31 aug 2018 | Favorieten

5 x mijn favoriete apps voor het hardlopen

Wanneer ik ga hardlopen, neem ik bijna altijd mijn telefoon mee. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook omdat ik een aantal apps gebruik. Ik gebruik niet altijd alle apps tegelijk, maar ze zijn wel allemaal favoriet!  Vandaag deel ik mijn 5 favoriete apps voor het hardlopen.

1. Imagine Run

Deze nieuwe app heb ik sinds kort ontdekt. De app is mooi vormgegeven en heel veelzijdig. Je kunt een account aanmaken en vervolgens allerlei gegevens over jezelf invullen. Wat is heel tof vind, is dat de app zowel voor het wandelen als voor het hardlopen persoonlijke trainingsschema’s bevat. En dit is gewoon gratis! Dus wil je trainen voor een (halve) marathon? Of juist voor een 5 kilometer? Het kan allemaal. De schema’s zijn ontwikkeld door bewegingsdeskundige en oud-marathonloper Gerard Nijboer. Bij iedere training vind je ook uitleg waarom de training van belang is en je kunt meer informatie vinden over een warming-up en cooling-down.

Je hoeft Imagine Run* niet alleen te gebruiken vanwege de schema’s, want ook zonder schema kun je met deze app jouw trainingen (zowel wandelen als hardlopen) registreren. Het unieke is dat deze app zelfs routes voor je kan bedenken. Het maakt niet uit waar ter wereld jij je bevindt. Je geeft gewoon aan hoeveel kilometer je wilt lopen en de app maakt, vanaf de plek waar je op dat moment staat, drie verschillende routes. Kies er één en je kunt meteen beginnen! Ideaal, want op deze manier heb ik iets meer variatie in mijn trainingen. Zo kom ik nog eens op onontdekte routes in Groningen. Wat mij betreft zeker een nieuwe favoriet!

2. Spotify

Niet specifiek een hardloopapp, maar voor mij is deze onmisbaar wanneer ik ga trainen. Ik loop de laatste maanden eigenlijk altijd met muziek en hiervoor biedt Spotify mij uitkomst. Ik heb standaard een afspeellijst met muziek voor het hardlopen op mijn account staan. Deze download ik wanneer ik thuis ben, zodat ik het offline kan luisteren. Ideaal! Ik vind het ook handig dat je precies kunt zien hoe lang je lijst duurt. Zeker wanneer ik weer een lijst voor de marathon ga maken, is dit prettig. Ik wil natuurlijk niet dat ik na 35 kilometer geen muziek meer kan luisteren of juist 10 keer hetzelfde nummer voorbij hoor komen.

3. Garmin Connect

Aangezien ik met de Garmin Forerunner 935 loop is de bijbehorende app wel zo praktisch om te gebruiken. Door de app te openen, verbindt deze meteen met mijn horloge en worden alle gegeven automatisch gesynchroniseerd. Hierdoor kan ik meteen zien hoe lang en diep ik de afgelopen nacht heb geslapen, maar ook hoeveel stappen ik heb gezet. Je kunt eigenlijk alles aflezen. Naast slaap, stappen en verbruikte calorieën, kun je ook zien hoeveel verdiepingen je hebt gelopen, hoe hoog je stressniveau is (geweest) en hoe het verloop van je hartslag is (geweest).

4. Buienalarm

Deze hoort zeker ook bij mijn favoriete apps voor het hardlopen. Stiekem vind ik de app nog belangrijker voor het wielrennen. Een verfrissend buitje tijdens het lopen is namelijk zo erg nog niet. Toch vind ik het wel prettig om te weten óf en wanneer ik dan zeiknat ga worden. De app geeft gewoon een pushmelding wanneer er regen wordt verwacht op de plek waar ik op dat moment ben. Super handig!

5. Strava

Tot slot kan mijn langst gebruikte app natuurlijk niet ontbreken. Ik gebruik Strava al heel wat jaren. Toen ik nog schaatste, gebruikte ik het voor mijn fietstrainingen. Dat is zeker al meer dan zes jaar geleden. Nog steeds vind ik het leuk om mijn rondjes terug te zoeken, trainingen bij te houden en anderen te volgen. De app heeft veel functies, die ik eerlijk gezegd niet allemaal gebruik. Doordat ik een Garmin heb, worden mijn trainingen automatisch gesynchroniseerd met mijn Strava account. Dat is ideaal!

Wat zijn jouw favoriete apps voor het hardlopen? Kende jij Imagine Run al? En gebruik jij ook Spotify?

*Dit artikel is gesponsord en betreft een betaalde samenwerking.