19 okt 2018 | Review

Review: Sennheiser CX Sport

Hardlopen deed ik lange tijd zonder muziek. Ik kon altijd ontzettend genieten van de stilte, de natuur en alles in mijn omgeving. Meer had ik eigenlijk niet nodig. Toch ben ik vorig jaar begonnen met het luisteren van muziek tijdens de trainingen. Niet alle trainingen kan ik muziek waarderen, maar zeker lange duurlopen vind ik met muziek net iets fijner. Ik was daarom ook ontzettend blij dat ik weer nieuwe oordopjes mocht gaan testen*. Vandaag heb ik een review van de Sennheiser CX Sport voor jullie. 

Kennismaking met Sennheiser

Sennheiser biedt ontzettend veel verschillende soorten koptelefoons aan. Er zijn allerlei hoofdtelefoons en headsets in hun assortiment aanwezig. Dat ze ook op het gebied van sport een product hebben, wist ik nog niet. Ik was dus ook verrast, toen ik de vraag kreeg of ik deze oordopjes voor het hardlopen wilde gaan testen. Natuurlijk wil ik dat!

De Sennheiser CX Sport wordt geleverd in een mooie verpakking. Naast de oortjes krijg je er een oplaadkabeltje en een opbergetui bij. Dit vind ik ontzettend handig. De oordopjes zijn in principe draadloos en hierdoor zouden ze mogelijk iets sneller kwijt zijn. Ik vind het wel prettig om ze dan, samen met de oplader, te kunnen opruimen.

De oordopjes zijn waterdicht en via bluetooth kun je ze gemakkelijk verbinden met je smartphone. Wat ik verder lees over de oordopjes is dat ze ook een microfoon hebben. Dit vind ik ideaal. Ik heb meerdere soortgelijke oordopjes geprobeerd, maar deze hadden geen microfoon. Toch is het handig om te kunnen bellen, indien nodig. Dat doe ik natuurlijk liever niet wanneer ik aan het hardlopen ben.

Mijn ervaringen

Ik heb de oordopjes meerdere malen kunnen testen tijdens verschillende trainingen. Mijn ervaringen zijn eigenlijk heel erg positief. Hieronder benoem ik graag wat voor mij de sterke en minder sterke kanten zijn van de Sennheiser CX Sport.

+ Blijven goed zitten

Misschien is dit wel het belangrijkste van oordopjes. Oordopjes moeten gewoon nooit uitvallen tijdens het hardlopen. Deze oordopjes blijven bij mij erg goed zitten. Doordat er vier verschillende maten oordopjes en oorclips worden meegeleverd, zou er voor iedereen wel een geschikte maat tussen moeten zitten.

+ Comfortabel

De oordopjes zijn licht en simpel. Door een druk op de knop verbinden ze automatisch met mijn iPhone. Verder zitten de oortjes ook prettig in mijn oor. Doordat ze zo licht zijn, drukken ze helemaal niet en heb ik tijdens het lopen niet eens door dat ik oordopjes in heb.

+ Batterij

De batterij gaat tot zes uur mee. Dat is voor mij lang genoeg! Mijn eis is dat ik er minstens een marathon mee moet kunnen lopen. Wat ik ook een pluspunt vind, is dat je meteen kunt horen hoe lang je batterij nog meegaat wanneer je de oordopjes aanzet. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan.

+/– Koordje aan de achterkant

Voor mij had het koord aan de achterzijde iets korter gemogen. Ik heb er in principe geen last van, maar je hebt wel een touwtje over. Ik ben best gevoelig voor kriebels en irritaties tijdens het lopen. Tot nu toe heb ik nog geen last gehad, maar het had voor mij korter gekund.

Eindoordeel

Al met al ben ik zeker tevreden met deze oortjes van Sennheiser. Ze zijn licht, stijlvol en blijven goed zitten. Zou ik de oordopjes aanraden? Ja, zeker! Alleen zou ik het koordje liever iets korter hebben gezien. Eigenlijk zijn er verder weinig op- of aanmerkingen over deze oortjes te melden. Ze doen precies wat ze zouden moeten doen en daar ben ik blij mee!

Loop jij met muziek? Wat voor oordopjes gebruik jij? Kende jij deze Sennheiser CX Sport al?

*Dit artikel is gesponsord.