4 jun 2021 | Wielrennen

Glamping in Zuid-Limburg: het perfecte fietsweekend

Afgelopen weekend was ik in Zuid-Limburg voor een glamping weekend! Door Villatent werd ik uitgenodigd om te komen slapen op camping ’t Geuldal tussen Valkenburg en Maastricht. De perfecte spot voor een fietsweekend. Ben je benieuwd naar mijn weekend en deze bijzondere glamping ervaring? Lees dan gauw verder!

Vorige week vrijdag reed ik samen met twee vriendinnetjes naar Zuid-Limburg. Op camping ’t Geuldal staan een aantal compleet ingerichte safaritenten van Villatent. Villatent* is dé glampingspecialist van Nederland. Ze hebben overigens niet alleen in Nederland ingerichte tenten staan, maar door heel Europa. Glamping is een nieuw vakantie- en reisconcept, dat luxe combineert met de charme van kamperen. Zo geniet je van het buitenleven, maar wel met het comfort van thuis.

Zelf ben ik dol op kamperen, maar ik vind het vaak onhandig dat je voor een weekend zoveel moet meeslepen: een tent, een matje, slaapzak, kussens, maar ook keukengerei. Daarnaast moet je bij aankomst meteen een hele tent opzetten en voor een kort weekend vind ik dit altijd zonde van mijn tijd. Ook weet je van tevoren nooit precies wat de weersverwachting is of hoe het sanitair van de camping erbij staat. Dan is het toch wel heel fijn dat je een comfortabel en warm bed hebt, maar ook een eigen douche en toilet. Ook is er de optie om uitgebreid te koken of de BBQ aan te zetten. Je hebt toch het gevoel van kamperen, maar dan comfortabel en heel gemakkelijk. Ideaal! Zeker voor een weekend fietsen vind ik dit een handig concept. We hadden namelijk genoeg ruimte om onze fietsen kwijt te kunnen. En na een lange rit is het ook prettig om ’s avonds in een comfortabel bed te kunnen slapen.

Na aankomst hebben we meteen de omgeving verkend. Helaas hadden we geen tijd om al een korte fietsrit te maken, maar ook wandelend is deze omgeving prachtig. We genoten vervolgens van een heerlijk diner voor onze tent. Het koelde ’s avonds nog vrij snel af, dus verplaatsten we ons naar de comfortabele zithoek binnen in de tent. Hier konden we lekker warm zitten, voordat we ons bed in doken.

Op zaterdag hadden we een fietsrit van circa 70 kilometer gepland. De rit kun je hier terugvinden! Aangezien een van de twee vriendinnen echt een beginnende wielrenner is -en ik zelf 15 weken zwanger-, heb ik niet de meest uitdagende klimmetjes in de route opgenomen. Het leek me verstandig om het bij een paar fijne klimmen te houden en voor de rest vooral te genieten van het glooiende landschap. Zo begonnen we met een rit naar Valkenburg. Daar fietsten we natuurlijk de welbekende Cauberg op. Vervolgens kwamen we door de meest leuke dorpjes en reden we door naar Vijlen. De klim naar ’t Hijgend Hert was goed te doen en daar, bijna halverwege onze rit, zijn we gestopt voor een lekkere lunch. Dit is echt een hotspot voor wielrenners!

Na de lunch daalden we af richting Vaals. Natuurlijk moesten we het drielandenpunt even aantikken. Vervolgens klommen we aan de Belgische kant terug richting Vijlen. We daalden de Camerig af en reden door naar Gulpen. Daar pakten we het vals plat richting Margraten en sloegen weer af richting camping ’t Geuldal. Na iets meer dan drie uur fietsen vonden we het mooi geweest. Wat was het heerlijk!

Gelukkig hadden we voor de avond gereserveerd bij een leuk restaurantje in de regio. We reden naar Schin op Geul voor een bezoekje aan ’t Graefke. Hier genoten we van een welverdiende pizza. ’s Avonds kletsten we nog lang na op de veranda voor onze villatent, maar al gauw waren we zo moe dat we ons bed indoken.

Op zondag konden we nog de hele dag gebruik maken van de safaritent. Ideaal! Echter moesten we in de loop van de middag toch echt terug richting Haarlem. Voor vertrek brachten we nog een bezoek aan het prachtige Maastricht. Op circa 15 minuutjes rijden ben je al in het centrum. Heerlijk! We maakten een mooie stadswandeling, dronken koffie bij het wielrennerscafé Fixed Gear Coffee en genoten van een lunch bij Van Wijck in dit gezellige buurtje. Daarna was het toch echt tijd om te vertrekken.

Wat was het een fijn weekend en wat hadden we geluk met het weer! Ik kom zeker nog eens terug en ben ook echt van plan om dit jaar nog een keer een weekend een safaritent te gaan boeken. Ook echt een aanrader om met vrienden te doen, want onze XL tent was geschikt voor 6 personen. Wil je deze glamping ook een keer ervaren? Met de code #JAPKE10 krijg je nog het hele jaar 10% korting op je boeking via Villatent.

*De overnachting in de safaritent heb ik gekregen van Villatent