12 apr 2019 | Marathon

Onderweg naar de Boston Marathon

Vandaag reis ik af naar Boston om daar aanstaande maandag ruim 42 kilometer te gaan lopen. Of ik er klaar voor ben?

De laatste trainingen heb ik de afgelopen dagen afgerond. Zoals ik hier al schreef, ging dit gepaard met twijfels en wat onzekerheid. Het is iets wat erbij hoort. Ik heb wel gemerkt dat mijn lijf uitgerust is en ook mijn hoofd steeds meer rust krijgt. Wat dat betreft is het taperen geslaagd. Ik kan ook niet anders zeggen dan dat ik er klaar voor ben!

De komende dagen ga ik wennen aan de stad en natuurlijk een verkenningsloopje doen. We gaan door middel van een bustour een deel van het parcours bekijken en ik zal de nodige koolhydraten gaan stapelen. Dat moet vast geen probleem worden in de VS.

Op maandag start ik 10:25 lokale tijd en dat is 16:25 Nederlandse tijd. Via de Boston Marathon (B.A.A) app kun mij volgen via BIB 14611 of je zoekt gewoon op Japke, want er doen vast niet veel Japke’s mee.

Ik heb er zoveel zin in! Op Instagram zal ik de komende dagen posten vanuit Boston. Wanneer ik weer thuis ben, ga ik uiteraard weer bloggen over mijn avontuur en zal ik ook een vlog uploaden. Ga je me volgen?