5 x tips voor hardlopen tijdens je vakantie

5 x tips voor hardlopen tijdens je vakantie

Zoals je wellicht wel weet, ben ik momenteel op vakantie. Heerlijk! Vakantie betekent voor mij echt even een pas op de plaats maken, rust nemen en genieten van een nieuwe omgeving. Echter gaan mijn hardloopschoenen altijd mee naar het buitenland. Mijn perfecte vakantiedag begint namelijk toch wel met een klein rondje hardlopen. In dit artikel deel ik mijn tips voor hardlopen tijdens je vakantie.

1. Begin rustig

Wanneer je op je vakantie bestemming bent aangekomen, hoef je echt niet meteen te beginnen met rennen. Het is heel belangrijk om eerst rustig te wennen aan je nieuwe omgeving. In de meeste gevallen is het een stuk warmer op je bestemming dan in Nederland. Dit betekent dat je lichaam hier aan moet wennen. Bovendien is de ondergrond vaak anders en het kan zijn dat de weggetjes waarop je loopt niet geheel vlak zijn. Aan deze factoren zul je ook moeten wennen. Start dus met een klein rondje en het liefst niet op de eerste dag. Geef jezelf een beetje de tijd om te acclimatiseren.

2. Pas je tijdstip aan

Wanneer je in een warm land vakantie viert, is het niet verstandig om in de brandende zon te gaan rennen. Let op dat het ook om 11:00 in de ochtend al 30°C+ kan zijn. Als je niet goed tegen de warmte kan, zou ik je aanraden om voor 08:00 in de ochtend te starten met je loopje. In de avond kan hardlopen ook heerlijk zijn. Persoonlijk vind ik dit veel lastiger te combineren met het diner en dergelijke.

3. Vocht

Vocht is altijd een belangrijk onderdeel tijdens of na het hardlopen. Eerder schreef ik hier al uitgebreid over. Wanneer je gaat hardlopen tijdens je vakantie, op een warme bestemming, is het verstandig om hier ook rekening mee te houden. Drink gewoon een beetje extra om uitdroging te voorkomen!

4. Veiligheid

Denk aan je eigen veiligheid! Spreek met je reisgeno(o)t(en) af waar je heen gaat lopen. Laat ook weten hoe lang je ongeveer van plan bent om weg te blijven. Neem je telefoon mee tijdens het rennen. Dit is ook handig wanneer je de weg niet meer weet. Bovendien is het verstandig om wat geld mee te nemen, een creditcard of een id-kaart. Zorg er in ieder geval voor dat je te identificeren bent en dat je altijd terug naar je verblijf kunt komen.

5. Geniet

Verwacht niet teveel van jezelf. Het is en blijft je vakantie dus probeer te genieten van de mooie omgeving of het lekkere weer. Je hoeft echt niet persoonlijke records te verbeteren of een snelle tijd neer te zetten. Geniet en beleef er plezier aan! Dat is het meest belangrijk.

Hardlopen tijdens je vakantie is vooral heel fijn. Doe jij het weleens?

Volg:

3 Reacties

 1. juni 25, 2018 / 11:00 am

  Wat een nuttig artikel! Ik zag op Instagram dat je echt hele mooie hardlooproutes loopt in Sri Lanka, wat een droom! Veel plezier nog :)

 2. Marije
  juni 26, 2018 / 7:56 am

  Leuk! Nog een tip download thuis de app ‘here we go’ en download de kaart van het land waar je heen gaat. Zet de app op offline en zo kun je altijd de weg vinden in een vreemd land of vreemde stad. (Werkt ook voor NL) Vet handig als je verdwaald of even de weg kwijt bent. Het is trouwens helemaal gratis!

  • Hanne
   juni 26, 2018 / 8:43 am

   Ik download meestal de offline kaarten van Google Maps: die vind ik het makkelijkste in gebruik. Voor ik op reis vertrek, kijk ik meestal wat de mogelijkheden zijn: wanneer ik tijd zal hebben, waar ik kan lopen, of er looproutes zijn etc.

   Ik eis niets van mezelf behalve de training doen: op reis kun je geen records lopen. Gewoon je conditie onderhouden en genieten van het landschap is het leukste en zonder stress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *