20 aug 2018 | Marathon

Road to Chicago: nog 48 dagen

Met nog 48 dagen te gaan, praat ik jullie vandaag bij over mijn Road to Chicago. Hoe gaat het met mij? Hoe gaan de trainingen? Wat voor schema gebruik ik eigenlijk en in welke wave start ik op zondag 7 oktober? Ik vertel het allemaal in dit artikel!

Heel eerlijk gezegd vallen de trainingen mij zwaar. Ik heb de afgelopen week 70 kilometer gelopen en 30 kilometer gefietst. Aan het eind van de week kon ik mijn ogen overdag amper open houden. Heb ik teveel gedaan? Vind mijn lichaam het eigenlijk nog wel leuk? Ik dacht aan het artikel dat ik vrijdag schreef. Put ik mijn lijf teveel uit?

Mijn trainingen

De afgelopen week deed ik vijf looptrainingen. Ik begon met een rustig herstelloopje op de maandag. Op dinsdagavond liep ik met de atletiekvereniging 6 x 1200 meter op de baan. Dat was heerlijk! Op woensdag fietste ik mijn benen los, zodat ik op donderdag weer een volgende training aankon. Deze was vooral lichamelijk zwaar. Ik liep 4 x 8 minuten in een pace rond de 4:25 min/km. Op vrijdag nam ik een fijne rustdag en op zaterdag stond mijn lange duurloop gepland. Ik zou 26 kilometer gaan lopen, maar na 8 kilometer had ik al geen zin meer. Meteen dacht ik aan mijn eigen artikel waarin ik tips gaf om je lange duurloop vol te houden. Zo knipte ik mijn duurloop op, wisselde van afspeellijst en voegde wat tempoblokken toe. Hierdoor verveelde ik me minder en was het beter vol te houden. Uiteindelijk tikte ik gewoon de 26 kilometer aan en was ik moe, maar voldaan. Gisteren liep ik nog even mijn benen los in 8 rustige kilometers. Dit zette mijn weektotaal op 70 kilometer.

Toch merk ik dat ik het moeilijk aankan. Is het teveel? Is het ook de combinatie met andere dagelijkse dingen? Het liefst volg ik alle trainingen zoals die op mijn schema staan, maar misschien is dat iets teveel van het goede. Misschien moet ik de lat iets minder hoog leggen en zoals Kim (van Alboe.nl) zegt: houd de ballen laag. Dat ga ik dus proberen de komende week.

Trainingsschema

Zoals gezegd volg ik ook voor mijn marathon in Chicago een trainingsschema. Ik heb een schema van mijn atletiekvereniging. Zij trainen voor de marathon van Eindhoven, een week na Chicago. Ik volg dus ongeveer dezelfde opbouw. Toch pas ik mijn schema hier en daar een beetje aan. Ik doe niet alle trainingen samen met mijn trainingsgroepje en ik wil iets minder lange duurlopen gaan doen. In het schema staat namelijk twee keer een 35 kilometer training. Voor mij is één keer 35 kilometer meer dan genoeg. Misschien gooi ik zelfs die langste training er nog wel uit. Want ook met een 30 kilometer ga ik die medaille in Chicago wel halen, toch?

In welke wave start ik?

Verder heeft TUI Sports mij nu officieel ingeschreven voor de marathon en dat betekent dat ik nu ook weet ik welke wave ik start. Op zondag 7 oktober start ik al om 7:30 in de eerste wave, Corral D. Ik start dus lekker vooraan en ook heel mooi op tijd. Want hardlopen om 7:30 vind ik best vroeg. Gelukkig weet ik nog van New York dat je door de jetlag steeds al vroeg wakker bent en hierdoor ook gemakkelijk vroeg kunt opstaan voor de marathon. Daarnaast is het gewoon wel heel prettig om al zo vroeg te lopen, aangezien je dan minder last hebt van de warmte en ook al lekker vroeg klaar bent. Je hebt dan na je marathon nog de hele dag om in Chicago te besteden!

Als ik er zo over nadenk, kan ik echt niet wachten. Wat een heerlijk vooruitzicht om wederom zo’n grote marathon te gaan lopen in een nieuwe stad. Natuurlijk moet er nog veel gebeuren, maar ik weet zeker dat ik met extra rust ook goed voorbereid aan de start zal staan.

Voor welk doel ben jij aan het trainen op dit moment? Volg je ook een schema?