4 feb 2019 | Reizen

Reisverslag: Zillertal Arena

Vorige week was ik op persreis in Zillertal Arena. Samen met een aantal andere bloggers en influencers uit Oostenrijk, Duitsland en Nederland verbleef ik een week lang in het Arena Bloghouse in Krimml. Vandaag deel ik meer over dit skigebied en vertel ik uitgebreid wat ik daar allemaal heb gedaan. 

Op zondagmiddag landde ik, samen met Suzanne en Karel en Daniëlle (Travel Rumors), op de luchthaven van Innsbruck. Na een taxiritje kwamen we uiteindelijk aan bij het Arena Bloghouse in Krimml. De komende week werd één van de huizen van Stadl Lofts omgetoverd tot speciaal bloghouse. Samen met bloggers uit Duitsland, Oostenrijk en Nederland mocht ik een week lang genieten van al het moois dat dit skigebied te bieden heeft. Op zondagavond stond er een heerlijke fondue voor ons klaar. Onder het genot van heerlijk eten en een drankje hadden we tijd om rustig met elkaar kennis te maken.

Maandag

Op maandag stond er een fijne skidag op ons programma. Het weer was wisselend. Af en toe sneeuwde het licht, maar soms kwam het zonnetje gelukkig ook door. We gingen met de hele groep op pad. Bijna iedereen was een zeer ervaren wintersporter en zelf moest ik even rustig inkomen. Omdat ik mijn eigen ski’s thuis had gelaten, werden er ski’s voor me gehuurd. Ik had de beste ski’s, maar het blijft toch altijd weer even wennen op andere latten. Gelukkig was ik gauw gewend en kon ik volop genieten van de skidag. We ontdekten al een groot deel van het skigebied op deze eerste dag en lunchten gezellig op de piste.

Na het skiën kregen we de kans om een stukje mee te rijden met een snowcat (oftewel pistenbully). Deze helden van de nacht zorgen ervoor dat de piste er iedere dag weer strak bij ligt. Ze zijn daar zo een aantal uren zoet mee. Wat ik zo bizar vind, is dat deze mensen dus ook in de nacht moeten prepareren, zodra het gaat sneeuwen. Het was heel gaaf om eens mee te kijken in een pistenbully en te kunnen zien en horen hoe dit werk er aan toe gaat.

Na het rijden met de pistenbully werden we verwacht in Plattenalm, een restaurant tegenover de Stadl Lofts. Er werd heerlijk voor ons gekookt en het was een gezellige avond met de gehele groep. Na het diner was er nog tijd voor een wijntje in ons prachtige huis bij de haard.

Dinsdag

Op dinsdag hadden we een vrije dag. We mochten zelf gaan skiën en onze activiteiten invullen. Het was een prachtige dag en de zon kwam er uitgebreid bij. Na een ochtend skiën was het tijd voor een lunch bij restaurant Plattenalm. Voor het eerst in mijn leven probeerde ik daar de Kaiserschmarren. Het deed me vooral denken aan een soort poffertjes. Ik vond het wel lekker, maar was nog niet helemaal onder de indruk. Via Instagram kreeg ik trouwens veel vragen hierover. Ik was toch zo’n wintersporter? Waarom had ik dit dan nog nooit gegeten? Dat komt eigenlijk doordat ik bijna nooit ga skiën in Oostenrijk. Toen ik jonger was gingen we meestal naar Zwitserland en nu skiën we bijna altijd in Italië. Vandaar!

Aan het eind van de middag wilde ik proberen om te gaan hardlopen. Samen met Suzanne liep ik tien kilometer. De route hadden we gekregen en bleek heel erg geschikt. We hebben zo genoten!

’s Avonds stond er weer een toffe activiteit gepland voor ons. We gingen rodelen! Dit was zo ontzettend leuk om te doen. Eerst hadden we een diner met elkaar bij Filzsteinalm. Vanaf daar kun je meteen met een sneeuwscooter omhoog voor de rodelbaan. Het is een relatief korte baan, maar het gaat wel heel hard en het is super tof om te doen! Ook in de avond is dit dus mogelijk. Wij gingen rond 19.30. Uiteindelijk ben ik drie keer naar beneden gesjeest met mijn sleetje!

