31 jan 2020 | Favorieten

5 x favoriet in januari

Wow! Is het vandaag echt al de laatste dag van januari? De eerste maand van 2020 is voorbijgevlogen! Komt het door mijn marathontrainingen? Het was in ieder geval een hele fijne maand. Ik maakte behoorlijk veel trainingskilometers en ontdekte een aantal favoriete producten!

1. Marathontrainingen

Ze zijn favoriet, maar tegelijkertijd ben ik er zo klaar mee! Ik heb heel veel zin in de marathon, maar ook in de rust daarna. Gek hoe je altijd kunt verlangen naar datgene wat er niet is. Als je geen doel hebt, wil je een doel. Maar als dat doel er is, wil je soms even lekker doelloos trainen. Herkenbaar? Januari stond voor mij in ieder geval in het teken van veel trainen. Deze eerste maand liep ik 417 kilometer! En nee, dat is zeker niet normaal. Februari zal ik in omvang gaan afbouwen en dan begin ik de eerste dag van maart met 42,2 kilometer dwars door Tokyo. Ik kan niet wachten!

2. Gent

Afgelopen weekend was ik in Gent en dat was mijn allereerste keer. Wat is dat een prachtige stad! De stad is niet heel groot en daarom is het perfect voor een nachtje weg. Ik ging samen met twee vriendinnetjes. We sliepen in een B&B vlakbij het centrum en wandelden de hele stad door. We genoten van de sfeer, de mooie kerken en heerlijk eten. Op zondag brachten we een bezoekje aan Gravensteen. De audiotour was fantastisch! Het is namelijk ingesproken door een Belgische komiek; een absolute aanrader.

3. Nieuwe sportkleding

Nieuwe sportkleding is altijd welkom! Afgelopen week mocht ik een bestelling plaatsen bij Plutosport. Ik koos voor een aantal items van Rogelli. Zo ging ik voor een warme hardlooptight, een longsleeve en nieuwe handschoentjes. Ook vond ik nog een ander item dat heel erg welkom is. Ik bestelde namelijk overschoentjes voor tijdens het fietsen. Omdat ik onlangs een mountainbike van Canyon in bruikleen heb gekregen, kan ik die overschoentjes heel goed gebruiken!

4. Ochtendroutine

Mijn doel voor 2020 is om meer te mediteren en te schrijven. Via de app Headspace mediteer ik al een tijdje, maar onlangs heb ik ook vaker via YouTube een meditatie gevolgd. Zo ben ik zelf fan van de meditaties van Sanny Zoekt Geluk. Inmiddels begin ik toch een soort routine te ontwikkelen voor het mediteren en schrijven. Dit doe ik het liefst in de ochtend, vlak voor of na het hardlopen. Via Instagram liet ik al zien in welk boekje in dan schrijf. Dat doe ik nu in ‘Het 6 minuten dagboek’. Ik kwam dit op Instagram tegen bij iemand anders en was meteen ‘geïnfluenced’. Ik kocht het boek begin deze week en begon er meteen in. Tot nu toe bevalt het goed! Ik ben benieuwd of ik dit het hele jaar vol ga houden.

5. Kwakzalver

Tot slot wil ik graag nog een nieuw product delen waar ik momenteel fan van ben! Zoals jullie wellicht weten heb ik een klein pijntje aan mijn linkervoet. De spier en pees zijn licht overbelast, waardoor het na het lopen snel stijf en pijnlijk wordt. Een halfjaar geleden kreeg ik een pakket van Kwakzalver met daarin meerdere zalfjes. Deze gebruik ik voor en na het sporten en ik merk dat het mijn pijn toch iets vermindert. Ik vind het heel fijn om dit de komende tijd te blijven gebruiken.

Hoe was jouw eerste maand van 2020? En hoe gaat het met je voornemens? Kun je ze volhouden?