geworden en besloten we de stad in te lopen. Na wat leuke straatjes te hebben bekeken, ploften we bij Mogador neer voor een koffie en uiteindelijk waren we aan het eind van de middag weer thuis.

Kai en ik hadden geen zin om te koken en wilden in de avond nog eventjes wat leuks doen. Maar wat? We besloten spontaan uiteten te gaan bij De Dakkas in Haarlem. Dit restaurant bevindt zich bovenop een parkeergarage in het centrum van Haarlem, waardoor je een geweldig uitzicht hebt over de stad. In de zomer is dat super tof om buiten te zitten, maar ook in deze herfst- en wintermaanden is het superleuk ingericht. Je eet als het ware in een grote kas bovenop het parkeerdek. Door allerlei leuke lichtslingers en grote planten voelt het super knus en sfeervol aan. Aanrader! Het eten vonden we prima, maar de porties waren wel heel erg klein. Houd daar dus rekening mee en bestel wat extra bijgerechten!

Zondag

Op zondag bekeek ik de stories van Annemerel en net als iedere andere zondag komen daar standaard amandelcroissants voorbij. Ik wilde dit zo graag ook proberen! Aangezien wij rond de middag in de auto zouden stappen naar Arnhem leek mij dit de perfecte snack voor onderweg. Ik sleepte Kai mee de stad in op zondagochtend om even naar Bakker Oscar te wandelen. Daar liggen deze croissants altijd in de vitrine. Nu kwamen ze vers uit de oven. Hmm! Ze zijn helemaal goedgekeurd en zeker voor herhaling vatbaar!

Eenmaal aangekomen in Arnhem wandelden we de stad door. Uiteindelijk kochten we niks, behalve een flesje wijn voor vrienden, waar we einde middag gingen borrelen en eten. Het was een gezellige avond! Rond half 10 kwam ik moe, maar heel tevreden weer thuis en kroop ik snel mijn bed in.

Op dit moment is het weer maandag en ben ik ruim 37 weken zwanger. Ik ben zo benieuwd of we deze week misschien wel papa en mama gaan worden!? Het kan natuurlijk ook nog eventjes duren, maar ik houd alle opties open. Ik houd jullie op de hoogte!