Woensdag

Op deze dag stond de ‘Be a Arena Champion tour’ op ons programma. Door heel het skigebied in Zillertal heb je verschillende parcours waar je jouw snelheid kunt testen. Je hebt hiervoor alleen je skipas nodig. Door die voor een scanner te houden, kun je naar beneden over het parcours en kun je ook uiteindelijk al jouw gegevens terugkijken via de Skiline app. We hebben deze ochtend verschillende baantjes geprobeerd. Eén parcours was gewoon rechtdoor naar beneden (zo snel mogelijk). Op een ander parcours kon je met z’n vieren tegelijk racen en tot slot hebben we ook nog een slalom geprobeerd. Heel gaaf om dat zo eens te kunnen doen!

’s Avonds stond er een diner voor ons gepland. Het aperitief en voorgerecht kregen we in restaurant Duxeralm. Vervolgens kregen we ons hoofdgerecht en dessert bij Filzstein. Tussendoor liepen we met fakkels door de sneeuw. Het was een hele leuke avond. We kregen de meest lekkere gerechten voorgeschoteld en het is echt een aanrader om zo’n tour te gaan doen met het eten.

Donderdag

Dit was qua weer de mooiste dag van de week. We begonnen met een rondje hardlopen en gingen vervolgens heerlijk skiën. Daarna ging ik voor het eerst in mijn leven cross country skiën (oftewel: langlaufen). Ik vond dit zo leuk om eens te proberen! Het deed me eigenlijk heel erg denken aan hardlopen. Het is veel rustiger dan skiën op de piste en je kunt echt prachtige tochten maken. Dit wil ik zeker nog eens vaker gaan proberen.

In de avond stond er wederom een gave activiteit gepland. We pakten de laatste lift omhoog naar de top van de berg. Daar genoten we van een borrel met zonsondergang. Het was zo koud dat onze Aperol Spritz in ons glas bevroor. Nadat de zon achter de bergen was gezakt, skieden we terug naar de Stadl Lofts.

Vrijdag

Op vrijdag sloeg het weer een beetje om. Er werd een storm verwacht, maar dit bleek uiteindelijk mee te vallen. Ik begon de dag met een klein rondje hardlopen en vervolgens stond er snow tubing op ons programma. Dit gingen we doen in Gerlosstein. Het snow tuben was zo leuk! Je gaat dan in een soort donut van een parcours af. Wij knoopten onze banden aan elkaar, waardoor we nog harder gingen. Vervolgens rodelden we van een 7 kilometer lang parcours naar beneden. Deze route was minder heftig dan die van dinsdagavond, maar alsnog is het superleuk om te doen. Je betaalt enkel voor de slee en je kunt dan zo vaak als je wilt naar beneden. Het snow tuben is trouwens gewoon gratis, wanneer je een ski pas hebt voor het skigebied.

Na deze middag gingen we door naar de après-ski in Gerlos. Natuurlijk moesten we een bezoekje brengen aan de welbekende Cin Cin bar. Wat een Nederlanders! Na een paar andere kroegjes te hebben gezien en de nodige drankjes te hebben gedronken, vonden we het wel weer mooi geweest.

Zaterdag

Dit was onze laatste dag in de Zillertal Arena. We begonnen met een afscheidsontbijt in restaurant Plattenalm. De hele ochtend sneeuwde het ontzettend hard, maar op een gegeven moment brak de zon door en konden we nog een aantal uren genieten van de prachtige pistes. In de middag liep ik nog een rondje hard en we sloten de dag af met een laatste diner bij Plattenalm. De volgende ochtend vertrokken we al om 5:45 met de taxi terug naar het vliegveld.

Dit was echt een geweldige week! Naast het skiën heb ik nog zoveel andere leuke dingen gedaan. Het is heel tof dat er dus ook meer te doen is dan alleen skiën of boarden tijdens de wintersport. Ik ga dit skigebied zeker onthouden voor een vakantie met mijn familie. Bedankt Zillertal Arena voor de geweldige week en de mooie ervaringen!

Ben jij weleens in dit skigebied geweest? En probeer jij naast het skiën en boarden ook weleens andere activiteiten? Ik ben benieuwd!