23 sep 2019 | Persoonlijk

Mijn week #38

Het was weer een bomvolle week! Ik genoot van heerlijke looptrainingen, had leuke afspraken, werkte veel vanuit huis en sloot de week af met mijn eerste hardloopwedstrijd in maanden! Meer over die Dam tot Damloop en mijn week lees je in dit artikel.

Maandag

De week begon heel regenachtig vanuit Alkmaar. Daar had ik namelijk een afspraak bij All4Running. Er stond een loopanalyse gepland en op basis daarvan zou ik persoonlijk advies krijgen over een goede trainings- en wedstrijdschoen. Het was heel tof om hier meer informatie over te krijgen en zo’n uitgebreide analyse te zien.

Maar hoe werd mijn ideale trainingsschoen en wedstrijdschoen precies bepaald? Ik moest een aantal keren over een baan heen en weer lopen. Op deze baan wordt vanalles gemeten, waardoor je precies na afloop kunt zien hoe jij loopt. Je kunt de afwikkeling van je voet bekijken, de druk, maar ook de balans tussen links en rechts. Eerst wordt er een soort nulmeting gedaan op sokken. Vervolgens krijg je allerlei verschillende schoenen aan om te kijken hoe je daarop loopt en wat goed is voor jouw voeten en looptechniek.

Al snel kreeg ik de Pegasus 36 aan van Nike en dat bleek voor mij een hele mooie trainingsschoen te zijn. Ik liep er heel goed op! De wedstrijdschoen werd vervolgens de Nike Zoom Fly 3. Hier ging ik steeds sneller door lopen en het voelde als een hele fijne schoen voor snelle tempo’s.

’s Middags was ik weer thuis in Utrecht en ging ik aan het werk. Verder was deze maandag een rustdag voor mij. Ik volgde wel een yogalesje in de avond en dat was heerlijk!

Dinsdag

Dinsdag was niet een hele boeiende dag. Ik deed een tempo training van mijn schema, werkte vanuit huis en regelde veel dingen rondom mijn huidige woonsituatie. Momenteel ben ik namelijk aan het rondkijken voor een andere woning, want ik wil liever wat centraler in Utrecht wonen. Het liefst ook een koopwoning, maar het is de vraag of dat gaat lukken op zo’n overspannen woningmarkt. Natuurlijk wel weer een spannende en leuke tijd!

Woensdag

Woensdag deed ik in de ochtend een rustige herstelloop en werkte ik vervolgens de rest van de dag samen met een goede vriendin (Vera) op een flexwerkplek. Aan het eind van de dag had ik een etentje met een vriendin in Amsterdam. Wat een heerlijke dag was dat!

Donderdag

Donderdagochtend stond er een vaartspeltraining op mijn schema. Het werd een training van 18 kilometer! Door de vele tempo’s en wisselingen in duur en intensiteit vond ik het een zware training. Mijn Garmin vond dat ook, want hij gaf een erg lange hersteltijd aan. Eigenlijk niet erg, want ik had nog een paar dagen voordat ik mijn wedstrijdje zou lopen. Zo’n prikkel op donderdag is dan best lekker. De rest van de donderdag ging ik met mijn moeder op huizenjacht in Utrecht, maar aan het eind van de middag was ik zo moe dat ik al om 20:30 in bed lag!

Vrijdag

Vrijdag mocht ik weer even rustig loslopen en werkte ik de rest van de dag weer thuis. Donderdag had ik overdag wegens de lange training en de huizenjacht geen tijd meer gehad om te werken en in de avond voelde ik me daarvoor te moe. Vrijdagmiddag knalde ik dus even door en daarna pakte ik de trein naar Amsterdam. Samen met mijn vriend dronk ik een vrijdagmiddag/avond borrel op het terras en daarna ploften we op de bank met een hele wazige miniserie ‘The I-land”. Wie heeft dit ook gekeken? Vond je het ook zo’n vage serie? Online lees ik er hele slechte reviews over. Ik denk niet dat we nog veel afleveringen gaan kijken.

Zaterdag

Zaterdag ging ik terug naar Utrecht om mijn wedstrijdvoorbereiding te doen. Het werd een rustig duurloopje met aan het eind vijf korte versnellingen om spanning op mijn spieren te zetten. Aan het eind van de middag ging ik naar een familiedag van het werk van mijn broer. Het was een soort opening van een nieuw kantoor. Na de borrel verplaatsten we ons met het gezin richting Utrecht centrum voor een diner bij Jozef!

Zondag

Zondagochtend was ik al rond 10.00 op Amsterdam Centraal. Daar verzamelde ik met de rest van Team Garmin om deel te nemen aan de Dam tot Damloop. We mochten al om 11.15 van start en dat was heel fijn! Hierdoor was het nog niet extreem warm.

Mijn race ging redelijk goed. Het was vooral heel erg druk op het parcours, waardoor ik veel aan het slalommen was. Ook had ik na 12 kilometer wel echt last van de warmte en moest ik mijn tempo iets laten zakken. Uiteindelijk liep ik een redelijk vlakke race met een gemiddelde van 4:15 min/km. Ik finishte daarmee in 1.08.50. Niet een top tijd voor mij, maar een mooi beginpunt om de trainingen verder op te gaan bouwen!

Na de finish genoten we met Team Garmin nog van een hapje en drankje in het Dam tot Dam park. Het was ontzettend gezellig om zoveel bekenden te zien en spreken. Natuurlijk was het heel jammer om te horen dat het evenement uiteindelijk is stilgelegd en dat niet iedereen mocht starten. Toch begrijp ik de keuze van de organisatie goed. Ik heb tijdens mijn race al veel mensen langs de kant zien liggen of zitten met verschillende klachten. Ambulances reden af en aan. Aangezien ik zelf ervaring heb met oververhitting tijdens het hardlopen, weet ik hoe belangrijk goede medische zorg is. Als ze dat niet kunnen bieden aan iedereen die het nodig heeft, is het beter om het evenement stil te leggen en mensen niet meer te laten starten. Natuurlijk wel heel erg balen voor de mensen wie dit betreft.

Ik sloot de dag af met een heerlijke pizza op het terras in de avondzon. Mij kun je niet gelukkiger maken! Het was een heerlijke dag. En week.

Komende week ga ik nog wat werk verrichten, zodat ik volgende week echt vakantie kan gaan houden! Ik ga namelijk een weekje met mijn vriend naar het Gardameer om daar lekker tot rust te komen samen. Een fijne week allemaal!