8 jun 2020 | Dagboek

Dagboek: eerste keer uiteten

Het was een fijne eerste week van juni. Ik begon met een vrije dag op het strand en het eindigde met een dagje (vooral) binnen vanwege regen. Ik deed wat fijne duurloopjes en ging weer voor het eerst uiteten. En dat bleef niet bij één keer.

Maandag

Het was tweede pinksterdag, pinkstermaandag of moet ik 1 juno zeggen? Vanaf deze dag mocht de horeca de deuren weer openen. Eerlijk gezegd vind ik dat heel fijn. Ik kan heel blij worden van een etentje of een wijntje op het terras. Na een duurloop in de ochtend pakten wij ons eerste terrasje in Haarlem. Daarna reden we door naar het strand om daar te genieten van het heerlijke weer. We hadden een tafel gereserveerd bij ons favoriete strandtentje in Zandvoort en om 20.00 konden we daar weer voor het eerst uiteten, mét ondergaande zon. Het was één van de mooiste dagen van de afgelopen tijd.

Dinsdag

Dinsdag was de warmste dag van de week en na een beetje te hebben gewerkt, reed ik naar Friesland. Ik had met mijn moeder afgesproken om te genieten van het lekkere weer. Na een wandeling door de stad en een lekkere lunch op het terras, fietste ik nog een rondje door Friesland. Nog even genoot ik van de fijne tuin van mijn ouders om vervolgens terug naar Amsterdam te gaan.

Woensdag

Het was een gewone werkdag. Daarnaast liet ik eindelijk weer eens mijn nagels fatsoeneren, want dat werd tijd. Ik ben een nagelbijter en gellak helpt mij altijd om er vanaf te blijven. Het is een dure oplossing voor een simpel (luxe) probleem, maar ik vind verzorgde handen ook wel heel prettig. In de middag fietste ik nog een fijn rondje langs Zandvoort. Ik krijg geen genoeg van het strand en de zee.

Donderdag

Ik werkte vanuit huis en liep een rondje door de regen. Het was geen bijzondere dag en eigenlijk heb ik ook weinig beelden gemaakt. Wel had ik ’s avonds een etentje gepland met een vriendin. Eindelijk konden we weer genieten van een goed biefstuk bij Loetje. Heel gezellig en fijn!

Vrijdag

Het kwam wederom met bakken uit de lucht. Het weerhield me er niet van om toch mijn loopschoenen aan te trekken. Na 25 kilometer was ik thuis en hoewel ik voorbereid was op flinke buien, viel het mee. Gelukkig! Aan het eind van de dag genoten mijn vriend en ik van een vrijdagmiddagborrel en een potje Rummikub. We hoefden niet te koken, want van Mr. Sushi kreeg ik een fijne bestelling binnen. Ik at wel weer genoeg sushi voor de rest van de maand.

Zaterdag

Dit was echt een perfecte weekenddag. Ik begon de dag met een ontbijtje en het lezen van de Volkskrant. Ik heb een tijdelijk abonnement aangeschaft voor de zaterdagen. Vervolgens liep ik een rondje van 17 kilometer. ’s Middags wandelden mijn vriend en ik, met een koffie to go en een bananenbroodje, door het Vondelpark om vervolgens eindelijk eens het Anne Frank Museum te bezoeken. Normaalgesproken is dit altijd druk en vol met toeristen. Nu ik een museumjaarkaart heb en de toeristen voorlopig nog weg zijn, was dit echt het perfecte moment om te gaan. Wat indrukwekkend! Na het museum borrelden we in een cafeetje met bitterballen en ’s avonds plofte ik op de bank.

Zondag

De dag begon ik met hardlopen. Ik sprak af met een vriendin in het Amsterdamse Bos om daar een mooie ronde te gaan maken. ’s Middags was ik lekker alleen thuis en werkte ik wat vooruit. Heerlijk zo’n relaxte zondag! Zo kan ik weer opgeladen aan een nieuwe week beginnen.

Hoe was jouw week? Ben je ook alweer uiteten geweest?