17 jun 2020 | Reizen

Over de zomer van 2020

Het is halverwege juni. Ieder jaar rond deze tijd heb ik mijn zomer al lekker volgepland: weekendjes weg, vakanties, een festival of een dagje weg. Daarnaast heb ik ook altijd voldoende sportevenementen in mijn agenda. Aan het begin en het eind van de zomer doe ik vaak mee aan hardloopevenementen, maar vooral op het gebied van fietsen heb ik meestal mooie doelen in de zomer. De zomer van 2020 zal toch anders zijn.

Hardlopen

Alle hardloopwedstrijden die ik in 2020 gepland had, op de Midwinter Marathon in Apeldoorn na, zijn logischerwijs niet doorgegaan. Daar ben in inmiddels wel aan gewend geraakt. Het trainen zonder doel is bijna ‘normaal’ geworden. Natuurlijk worden er heel wat virtuele evenementen georganiseerd of zou ik mijn eigen hardloopevenement kunnen bedenken. Echter vind ik het wel even goed zo. Ik merk dat ik weinig behoefte heb om nu te trainen voor een snelle tijd of een bepaalde afstand. Dat komt vast wel weer. Het is nog afwachten of er überhaupt later in 2020 hardloopevenementen door zullen gaan. Eerlijk gezegd zou ik het zelf wel fijn vinden om een wedstrijdje te lopen in het najaar. Zeker met het oog op 2021, waarin ik hopelijk wel naar Tokyo mag afreizen om toch nog voor mijn grote doel te gaan.

Fietsen

Rondom het fietsen had ik ook een aantal leuke plannen gemaakt voor de zomer van 2020. Een fietsrit van Amsterdam naar Zweden, bijvoorbeeld. Dit project kan (in deze vorm) helaas niet doorgaan. De Alpentocht van 2020 stond in mijn agenda en ook daarvan weet ik inmiddels dat het in een andere vorm plaats zal vinden. Om toch een leuk doel in de zomer te hebben op het gebied van fietsen, heb ik samen met mijn vriend een plan bedacht. Later zal ik het hier iets uitgebreider over gaan hebben. Op dit moment is het nog niet helemaal concreet. Het heeft in ieder geval met fietsen te maken, van A naar B.

Reizen?

Naast sporten is reizen ook een hele grote passie. Ieder jaar ga ik met twee goede vriendinnen op pad om een langere reis te maken. Zo zijn we al eens in Indonesië geweest, Marokko, Sri Lanka en vorig jaar in Israël en Jordanië. Dit jaar zit een verre reis er natuurlijk niet in, maar hopen we toch eind van de zomer naar het vakantiehuis van mijn ouders in Italië te kunnen gaan.

Dat vakantiehuis van mijn ouders is op dit moment een uitkomst. Het is een eigen huis, waardoor we daar relatief gemakkelijk en veilig met eigen vervoer heen kunnen rijden. Aangezien het huis ieder jaar bijna de gehele zomer verhuurd wordt, is het gek dat we er nog niet zijn geweest. Inmiddels zijn de grenzen open en staat Italië te springen om toeristen. Het voelt wel heel gek om naar Italië te reizen, omdat het natuurlijk wekenlang zo in het nieuws is geweest. Op dit moment is het veilig om daarheen te gaan, mits we natuurlijk onze mondkapjes bij ons hebben.

Voor mij is het huisje een tweede thuis en een hele fijne en veilige plek. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik op deze manier toch een buitenlandse vakantie kan hebben deze zomer.

Al met al zijn er dus wel wat plannen voor de zomer van 2020. Op hardloopgebied is het weinig, maar qua fietsen zijn er al ideeën. Ook zal ik met ‘vrouwen die fietsen’ wat ideetjes uitwerken, zodat we ook daarmee hopelijk voor andere vrouwen (veilige) evenementen kunnen gaan uitzetten. Om te beginnen wordt er op 6 september iets leuks georganiseerd. Daarover later meer!

Hoe ziet jouw zomer van 2020 eruit? Heb je nog hardloop- of fietsdoelen? Heb je een vakantie gepland? Ik ben heel benieuwd!