5 okt 2018 | Reizen

PLOG: mijn eerste uren in Chicago

”Nee, ik mag nog niet op mijn telefoon kijken. Het is vast nog maar 5:00 en ik kan zeker tot 7:00 slapen vanmorgen.”. Ik draai me een paar keer om en besluit toch op mijn horloge te kijken. ”Kwart voor twee!?” Dan moet ik zeker nog even slapen. Om vier uur en om vijf uur in de ochtend gebeurt hetzelfde, maar na 5:00 lukt het me niet meer om in slaap te vallen. Halló Jetlag! Daar lig ik dan. In een geweldige hotelkamer in een bijzonder mooie stad. Het is nu 6:00 in de ochtend en ik besluit jullie en update te geven van mijn eerste uren in Chicago!

Een beetje vertraging en verkouden

Gisteren vlogen we vanaf Schiphol met United Airlines rechtstreeks naar Chicago. Ik vertrok al vroeg in de ochtend vanaf mijn ouders en was hierdoor al ruim op tijd op Schiphol. Helaas vertrok het vliegtuig een beetje later dan verwacht en hierdoor waren we ook weer iets later in Chicago. Gelukkig ging de reis heel voorspoedig. Ik heb een klein beetje kunnen slapen aan boord en verder me prima vermaakt. Wel merkte ik dat de verkoudheid steeds erger werd in het vliegtuig. Daar baalde ik wel van, want het ging ook gepaard met flinke hoofdpijn.

Eenmaal veilig geland vertrokken we per bus richting het centrum van Chicago. Ons hotel, The James, zit echt hartje centrum. Met alle grote winkels binnen een paar minuten lopen is dat ideaal. Hierdoor ga ik toch minder stappen zetten. Het is zo verleidelijk om de hele stad te gaan verkennen, maar met de marathon op zondag in het vooruitzicht moet ik me toch een beetje inhouden.

Na het opfrissen in mijn hotelkamer ging ik een kijkje nemen bij de Nike store op 200 meter loopafstand. Voor iedere grote marathon wordt er door de kledingsponsor een soort merchandise gemaakt. Nike is de sponsor van de Chicago Marathon en hierdoor kun je talloze leuke hardloopkleding met bedrukking van de Chicago Marathon kopen. Het is heel verleidelijk om zoiets aan te schaffen, maar ik weet uit ervaring dat ik het uiteindelijk weinig ga aantrekken. Daarnaast is deze collectie vaak erg prijzig. Zo zag ik een gaaf vest voor 95 dollar. Maar hoe vaak ga ik dat aantrekken? Een keer op de bank misschien?

Toch wilde ik in ieder geval iets kopen. Uiteindelijk koos ik voor een zwarte longsleeve van Nike waar ik gewoon in kan hardlopen. Hij is eigenlijk heel simpel, maar het logo van de marathon staat erop. Daarnaast staat op de rug ook nog Chicago geschreven. Ik denk dat ik dit shirt nog wel vaak in mijn trainingen kan dragen. Dus geen verkeerde aankoop, lijkt me!

Eten en een kleine sightseeing

Na deze aankoop gingen we op zoek naar een restaurant om te gaan eten. Dat bleek nog best lastig. We wilden gaan voor een goed sushi restaurant, maar de een zat vol en de ander was zeer prijzig. Uiteindelijk hebben we daar wel heel lekker kunnen eten. Na het diner liepen we via een omweg terug naar ons hotel. Het is zo gaaf om al die gebouwen met lichten te zien in de avond. Ik merk ook al meteen een andere sfeer dan in New York. Het is hier veel gemoedelijker en rustiger op straat. New York is heel overweldigend. Chicago is wat knusser en gezelliger, denk ik. De eerste indruk is in ieder geval goed.

Over vrijdag en zaterdag

Vandaag gaan we een klein verkenningsloopje doen. Om half 9 vertrekken we vanaf ons hotel om het park hier in de buurt te gaan verkennen. Daar is zondag zowel de start als de finish. Daarna gaan we per bus naar de Marathon Expo om ons startnummer op te halen. De rest van de dag ga ik genieten van de mooie stad.

Op zaterdag houd ik het vrij rustig. In de ochtend zal er door TUI een marathon meeting worden georganiseerd in het hotel. Dan wordt alle laatste informatie met ons gedeeld over de marathondag. Verder zal ik op zaterdag proberen om zo weinig mogelijk stappen te zetten en lekker en veel te gaan eten. Hopelijk val ik vroeg in de avond in slaap, zodat ik zondagochtend fris en fruitig op kan staan om aan die geweldige marathon te gaan beginnen. Ik kan niet wachten!

Ik wil jullie alvast heel erg bedanken voor alle lieve berichtjes en aanmoedigingen, die ik heb gekregen. Het is zo leuk om te lezen dat jullie meeleven. Ik kan misschien niet iedereen persoonlijk bedanken of beantwoorden de komende dagen, maar ik doe mijn best! Thanks!

Dit was een eerste update vanuit Chicago. Door me te volgen op Instagram (en het account van TUI Nederland) blijf je op de hoogte van alles wat ik hier beleef de komende dagen. Natuurlijk zal ik na de marathon zo snel mogelijk een raceverslag online gaan zetten. Ik houd jullie op de hoogte!