25 sep 2019 | Review

Review: STOX Sports Ankle Socks

Het werd wel weer eens tijd voor een leuke review op mijn blog. Dit keer mocht ik de nieuwe Sports Ankle Socks van STOX proberen. Al eerder heb ik sokken van STOX getest en daarover een review geschreven. Dit keer heb ik een iets andere sok van STOX mogen testen. Het is namelijk geen hoge compressiekous, zoals je die wellicht gewend bent van STOX, maar juist een lage hardloopsok.

Kennismaking met STOX

STOX heeft een nieuw product op de markt gebracht. Het is niet een hoge sok, tot de knie, zoals je deze wellicht al kent van STOX. Deze Sports Ankle Socks zijn eigenlijk gewoon lage hardloopsokken, maar toch hebben ze een toegevoegde waarde ten opzichte van gewone hardloopsokken.

De hightech compressie van de Sports Ankle Socks zou volgens de productinformatie moeten zorgen voor meer stabiliteit, minder blessures en minder gezwollen voeten en enkels. Daarnaast is de stof zeer ademend en sneldrogend. Tot slot hebben zowel de tenen als de hiel een gewatteerd stuk erin, zodat je extra comfort zou moeten ervaren en minder snel blaren krijgt.

Na het lezen van deze informatie ben ik wel meteen geïnteresseerd. Goede hardloopsokken zijn heel belangrijk. Wat ik belangrijk vind aan hardloopsokken? Dat ze niet te dik zijn, goed om mijn voet sluiten (geen dubbele stof!) en dat de stof goed ademt, niet zweterig is en dat ik er geen blaren van krijg.

Nooit eerder heb ik lage sokken gehad waar compressie in zit, dus ik ben dan ook erg benieuwd. Wel ben ik een beetje sceptisch. Zou het echt een toegevoegde waarde hebben?

Mijn ervaringen

Inmiddels heb ik de sokken meerdere keren getest en meteen na mijn eerste training met deze sokken, voelde ik een positief effect. Het was blijkbaar zo positief dat ik de sokken bij mijn volgende training meteen weer aan wilde.

Wat mij als eerste opvalt aan de sokken is dat ze heel strak zitten. Dat is natuurlijk de compressie. Ik vind dit zelf heel prettig aan de sok. Het sluit goed aan. Waar ik bang voor was, is dat de sokken mogelijk wat dik zouden aanvoelen, maar dat is niet het geval. De tenen en de hak hebben een gedeelte waar de stof dikker is, maar dit vind ik juist prettig. De sok is over het algemeen dus niet te dik.

De sok is iets hoger dan de hardloopsokken die ik normaalgesproken draag. Eigenlijk helemaal niet erg, maar ik moet er vooral even aan wennen. Je loopt in ieder geval niet het risico dat de sok gaat afzakken of dat je blaren krijgt hierdoor. Wat ik ook heel fijn vind, is dat de sokken stevigheid geven en stabiel aanvoelen. Ook voelt het alsof mijn voeten goed doorbloed blijven, waardoor ik mogelijk minder snel last heb van pijntjes aan mijn voeten. Soms heb ik weleens last van een krampachtig gevoel onder mijn voet. Dat heb ik met deze sokken nog niet gehad!

Het enige minpuntje dat ik eventueel zou kunnen noemen over deze STOX Ankle Socks, is dat ze best warm aanvoelen. Hoewel ik ze niet eens echt op hele zomerse dagen heb gedragen, vond ik ze wel vrij warm. Tijdens het lopen heb ik er geen last van gehad, maar vooral na mijn training wilde ik ze snel uittrekken. Misschien is dat toch de stof of komt het doordat de sokken zorgen voor die doorbloeding.

Al met al ben ik dus heel erg tevreden over deze STOX Sports Ankle Socks. Ik had niet verwacht dat ze zo prettig zouden lopen. Inmiddels zit ik eraan te denken om nog een aantal setjes aan te schaffen, zodat ik ze niet na elke training meteen in de was hoef te gooien. Het zijn namelijk toch mijn favoriete sokken op dit moment!

Kende jij deze sokken van STOX al? Wat voor sokken draag jij graag tijdens het hardlopen?