7 okt 2019 | Persoonlijk

Mijn week #40

Het was afgelopen week heel stil op mijn blog, maar dat had een reden. Ik was namelijk op vakantie in Italië. Vandaag geniet ik nog heel even na en vertel ik wat ik allemaal heb gedaan tijdens mijn vakantie. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Maandag

Zaterdagavond kwamen mijn vriend en ik aan bij het Gardameer, waar mijn ouders een vakantiehuis hebben in de bergen bij Gardola. Na een Italiaans diner (lees: pizza) en een hele relaxte zondag, begon ik maandag met een klein hardlooprondje. Daar kan ik zo van genieten! Het uitzicht is hier namelijk echt geweldig. Aangezien het een hele mooie dag zou worden en de temperatuur ook hoog genoeg was, besloten we een middagje naar het strand te gaan. We konden gewoon nog zwemmen in het Gardameer! Daarna reden we door naar Salo en genoten we ’s avonds wederom van een lekkere pizza in het dorp.

Dinsdag

Dinsdag wilden we een mountainbike tocht gaan maken. Vanaf het vakantiehuisje fiets je namelijk zo de bergen in. We huurden twee fietsen in het dorp en besloten tegen het middaguur op pad te gaan. De jongen van de verhuur raadde ons een route van 24 kilometer aan, maar deze had ik al vaker gedaan en we wilden juist langer gaan. Het werd dus een route van 39 kilometer. De jongen van de verhuur benadrukte wel dat er een heel steile klim in zat.

We begonnen met een klim van circa acht kilometer. In die eerste acht kilometer klim je al bijna 700 meter. Vervolgens daal je onverhard af en klim je weer een stuk over een onverharde weg. Doordat de ondergrond zo los is, klimt het best moeilijk en slip je soms weg. Dit maakt het tegelijkertijd ontzettend leuk! Ook het afdalen vind ik heerlijk op een mountainbike. Je moet constant gefocust zijn, omdat de wegen zo afwisselend zijn. Er kan zomaar een dikke rots liggen of juist heel veel losse stenen. Over de steile klim had die jongen overigens niets gelogen. Mijn vriend en ik hadden beiden heel even het gevoel dat we achterover konden vallen met de fiets. Al met al was het dus best een pittige tocht, waar we ruim drie uren over hebben gedaan. In 36 kilometer maakten we bijna 1300 hoogtemeters. Na het fietsritje genoten we van een welverdiend diner bij mijn lievelingsrestaurant Il Camino.

Woensdag

Woensdag zou het een iets minder zonnige dag gaan worden. ’s Nachts had het al behoorlijk geregend en in de ochtend was het nog bewolkt. We besloten met de auto op pad te gaan. In Desenzano kwamen we uit en daar was het verrassend genoeg heerlijk weer! We bekeken het stadje en lunchten op het terras. Net toen we onze lunch op hadden, kwam het ineens met bakken uit de lucht vallen. We waren dus net op tijd en stapten snel weer in de auto richting huis. Vanwege het weer besloten we om een avondje zelf te gaan koken en lekker in het huisje te blijven.

Donderdag

Donderdag was de lucht weer helemaal geklaard en werden we wakker met een strak blauwe hemel. Dat was fijn, want we wilden op deze dag naar de top van de Monte Baldo gaan. Hiervoor moesten we eerst een boottochtje maken van Limone naar Malcesine. Helaas waren we niet de enige met dit plan. Voor de lift naar de top stond een erg lange rij. Na een uur wachten, mochten we eindelijk omhoog. Het was het wachten zeker waard, want het uitzicht was adembenemend! Uiteraard was het erg koud op de top en warmden we beneden aan het meer weer op in de zon. We namen de laatste boot terug naar Limone en genoten wederom van een heerlijk etentje in Gardola.

Vrijdag

Vrijdag wilden we onze tweede mountainbiketocht gaan maken, maar deze keer in Arco. Dit dorpje kende ik al, maar helaas had ik in de regio nog nooit gefietst. We vertrokken al vroeg, zodat we nog een hele dag de tijd hadden. In Arco was het helaas bewolkt en best fris, dus we begonnen met een cappuccino om wat moed te verzamelen. Vervolgens moesten we op zoek naar twee mountainbikes om te huren. Het was drukker dan verwacht, maar gelukkig waren er nog twee mooie fietsen voor ons beschikbaar.

De volgende uitdaging was het vinden van een mooie route. Er is in die regio zoveel keus! We besloten een route te pakken van circa 35 kilometer met bijna 1400 hoogtemeters. Helaas fietsten we eerst een behoorlijk stukje verkeerd, maar hierdoor waren we tenminste goed opgewarmd. Uiteindelijk vonden we de juiste route (nummer 762) en begonnen we aan een hele lange klim. Wat ik van te voren niet wist, was dat deze 1400 hoogtemeters in één keer achterelkaar door gemaakt gingen worden. We klommen dus meteen van 600 meter hoogte naar bijna 2000 meter hoogte! Hier deden we al bijna twee uren over. Boven was gelukkig een restaurant waar we onze energie aan konden vullen. Vervolgens mochten we nog een heel stuk afdalen. Dit ging zo snel dat we ineens alweer terug in Arco waren. Uiteindelijk hebben we 50 kilometer gefietst.

Zaterdag

Zaterdag was onze laatste volledige vakantiedag. Het was weer heerlijk zonnig en na een hardlooprondje in de ochtend, maakten we een mooie wandeltocht naar Monte Castello. Het uitzicht is hier geweldig! Ook kom je langs hele grote afgronden, waar je met hoogtevrees beter op afstand kunt blijven. ’s Middags lunchten we nog op het terras in Gargnano en sloten we ’s avonds onze vakantie af bij Il Camino. Wat een heerlijke vakantie was dit!

Zondag

Na een laatste ontbijt in de zon reden we terug naar het vliegveld Milaan Bergamo en vlogen we terug naar Nederland. Daar was het regenachtig en koud, maar eerlijk gezegd vind ik dat niet eens zo erg. Ik heb echt een hele fijne vakantie gehad, waar ik nog heel lang van kan nagenieten. Ik ben weer helemaal opgeladen en vol energie om de komende weken hard aan de slag te gaan. Zowel op het gebied van werk, als op sportief gebied!

Heb jij ook een fijne week gehad?