14 aug 2019 | Favorieten

8 x inspirerende boeken

Een echte boekenwurm zou ik mezelf niet noemen, maar in de zomermaanden komt het wel vaker voor dat ik tijd neem om een boek te lezen. Op vakantie vind ik een psychologische thriller fijn, maar ik ben ook dol op inspirerende non-fictie boeken. Vandaag deel ik 8 inspirerende boeken van dit moment.

1. Babe, you got this

Dit boek is heel belangrijk geweest voor mij in het maken van bepaalde beslissingen. Het gaf mij vorig jaar net dat zetje dat ik nodig had om te besluiten om fulltime te gaan bloggen en influencen. ‘Babe, you got this’ bevat veel ervaringsverhalen van ondernemende vrouwen, maar zet je ook aan het denken. Waar word je gelukkig van? Waarom doe jij wat je doet? Wat houdt je tegen om je hart te volgen? Echt een aanrader voor (ondernemende) vrouwen!

2. Eet als een atleet

Dit boek heb ik ongeveer een jaar geleden gekregen van één van de auteurs Saraï. Als sporter is het heel fijn om zo’n handboek in de kast te hebben. Er staat heel veel nuttige informatie in over voeding, maar ook bevat het leuke en vooral lekkere recepten. Nu ik dit zo schrijf, bedenk ik me dat ik vaker een receptje hieruit kan gaan maken.

3. Mindgym, sportschool voor je geest

De auteur van dit boek, Wouter de Jong, kende ik stiekem natuurlijk nog van GTST, maar hij is veel meer dan die (ex)acteur. Laatst hoorde ik hem in een podcast van Thijs Lindhout voorbijkomen. Toen hij vertelde over zijn boek, wist ik zeker dat ik het moest lezen. Mindgym bevat heel veel theorie, maar ook praktische tips. In 12 weken werk je toe naar meer focus, rust en energie met als doel een gezonde en gelukkige geest.

4. Trainen als een topatleet

Collega Annemerel de Jongh heeft vorig jaar een aantal maanden getraind als een topatleet. Haar doel? Een flink PR lopen tijdens de marathon in Malaga. Haar ervaringen met het trainen als een topatleet heeft ze beschreven in dit boek. Ik vind vooral haar weekschema heel fijn en ik heb er veel trainingstips uit kunnen halen.

5. You are a badass

Dit boek heb ik pasgeleden besteld en ik heb het ook nog niet uitgelezen. Toch wil ik het hier alvast noemen. Het boek bevat adviezen om je #lifegoals waar te maken. Naast dat er goede tips worden genoemd, leest het gemakkelijk weg en ik vind het vooral heel inspirerend! Het geeft mij net even een extra zetje om dingen te gaan uitwerken of te ondernemen.

6. Steeds leuker

Dit boek van Jelle Hermus had ik meegenomen tijdens mijn vakantie in Israël en dat was een goede keuze. Hoewel het best een dik boek is, leest het heel gemakkelijk weg en is het vooral vermakelijk. Jelle schrijft luchtig, met humor en hij geeft veel praktische voorbeelden. Je wordt er gewoon heel blij van en het heeft me geïnspireerd om meer bewust te zijn van waarom ik dingen doe. Vind ik iets wel echt leuk? Geeft het me echt energie? Of is het gewoon ”meh”?

7. Happy Life 365

Kelly Weekers volg ik al langere tijd op Instagram. De manier waarop zij kijkt naar het leven en bepaalde keuzes vind ik heel interessant en inspirerend. Ze kan heel confronterend en hard zijn, maar het houdt je wel de spiegel voor die soms nodig is. Ook in dit boek doet ze dat op een bijzonder goede manier.

8. De tien, de halve en de hele

Rob leerde ik kennen tijdens het project rondom de New York Marathon, in samenwerking met Runner’s World en Vifit Sport. Rob heeft mij toen begeleid richting deze marathon. Zijn werkwijze en kennis over hardlopen en specifieke trainingen vond ik heel prettig. In zijn boek ‘De tien, de halve en de hele’ beschrijft hij vanalles over hardlooptrainingen. Zeer nuttig en waardevol wanneer je bezig bent met het trainen voor een mooi doel.

Tot zo ver mijn inspirerende boeken van dit moment. Welk boek heeft jou geïnspireerd? Heb je nog aanraders voor mij? Laat het hieronder weten in de reacties.