5 feb 2018 | Reizen

Mijn wintersport in foto’s

Vorige week vierde ik een hele fijne wintersportvakantie in Zwitserland met familie. Hoewel ik al heel veel heb gedeeld op Instagram vind ik het ook leuk om foto’s te delen op mijn blog. Kijk je mee naar mijn wintersport in foto’s?

In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrokken we met z’n vieren richting Zwitserland: mijn vriend, mijn broer, een goede vriend van hem en ik. Mijn ouders vertrokken een dagje later.

Hier staan we te wachten bij Kandersteg, een treintje waar we met de auto op gaan. Voor mij was het alweer jaren geleden. De laatste jaren gingen we steeds skiën in Italië en daardoor hoefden we dit treintje niet te pakken. Wie van jullie is er ook weleens met deze trein geweest?

Uiteindelijk hebben we een hele voorspoedige reis gehad. We zijn zelfs iets te vroeg bij het appartement. Hierdoor zijn we genoodzaakt om even op een terrasje in de zon te wachten. Geen straf!

Met mijn lieve broer! Lijken we een beetje op elkaar?

Wanneer we ons appartement in kunnen, zijn we heel blij verrast! Wat een prachtig huis. Het heeft hele ruime slaapkamers, twee mooie badkamers en een grote, open keuken. Ik heb ontzettend veel vragen gekregen over welk appartement dit is. Je kunt het hier vinden en het is niet gesponsord. ;)

Op zondag staat onze eerste skidag gepland. Ik heb nieuwe ski’s gekocht en ik ben heel benieuwd hoe ze skiën. Al snel voel ik dat het goed zit. Deze Head ski’s had ik vorig jaar gehuurd, dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten.

Het is echt fantastisch weer! Van zondag tot en met woensdag hebben we eigenlijk alleen maar zon. Wat een geluk!

Iedere dag lunchen we op de piste. De gerechten zijn misschien niet zo gezond, maar stiekem wel heel lekker. De eerste dag had ik deze burger.

Een volgende dag koos ik voor een soort van pizza met tonijn. Moet kunnen toch?

Mijn vriend is pas voor de vierde keer in zijn leven op wintersport. Voor een beginner doet hij het best goed en hij kan ons goed bijhouden, maar af en toe gaat het toch even mis.

Maar bij mij zelf ging het ook even mis. We besloten over een cross parcours te skiën. Officieel was het nog niet open. De eerste keer deed ik voorzichtig, want ik wist niet hoe hoog de verschillende schansen waren. Toen dacht ik nog: ‘Ach, valt best mee!’. De tweede keer ging ik dus vol gas. Na de schans vloog ik voor mijn gevoel minutenlang door de lucht. Ik verloor al één ski in de lucht en bedacht nog dat ik zo niet goed zou kunnen landen. Ik kwam hard neer en verloor mijn andere ski. Uiteindelijk viel het allemaal mee. Ik had een paar wondjes in mijn gezicht en twee dagen lang overal spierpijn. Het was wel weer even een reminder dat ik voorzichtig moest blijven.

De skilift selfie mag natuurlijk niet ontbreken.

Mijn ouders wilden heel graag een groepsfoto en ik vond dat dit wel met de zelfontspanner kon. Dat viel een beetje tegen, maar we hebben wel heel veel lol gehad bij het maken van de foto’s.

We verbleven trouwens in Grimentz. Wanneer dit opzoekt via Google staat er vermeld dat het één van de mooiste dorpjes in Zwitersland is. De schattige, houten chalets zijn hier in overvloed te vinden.

Op donderdag kwam er een heel dik pak verse sneeuw! Heerlijk! Het was wel ontzettend koud en rond 14.00 waren mijn vriend en ik uit geskied. Het skiën was heel erg zwaar, omdat het maar door bleef sneeuwen en het zicht was slecht. We hebben in ieder geval heel veel plezier gehad met deze sneeuw.

Vrijdag was de laatste skidag. De temperatuur was flink gedaald en bovenop de berg was het -14. Ik had me niet warm genoeg gekleed voor deze dag en tijdens het opwarmen binnen, besloot ik me nog beter in te pakken. Zo zag ik eruit voordat ik mijn helm opzette. Charmant, he?

Aan het eind van de dag sluiten we vaak af met een biertje en een glühweintje. De après-ski valt hier een beetje tegen en het eten en drinken is in Zwitserland gewoon heel erg duur. Wat dat betreft mis ik Italië wel een beetje. En de Aperol Spritz.

Dat was het dan! Mijn wintersportvakantie zit erop. Het was weer een hele fijne week, waar ik heel erg van heb genoten. Nu is het tijd om weer aan het werk te gaan en echt te beginnen met mijn trainingen voor Londen. Daarover later deze week meer!

Ben jij ook zo dol op wintersport? Ga je nog dit jaar? Of ben je al geweest?