19 aug 2019 | Persoonlijk

Mijn week #33

De afgelopen week bouwde ik mijn trainingen op en tikte ik eindelijk de 70 kilometer weer eens aan. Verder had ik een flinke offday, maar heb ik me goed herpakt en sloot ik de week gelukkig heel fijn af. Tot slot deel ik ook nog waar ik komende week (hopelijk) heen vlieg! Ben je benieuwd? Ik vertel je over mijn week in dit artikel!

Maandag

Ik begon de week met werken vanuit huis en ik deed een rustige duurloop van 10 kilometer. In de middag zou ik mijn laatste spullen uit Groningen gaan verhuizen en dat vond ik eigenlijk best wel een stap. Groningen was echt een ontzettend fijne stad om te wonen, maar Utrecht is simpelweg veel centraler en daardoor praktischer voor mij. Mijn ouders hielpen me met de laatste spullen en we sloten de dag gezellig af met een etentje. We gingen naar één van mijn favoriete restaurants in Friesland. Het Proeflokaal heeft namelijk een kaart met allerlei kleine gerechtjes, waardoor je nooit hoeft te kiezen. Twee desserts voor mij dus!

Dinsdag

Blijkbaar had ik toch nog last van die maandag, want ik voelde me niet heel erg fijn. Gelukkig deed ik wel een hele lekkere training. Het was een progressieve intervaltraining met daarin vier keer een 2000 meter. Ik behaalde eindelijk weer eens tempo’s van ruim een half jaar geleden.

Woensdag

Op woensdag liep ik in een heel klein rondje om mijn benen los en dat voelde goed. Verder werkte ik vooral veel vanuit huis en sprak ik in de avond nog af met vriendinnetjes in Utrecht.

Donderdag

Op donderdagochtend had ik mijn lange duurloop voor deze week gepland. Vorige week liep ik 17 kilometer en ik hoopte deze week in ieder geval 18, maar het liefst wel 20 te doen. Ik nam dezelfde route als de week ervoor, zodat ik dan aan het eind gemakkelijk naar huis zou kunnen. Het ging zo ontzettend makkelijk! Ik liep heel relaxt, heb niet op mijn horloge gekeken en ik kon eigenlijk nog wel langer doorgaan. Na 20 kilometer stopte ik en was ik opgelucht en trots!

Vrijdag

Vrijdag had ik leuke afspraken en werkte ik vanuit een koffietentje in Amsterdam verder aan wat ideeën. De dag sloot ik af met een zelfgemaakte Poké Bowl. Aangezien ik, na het delen daarvan op Instagram, heel veel vragen kreeg over het recept, vertel ik het hier. Het is heel erg simpel!

Je kookt de sushirijst, zoals vermeld op de verpakking. Vooraf spoel ik de rijst altijd heel goed af, zodat het water niet meer troebel is. Volgens mij geeft de verpakking aan dat je het 10 minuten moet koken met de deksel erop en daarna 15 minuten moet laten staan met diezelfde deksel op de pan. Deze mag je er in tussentijd ook niet vanaf halen.

Ondertussen marineer ik verse zalmfilet in mayonaise en een beetje sojasaus en snijd ik allerlei dingen waar ik zin in heb. Je kunt eigenlijk alles in je Poké Bowl doen wat jij lekker vindt. Ik zelf vind de combi met mango, avocado, sojaboontjes, komkommer en zalm erg goed.

Als de rijst lang genoeg heeft gestaan, voeg dan nog een opgewarmd mengsel van 5 eetlepels rijstazijn en een theelepel zout toe. Ook dit staat wel vermeld op de verpakking van de sushirijst. Gooi tot slot alles samen in een kommetje en je Poké Bowl is klaar! Vergeet de sojasaus niet.

Zaterdag

Dit was echt zo’n typische zaterdag. Ik had een rustdag en buiten was het regenachtig en grauw. Naast werken vanuit een koffietentje en het spelen van een spelletje Rummikub in een spelletjescafé, was deze dag heel rustig en relaxt. Wel heel fijn! ’s Avonds keek ik seizoen drie van La Casa de Papel uit en ik vond dit einde wel erg abrupt. Zo jammer dat het alweer afgelopen is.

Zondag

Zondag liep ik mijn laatste rondje van de week en reed ik nog even naar Friesland om met mijn familie de stad in te gaan. Ook moest ik nog wat spullen ophalen daar, omdat ik komende week (als het goed is) weer op reis ga! Ik mag met een vriendinnetje, die stewardess is, mee als er plek is op haar vlucht naar… LA! Ik hoop dus heel erg dat er nog een stoeltje vrij is woensdag, want dan zit ik tot en met zondag in Amerika! Vanuit daar kan ik heel goed mijn werk blijven doen en dat vind ik zo fijn aan ondernemer zijn.

Op naar een mooie, nieuwe week (hopelijk vanuit LA)!