25 mei 2021 | Dagboek

Mijn week #20

De week waarin ik 13 weken zwanger ben! Ik ging voor het eerst sinds ik in Haarlem woon ’s avonds uiteten én er stond een hele leuke en bijzondere echo gepland. Ook deel ik over een tof sportief project, Run for the Oceans, waar ik me komende tijd voor ga inzetten. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Maandag

Maandag werd ik wakker in Friesland. Omdat ik vorige week met Moederdag niet langs kon komen, besloot ik op maandag alsnog iets leuks met mijn moeder te gaan doen. Ik trakteerde haar op een lunch in Sneek. Helaas werkte het weer niet echt mee. Het kwam met bakken uit de lucht. Gelukkig hebben de meeste lunchtentjes daar heel goede oplossingen voor en zo zaten we lekker droog en warm onder heaters toch op het terras. Heerlijk! Verder werkte ik die dag vanuit Friesland en liep ik een rondje hard. Aan het eind van de dag reed ik terug naar Haarlem.

Dinsdag

Vandaag was het gelukkig veel beter weer. Rond de lunch had ik een overleg/brainstormsessie met mijn manager Ella gepland. Superfijn dat we dit nu lekker op het terras kunnen doen en zo lunchte ik dus weer buiten de deur. En ik kan je vertellen: dit is nog niet de laatste keer voorlopig. We hadden afgesproken bij By Lima. Dit is mijn favoriete tentje in Haarlem voor een gezonde lunch. In de middag werkte ik nog wat uit en moest ik aan de slag met het maken van campagne foto’s.

Woensdag

Vandaag las ik meer over een tof project, Run for the Oceans, waar ik me de komende tijd voor in ga zetten. Elke minuut verdwijnt de inhoud van een vrachtwagen aan plastic in onze oceanen. Dat is bizar! De dreiging van het plastic probleem in onze oceanen is één van onze grootste uitdagingen. Samen met All4running en adidas ga ik actie ondernemen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kilometers te gaan hardlopen. Voor elke kilometer die we met z’n allen lopen, ruimen adidas en Parley het gewicht van 10 plastic flessen op van de stranden en eilanden. Super mooi doel wat mij betreft! En ik zou het heel tof vinden als je met me mee doet. Het is heel simpel. Je kunt je via de Strava groep heel gemakkelijk (gratis) aanmelden.

Meld je aan voor de All4running X adidas-groep via Strava of via Runtastic. Tussen 28 mei en 8 juni loop je zoveel mogelijk hard en deze kilometers worden automatisch vastgelegd in Strava of Runtastic (afhankelijk van welke app je gebruikt natuurlijk). Voor elke kilometer die je loopt, ruimen adidas en Parley het gewicht van 10 plastic flessen op. Gaaf toch? Houd in ieder geval mijn Instagram in de gaten, want ik mag in deze actieperiode een heel mooi pakket van adidas weggeven aan iemand die meedoet aan Run for the Oceans.

Donderdag

Toen ik wakker werd scheen het zonnetje heerlijk de tuin in. Ik begon de dag dan ook met een koffie in de zon. Daarna moest ik voor een controle naar de huisarts en iets bij de Ikea halen voor mijn moeder. Tijdens de lunch maakte ik een heerlijke salade met gerookte kip, avocado, feta, mango, tomaatjes en komkommer. Heerlijk! Dit moet ik echt vaker doen. In de middag besloot ik een rondje op de fiets te maken. Helaas was het zonnetje inmiddels verdwenen, maar gelukkig was het niet koud.

’s Avonds gingen we iets heel leuks doen! Ik was namelijk door Echopraktijk Liva uitgenodigd voor een pretecho met geslachtsbepaling! Nu al? Ja, nu al! Bij Liva doen ze hele vroege geslachtsbepalingen vanaf 13 weken. Meestal is het dan bij hen al goed te zien. Mocht het echt niet zichtbaar zijn, omdat het kindje bijvoorbeeld met de beentjes overelkaar blijft liggen, mag je kosteloos nog een keertje langskomen. Ik was dan ook benieuwd of het bij ons al te zien was met 13 weken en 5 dagen. Sowieso is het heel leuk om weer even een echo te hebben, want dit was alweer drie weken geleden.

En wauw wat was het weer bijzonder! De echoscopiste nam onwijs de tijd om alles te laten zien. Zo leuk! Onze baby was enorm druk en beweeglijk, dus we hebben echt alle kanten van ons kindje kunnen bewonderen. Zo leuk! Hij/zij lijkt op zijn/haar ouders. Het belangrijkste is natuurlijk dat alles er heel goed uitzag. Het kindje was goed gegroeid en het hartje klopte nog steeds heel goed. We mochten het zelfs even luisteren! Het was nog zoveel leuker dan ik had verwacht. En natuurlijk hebben we gekeken wat het geslacht is. Leuk! Wij weten het op dit moment dus, maar houden het nog eventjes voor onszelf. Na de 20-weken echo, ongeveer begin juli, ga ik het zeker delen.

Vrijdag

Eigenlijk zouden we vanmiddag al richting een camping in Drenthe rijden voor een familieweekend. Echter waaide het flink en zou er in de nacht van vrijdag op zaterdag veel regen komen. Ook zaterdagochtend zou erg nat zijn. We besloten dan ook om een dag later te vertrekken. Op vrijdag genoot ik dus van een extra vrije dag. ’s Middags gingen Kai en ik even naar Amsterdam. Daar wandelden we een rondje en gingen we borrelen bij vrienden.

Zaterdag

Ik begon de dag met een klein rondje hardlopen door de regen. Daarna pakten we de auto in en deden we nog wat boodschappen voor ons weekend weg. Rond het middaguur reden we richting Drenthe. Met een tussenstopje bij een Starbucks voor koffie met een warme cinnamonroll was het prima vol te houden. Tegen drie uur kwamen we aan op een camping in Wezuperbrug. Meteen kwam het zonnetje erbij en hebben we onze tent opgezet. Zo leuk om weer een weekend te kamperen en te genieten van het buitenleven.

Het was heel gezellig om ook weer wat oom’s, tante’s en neefjes te kunnen spreken op deze manier. ’s Avonds bestelden we pizza en wandelden we nog een rondje rondom het camping door een mooi bos.

Zondag

Het was eigenlijk een prima nacht! We hadden een dik dekbed mee en ik sliep met iets meer kleren aan dan thuis. Op deze manier was het goed te doen. Ik werd wakker van een zonnetje op de tent en besloot lekkere broodjes bij de bakker te halen voor het ontbijt. Daarna ging ik koffie drinken bij een vriendinnetje in de buurt en vervolgens stond er een hardlooprondje gepland met Kai. Nu ik zwanger ben en hij beginnende hardloper kunnen we heel goed samen lopen! ’s Middags reden we naar Orvelte. Leuk om eens in dit museumdorpje rond te wandelen.

’s Avonds had ik via vrienden een restaurantje gereserveerd in de buurt. Bij deze Bistro hebben we heerlijk gegeten! Ik ging voor een spinazietaartje met frietjes en natuurlijk hield ik ruimte voor de cheesecake als toetje.

Uiteindelijk bleven we nog tot maandag op de camping en reden we vervolgens terug naar huis. Dat lezen jullie uiteraard volgende week. Hoe was jouw week? En doe je ook mee met Run for the Oceans?