21 sep 2018 | Reizen

PLOG: een paar dagen Italië

Afgelopen zondagochtend vertrok ik, samen met mijn moeder, naar het heerlijke Italië. Wat had ik een geluk met het weer! We hebben vijf hele zonnige en fijne dagen gehad. Vandaag deel ik vooral heel veel foto’s van deze fijne week. Kijk je mee?

 

Deze keer gingen we niet met de auto vanuit Nederland, maar vlogen we naar Milaan. Daar stond een huurauto op ons te wachten. Het was een rode Fiat 500. Italiaanser krijg je het niet toch? En ook wel handig met de smalle straatjes en parkeren.

De eerste dag was het meteen al heerlijk weer. Ik wandelde naar het zwembad, waar ik praktisch alleen zat, op een ouder stel na. September is wat mij betreft het ideale moment om op vakantie te gaan. Het is zo lekker rustig!

Ik was zo gelukkig met dat warme zonnetje!

Het vakantiehuisje van mijn ouders heeft ook een tuin en deze wordt omringd met druivenranken. In september zijn ze altijd mooi gerijpt. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar het is ook nog erg lekker!

Wanneer ik in het huisje van mijn ouders op vakantie ben, begin ik de dag het liefst met een kopje koffie in de zon. Aan de zijkant van het huis heb je een prachtig zicht over het meer. De zon komt dan vanachter de berg op en daar kan ik zo van genieten.

Daarna ga ik dan heel graag hardlopen. Nog voor het ontbijt en voordat het te warm wordt. Helaas kan ik bij het huisje niet veel verder dan zes kilometer lopen, vanwege het hoogteverschil. Toch wilde ik deze dagen een intervaltraining gaan doen op het vlakke.

Dinsdagmiddag kwam ik deze atletiekbaan tegen in Salo. Ik hoopte dat ik er woensdagochtend mijn training zou kunnen doen, maar helaas was de baan alleen in de middag en avond geopend. Aangezien het in de middag veel te warm zou worden, deed ik mijn training op woensdagochtend langs het meer in Toscolano.

Deze foto is duidelijk vooraf genomen!

Want hoewel het prachtig was om langs het meer te rennen en ook eindelijk weer eens vlak, ging ik helemaal kapot. Ik deed vier keer een snelle 1000 meter en in totaal liep ik 13 kilometer. Ik was blij dat ik klaar was!

Na afloop was dit de beste beloning die ik me kon wensen: een heerlijke duik in het Gardameer.

Verder hebben we natuurlijk ook vooral heel erg genoten van het heerlijke Italiaanse eten. Dit was het beste ontbijtje van de week.

Verder eet ik het liefst een piadina bij de lunch. De piadines van Daddy Nosh zijn de beste! Deze is met parmaham, sla, tomaat en mozzarella. Heerlijk!

Maar de Aperol Spritz kon natuurlijk ook niet ontbreken!

We gingen bijna iedere avond uiteten, omdat het naast heel lekker, ook helemaal niet duur is in de omgeving van het huisje. Woensdagavond gingen we naar een heerlijk restaurant waar we in de tuin konden eten. Daar schenken ze de wijn van het vaste wijnboertje van mijn ouders. Zo leuk!

Ik at er overigens een lekker stukje vlees en mijn moeder nam vis.

De laatste dag ging ik nog één keer voor een heuvelachtig rondje hardlopen. Die bergen ga ik niet missen tijdens mijn trainingen thuis. Het uitzicht wel!

Het was de mooiste dag van de hele week en de temperatuur tikte zelfs de 30 graden aan. Wat een verschil met Nederland vandaag!

We brachten nog een bezoekje aan Limone sul Garda. Een heel mooi stadje, maar gisteren was het een invasie van bejaarden. We slenterden er een beetje rond en dronken nog wat op het terras.

We sloten de vakantie af bij mijn favoriete restaurant: Il Camino. Hier eet je de meest heerlijke gerechten met dit prachtige uitzicht over het Gardameer. Alles wordt er zelf gemaakt, zelfs de olijfolie, de wijn en het brood. Ik kan nu al niet wachten om terug te gaan.

Ben jij weleens bij het Gardameer geweest? Ben je ook zo dol op Italië? Laat het hieronder weten in een reactie! Ik ben benieuwd.