11 dec 2019 | Reizen

Terugblik: mijn reizen van 2019

De maand december staat in het teken van terugblikken. Tot het nieuwe jaar ga ik een aantal verschillende artikelen in dit kader schrijven. Wat voor jaar is 2019 geweest? Vandaag gaat het specifiek over reizen. Deze terugblik maakte ik ook al in 2017 en 2018. Welke reizen heb ik in 2019 gemaakt? Je leest het in dit artikel!

Ook in dit afgelopen jaar ben ik vaak op reis geweest. Zeker vijf keer was ik voor mijn werk in het buitenland. Ook was ik vijf keer privé op reis, waarvan vier keer in Italië. Wanneer ik naar het Gardameer ga, betekent dat niet altijd volledig vakantie. Daar werk ik meestal gewoon door aan mijn blog en Instagramaccount. Qua reizen was het in ieder geval een prachtig 2019 en ik blik graag nog even terug.

Januari: Zillertal

Ik begon 2019 meteen goed met een hele gave persreis. Misschien was dit wel de beste tot nu toe! Ik was uitgenodigd door Zillertal Arena om een week te komen ontdekken wat de regio te bieden heeft. Zo gingen we skiën, rodelen, langlaufen en hebben we vooral heerlijk gegeten (en gedronken)! Het was een hele gezellige groep en alles was heel goed geregeld. Deze week ga ik niet gauw vergeten.

Februari: Ortisei

Na de persreis in Zillertal stond er ook traditiegetrouw een wintersport met mijn familie gepland. De week van mijn verjaardag brachten we door in de Italiaanse Dolomieten, waar het de hele week heerlijk zonnig was. Wat een top week (en verjaardag)! We verbleven in het gebied van Sella Ronda en daar hebben we heerlijke tochten geskied. Aanrader!

April: Boston

Natuurlijk was dit een hele bijzondere reis in 2019. Ik liep slechts één marathon, maar deze was onvergetelijk. Op maandag 15 april stond ik aan de start van de Boston Marathon. Wat een bijzondere stad en marathon is dit! Hier kun je mijn marathonvlog bekijken en ook schreef ik natuurlijk een raceverslag.

Mei: Gardameer

In mei vertrok ik voor een kleine week naar het Gardameer in Italië. Daar genoot ik samen met een vriendinnetje van het heerlijke vakantiehuis van mijn ouders. We hebben heerlijk gegeten, gedronken, gefietst, maar ook ultiem gechilld. Na die zware Boston Marathon was dat wel nodig!

Juni: Israël en Jordanië

Dit was misschien wel de meest bijzondere reis van 2019. Ik ging samen met twee hele goede vriendinnen naar Israël en Jordanië. Twee weken hadden we de tijd om beide landen te ontdekken. Zo genoten we Tel Aviv, Jeruzalem, de dode zee, Eilat, Petra en de Wadi Rum. Ik zou dit zeker aanraden als vakantiebestemming! Er is zoveel moois te zien.

Juli: Gardameer

In juli plande ik de tweede vakantie naar het Gardameer in 2019. Dit keer ging ik met twee andere vriendinnen. Echter had ik net mijn vakantie naar Israël en Jordanië erop zitten. Daar heb ik echt vakantie gehouden en dat betekent dat ik tijdens deze week in Italië toch wel wat werk moet doen. Mijn blog en Instagram account gaan natuurlijk gewoon door. Ik pak dus wel wat ochtenden mee waarop ik kan werken, maar stiekem vind ik dat heerlijk. De combinatie werken én vakantievieren op dezelfde dag is toch uniek?

Juli: Val Thorens

Ook dit tripje was op uitnodiging. Ik was door de organisatie van de l’Etape du Tour uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale touretappe voor recreanten. Het was de koninginnenrit uit de Tour en de renners zouden een paar dagen later exact dezelfde route afleggen. Echter is dat laatste niet doorgegaan wegens noodweer. Ik vond de etappe zelf ontzettend gaaf om te fietsen. De route was prachtig! Ook ging het fietsen bijzonder goed. Het was een lange zit en vooral de laatste klim naar de top in Val Thorens was mentaal een zware. De l’Etape du Tour voor 2020 is overigens ook al bekend en ik zou het heel tof vinden om ook volgend jaar weer deel te nemen.

Augustus: Los Angeles

Een vriendin van mij werkt bij KLM en ze mag een aantal keer per jaar iemand tegen een kleine prijs meenemen op een vlucht, indien er een plaats over is in het vliegtuig. Ze had een vlucht naar Los Angeles gekregen en het leek haar heel leuk om samen te gaan. Gelukkig kon ik op de afgesproken data en dus ging ik heel spontaan naar LA! Ik heb zo genoten van deze kort, maar krachtige reis.

September: Valloire

Begin september had ik een campagne met de CliniClowns. Ter promotie van de Alpentocht 2020 was ik uitgenodigd om mee te gaan naar Valloire. Van daaruit hebben we een promofilm en foto’s geschoten op de locatie van volgend jaar: Val Thorens. Ook in 2020 zal ik aanwezig zijn bij de Alpentocht om te fietsen. Ga jij ook mee?

Oktober: Gardameer

De eerste echte vakantie samen met mijn vriend stond eind september/begin oktober gepland. We gingen ruim een week naar het huisje van mijn ouders om lekker bij te komen van de drukke zomer. Het was zo fijn! We hadden heerlijk weer, waardoor er zelfs nog een mogelijkheid was om een duikje te nemen in het Gardameer. Ook maakten we twee prachtige mountainbiketochten. Wanneer gaan we weer?

Oktober: Benidorm

De laatste reis van 2019 was weer een persreis en wel naar Benidorm. Ik ben eigenlijk nog niet heel vaak in Spanje geweest, maar Benidorm kende ik natuurlijk wel van de verhalen. Samen met andere internationale influencers werd ik uitgenodigd om al het moois van de regio te ontdekken. Zo gingen we waterskiën, jetskiën, e-biken, hiken en paintballen. Ook genoten we van het heerlijke Spaanse eten en drinken. Het was een hele geslaagde reis!

En daarmee is mijn laatste reis van 2019 gemaakt. Ik was heel graag in december nog een paar dagen weggegaan, maar met het oog op 2020 is wat geld sparen ook geen slecht idee. Verder geniet ik ook steeds meer van thuis zijn in Utrecht of de mooie stad Amsterdam, waardoor ik helemaal niet zoveel behoefte meer heb om weg te gaan. Ook weleens lekker!

Welke reis heb jij gemaakt in 2019? En heb je al mooie plannen voor 2020? Ik ben benieuwd!